skip to Main Content

Λευτέρης Κανδύλης, ο ταλαντούχος οινοχόος του εκλεκτού Member’s Club “67 Pall Mall”,  στο Λονδίνο

Η μια διάκριση του Λευτέρη Κανδύλη, διακατέχεται από την επόμενη κάνοντας την Ελλάδα περήφανη.

Ο Λευτέρης Κανδύλης είναι γεννημένος στη Χαλκίδα. Στα 18 του χρόνια έφυγε για τις σπουδές του στην Αθήνα κι από κει και πέρα όλοι οι δρόμοι των οδήγησαν στην επιτυχία, που ήταν μονόδρομος.

Πέρασε στο τμήμα Φυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πριν από περίπου 10 χρόνια. Στη συνέχεια πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στην Αγγλία, διαγράφοντας  με κόπο και συνέπεια μία λαμπρή πορεία.

Το 2010 αποφάσισε να αφήσει πίσω του την Ελλάδα και να ανοίξει καινούριους ορίζοντες ξεκινώντας μια καριέρα που πέρασε τα σύνορα της χώρας μας και απέδειξε περίτρανα πως οι Έλληνες μπορούμε να διαπρέψουμε και να αφήσουμε το στίγμα μας στο εξωτερικό.

Το 2015 Λευτέρης  Κανδύλης , απέσπασε το βραβείο του καλύτερου οινοχόου στην Ελλάδα στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων, ενώ το 2016, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος οινοχόος στη Μεγάλη Βρετανία στα πλαίσια του  Moët UK Sommelier.

Σύμφωνα με τον κ. Κανδύλη, τα μεγαλύτερα κέντρα αγοράς καλής ποιότητας κρασιού είναι το Τόκιο, το Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο οπότε, όπως λέει και ο ίδιος, η επιλογή του να εργαστεί στο Λονδίνο δεν ήταν τυχαία. Αναφορικά με το  ελληνικό κρασί εκτιμά πως δεν έχει την αναγνωρισιμότητα που του αξίζει, στη Βρετανία, καθώς η αμφίβολη ποιότητα της εξαγώγιμης ρετσίνας έκανε κακό στη φήμη του ελληνικού οίνου.

Οι διεθνείς ποικιλίες που λατρεύει είναι το   Riesling για λευκά και το Pinot Noir για ερυθρά ενώ από τις εγχώριες, προτιμά το Ασύρτικο και το Ξινόμαυρο.

Έχει θητεύσει σε διακεκριμένα εστιατόρια όπως το Michelin Ledbury στο Notting Hill και το Fat Duck του Heston Blumenthal.

Το μεγαλύτερο στοίχημα για το Λευτέρη  Κανδύλη είναι να ακούει τις ανάγκες των πελατών του και να προτείνει τη καλύτερη δυνατή επιλογή κρασιών!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top