skip to Main Content

Ο πολυτάλαντος Γιάννης Χατζηβέρογλου – Από τα τερέν του Παναθηναϊκού και τα θρανία του Pierce στο MIT (ΦΩΤΟ)

Από τα τερέν του Παναθηναϊκού και το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ο Γιάννης Χατζηβέρογλου, τελειόφοιτος μαθητής, θα βρεθεί στο κορυφαίο ΜΙΤ για σπουδές και στην ομάδα μπάσκετ του.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι υπερήφανο για τον μαθητή του Pierce, Γιάννη Χατζηβέρογλου, ο οποίος έγινε δεκτός στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), ένα από τα μεγαλύτερα, σπουδαιότερα και πιο φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου.

Γεννημένος το 2000, ο μαθητής του Pierce και guard-forward του Παναθηναϊκού, Γιάννης Χατζηβέρογλου, πέρασε με επιτυχία τα τεστ του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου, το οποίο τον ενημέρωσε προ ημερών πως τον περιμένει στη Βοστόνη για να σπουδάσει Computer Science and Mathematics, παίζοντας παράλληλα μπάσκετ στην ομάδα του ΜΙΤ!

Ο Χατζηβέρογλου ήταν πάντα άριστος μαθητής. Από την Α’ Γυμνασίου και για όλα τα χρόνια της φοίτησής του στο σχολείο, η βαθμολογία του δεν έπεσε ποτέ κάτω από 19!

Στον Παναθηναϊκό μπήκε το καλοκαίρι του 2016 μόλις τελείωσε το Πανευρωπαϊκό με την Εθνική Παίδων. Πάντα, όμως, προτεραιότητα είχαν οι σπουδές του. «Η προσπάθεια για τα αμερικανικά πανεπιστήμια γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια. Όταν ξεκίνησα να ενδιαφέρομαι, μπήκα στο διαδίκτυο και έψαξα τι υπάρχει, είδα τα rankings».

Το ΜΙΤ εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον Χατζηβέρογλου προσκαλώντας τον στα camp του, όπου ο μαθητής άφησε τους προπονητές εντυπωσιασμένους με τις επιδόσεις και τις ικανότητές του. Η θετική ανταπόκριση του ΜΙΤ στην αίτησή του υπήρξε το επιστέγασμα μιας μεγάλης και σημαντικής προσπάθειας, στην οποία το Pierce στήριξε τον Χατζηβέρογλου από την πρώτη στιγμή.

Ο Χατζηβέρογλου, όπως εξομολογείται στο SDNA, δεν προγραμμάτιζε να διεκδικήσει τις πιθανότητες που είχε για ένα τόσο φημισμένο πανεπιστήμιο παρά τους σταθερά καλούς βαθμούς του και δεν θα είχε φτάσει ποτέ σε αυτή την εμπειρία ζωής, αν δεν είχε ακούσει τα: «Και τι έχεις να χάσεις;» των γονιών του.

«Αυτό έχει πλάκα. Δεν είχα προγραμματίσει καθόλου το ΜΙΤ. Με έσωσαν», λέει ο ίδιος…

Στη σπουδαία αυτή επιτυχία αντανακλάται η κεντρική φιλοσοφία του Pierce να προσφέρει ολιστική εκπαίδευση στους μαθητές του, ώστε να αναπτύσσουν δεξιότητες που οδηγούν στη διαμόρφωση πολύπλευρων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Θερμά συγχαρητήρια στον νεαρό μαθητή και αθλητή από το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγίο Ελλάδος που του εύχεται ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στα ακαδημαϊκά και αθλητικά του βήματα!

Το άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 21 Ιανουαρίου 2018

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top