skip to Main Content

Πρόεδρος ICC Women – Μαρίνα Γιαβρόγλου: “Περισσότερες γυναίκες – μεγαλύτερη ανάπτυξη – Ξεκινάμε με εσάς τις 70” (φώτο)

70 ξεχωριστές Ελληνίδες έδωσαν το παρών  στην πρόσκληση της κ. Μαρίνας Γιαβρόγλου, Προέδρου του ICC WOMEN Hellas προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις νέες  δράσεις του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας .

Πέτρος Δούκας – Μαρίνα Γιαβρόγλου – Νίκος Βερνίκος

 70 γυναίκες από κάθε κλάδο : Επιχειρηματίες , εκπαιδευτικοί , δικαστίνες & δικηγόροι, μηχανικοί & δημοσιογράφοι , πολιτικοί συζήτησαν  για συνέργειες που θα οδηγήσουν σε ενδυνάμωση  μέσα στην κοινωνία, στην ισότιμη  εκπροσώπηση σε διοικητικά συμβούλια & στις στρατηγικές εξέλιξης αφού η Ελλάδα παραμένει τελευταία  , με χαμηλούς αριθμούς στην παρουσία γυναικών σε θέσεις ευθύνης .

Από δεξιά: Ειρήνη Νικολοπούλου – Νίκη Κουτσιανά – Λούκα Κατσέλη – Αλεξία Τασούλη -Ευγενία Μανωλίδου – Μαρίνα Γιαβρόγλου -Ζέφη Δημαδάνα 

Στην έναρξη της εκδήλωσης   ο Πέτρος Δούκας , νεοεκλεγείς Πρόεδρος στο ICC  κάλεσε τις γυναίκες , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναικείας επιχειρηματικότητας , να αξιοποιήσουν το δίκτυο του  ICC INTERNATIONAL που δραστηριοποιείται σε 130 χώρες σε όλο τον πλανήτη και έχει 140 εκατομ. μέλη.  Ανάμεσα τους  συγκαταλέγονται και οι μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου.

Μαρίνα Γιαβρόγλου

Ας βελτιώσουμε αριθμούς και ουσία , είπε ο κ Δούκας :  «Στην Ελλάδα οι γυναίκες επιχειρηματίες αποτελούν το 10% ενώ στην ευρωπαϊκή ένωση το 20% του συνόλου των επιχειρηματιών.»

Από δεξιά: Λουκία Κεφαλογιάννη – Ευγενία Μανωλίδου Μαρίνα Γιαβρόγλου

Λαμβάνοντας τον λόγο , η Πρόεδρος του ΙCC WOMEN HELLAS κυρία Μαρίνα  Οφλούδη-Γιαβρόγλου, Πρόεδρος της SOYA MILLS INTERNATIONAL . τόνισε : « Το ICC  συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη, τον ΟΟΑΣΑ και με άλλα διακυβερνητικά Forum, όπως το G8, G20 όπου είναι και η μοναδική φωνή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας ενώ στην Ελλάδα , το ICC είναι συνδεδεμένο με 90 επιμελητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Από δεξιά:Ευγενία Μανωλίδου – Μαρίνα Γιαβρόγλου – Πέτρος Δούκας – Αμαλία Κίρτσου

Η επιχειρηματίας κ. Μαρίνα Γιαβρόγλου, αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στην  επαγγελματική της πορεία , όταν ανέλαβε τα ηνία της Soya Mills τόνισε:

Από δεξιά: Ειρήνη Νικολοπούλου – Μαρίνα Γιαβρόγλου – Ευγενία Μανωλίδου

«Πριν από 7 μήνες επικοινώνησε μαζί μου ο πολύ καλός μου φίλος Πέτρος Δούκας, ο οποίος μου πρότεινε να συμπράξω για να δημιουργήσουμε το ICC World Business Women Initiative.

Την πρότασή του την θεώρησα τιμητική και δέχτηκα με πολλή χαρά.

Μαρίνα Γιαβρόγλου

Κατ’ αρχήν όμως θα ήθελα να συμφωνήσουμε ότι η βάση για τα δικαιώματα των γυναικών, και όχι μόνο, είναι η παραγωγή και καλός επιχειρηματίας είναι αυτός που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, οργανώνει τους συνανθρώπους του και τους μαθαίνει να παράγουν προς όφελος της εξέλιξης της ζωής και αυτό πιστέψτε με , ξέρουν να το κάνουν πολύ καλά οι γυναίκες. 

Από δεξιά:: Ευγενία Μανωλίδου – Μαρία Καμπάκη – Μαρίνα Γιαβρόγλου

Παραγωγή και ανάπτυξη είναι δύο έννοιες συνυφασμένες που μαζί, με συνέπεια και σκληρή προσπάθεια, θα μπορέσουν να ανεβάσουν την χώρα μας στη συνείδηση όλων».

Από δεξιά: Ειρήνη Νικολοπούλου – Νίκη Κουτσιανά – Λούκα Κατσέλη – Αλεξία Τασούλη – Ευγενία Μανωλίδου – Μαρίνα Γιαβρόγλου

Στη συνέχεια απηύθυνε πρόσκληση τόσο σε γυναικείες οργανώσεις όσο και μεμονωμένα σε Ελληνίδες:

« Η ανάληψη ρίσκου και πρωτοβουλιών από γυναίκες διαγράφει νέες προοπτικές και συνεπώς πρέπει να αποτελούν σημαντικό στόχο τόσο της πολιτείας όσο και των επιχειρήσεων, ώστε να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο το πολύτιμο κεφάλαιο που λέγεται «Γυναίκες».

Μελετώντας τα γυναικεία θέματα, διαπιστώνω ότι όλες μιλάμε για τα ίδια πράγματα, λέμε για τις γυναίκες στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε επιτύχει τους στόχους μας.

Μαρίνα Γιαβρόγλου

Επίσης, λέμε για τους μισθούς και τα δικαιώματα των γυναικών και εδώ δεν γίνεται τίποτε….

Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας χωρίς προκαταλήψεις και σε βασικά θέματα να συνεννοούμαστε μεταξύ μας και να είμαστε ενωμένες. 

Εμείς εδώ στο ICC Women κάνουμε σχέδια, έχουμε  οράματα.

Πέτρος Δούκας – Μαρίνα Γιαβρόγλου – Νίκος Βερνίκος

Σκεφτόμαστε και θα οργανωθούμε  στα ακόλουθα  clusters:

• Γυναίκες Επιχειρηματίες

• Γυναικεία Δικαιώματα

• Γυναίκες και Ευρώπη

• Γυναίκες και Διπλωματία

• Γυναίκες και Αθλητισμός

• Γυναίκες στη Βιομηχανία

• Γυναίκες και Δημοσιογραφία

• Γυναίκες Νομικοί

• Γυναίκες και Τέχνη

• Γυναίκες και Media

• Γυναίκες και Αγροτική Πολιτική

• Γυναίκες και Απόδημος Ελληνισμός

• Γυναίκες και Εφοπλισμός

• Γυναίκες στο Financing & Banking και άλλα…..

Ακολούθησαν ερωτήσεις και ένας εποικοδομητικός διάλογος για το σήμερα και το αύριο των δυνατοτήτων να καλλιεργηθεί ειδικά στον επιχειρηματικό τομέα η δυναμική της συμμετοχής περισσότερων γυναικών .

Στη φώτο εξωφύλλου:

Από δεξιά: Ειρήνη Νικολοπούλου – Μαρίνα Γιαβρόγλου – Ευγενία Μανωλίδου – Ζέφη Δημαδάνα – Πέτρος Δούκας – Ελένη Γιαννοπούλου – Μέη Ζαννή – Αλεξία Τασούλη

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top