skip to Main Content

Στεφανία Φραγκίστα – Η μαθήτρια του Calvin Klein πουλάει made in Greece μαγιό σε όλο τον κόσμο!

Έχοντας μαθητεύσει στους μεγαλύτερους οίκους μόδας του εξωτερικού, όπως του Alexander McQueen και του Calvin Klein, η Στεφανία Φραγκίστα, η κόρη του πετυχημένου εφοπλιστή Νίκου Φραγκίστα, αποφάσισε το 2009 να υλοποιήσει το όνειρό της και να επιστρέψει στην Ελλάδα για να δημιουργήσει το δικό της διεθνές brand!

Με έμπνευση από τις Μπαχάμες και την ειδυλλιακή παραλία Pink Sands, αλλά με έμπνευσή της το ελληνικό καλοκαίρι, δημιούργησε τη σειρά μαγιό «Pink Sands» made in Greece! Έτσι, αφιέρωσε τα σχέδια της στην αγαπημένη μας εποχή το καλοκαίρι, δημιουργώντας μοναδικά μαγιό και beachwear outfits που αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα και σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα!

Το eirinika.gr, επικοινώνησε με την ταλαντούχα σχεδιάστρια η οποία μας μίλησε για το αγαπημένο της θέμα, το καλοκαιρινό στυλ, τη φετινή μόδα στις παραλίες αλλά και τον εγχώριο «ανταγωνισμό» στον τομέα των μαγιό.

Μαγιό από την Ελλάδα, τη χώρα της θάλασσας και του ήλιου, μακρύ καλοκαίρι! Αυτό το «concept» μέτρησε στην επιλογή σας να σχεδιάσετε και να «επιχειρήσετε» μαγιό;

Ακριβώς! Αλλά κατά ένα ειρωνικό τρόπο, αφορμή στάθηκε ένα ταξίδι μου στο εξωτερικό το 2007. Είχα ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο FashionDesign και είχα πάει για διακοπές στο Harbour Island στις Μπαχάμες με δύο φίλες. Εκεί λοιπόν χάνονται οι αποσκευές μας και αναγκαζόμαστε να ψωνίσουμε μαγιό και ρούχα παραλίας από ένα τοπικό μαγαζάκι. Η ποιότητά τους ήταν κακή, μας είχε πιάσει απελπισία αν θα ανακτήσουμε τα πράγματά μας, και χαμένη στις σκέψεις μου, ξαφνικά συνειδητοποίησα πόσο θα μου άρεσε να σχεδιάζω τα μαγιό και beachwear των ονείρων μου. Έτσι λοιπόν κατάστρωσα αμέσως το πλάνο και με το που επέστρεψα στη χώρα με τις ωραιότερες θάλασσες και ηλιοφάνεια 365 μέρες το χρόνο, ξεκίνησα σιγά σιγά την ίδρυση της Pink Sands –από την ομώνυμη παραλία στις Μπαχάμες όπου συνελήφθη η ιδέα.

Τι είδους σχέδια και μαγιό μπορεί να βρει κάποιος στη συλλογή σας;

Πραγματικά τα πάντα νομίζω. Επιλέγω κάθε σεζόν με πολύ αυστηρά κριτήρια ένα προς ένα όλα τα μαγιό: πειραματίζομαι με τους συνδυασμούς χρωμάτων και τα prints, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των σύγχρονων γυναικών.

Η συλλογή μας διαθέτει από ολόσωμα μαγιό, αθλητικά ή σε πιο θηλυκή γραμμή, στράπλες μπικίνι ή τριγωνάκια, σέξι ή λιγότερο «αποκαλυπτικά», με κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα την άψογη εφαρμογή, που κολακεύει κάθε σωματότυπο.

Από μικρή στο εμπόριο με τα καλά του και τα ανάποδά του λόγω της οικογένειας της μαμάς σας. Είχατε λοιπόν το μικρόβιο αλλά και τις παραστάσεις για να αναζητήσετε το δικό σας μαγι-οκό κόσμο;

Μολονότι είχα έμφυτο το πάθος για τη μόδα, εξυπακούεται πως οι προσλαμβάνουσες που συλλέγει κάποιος από το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει, τον επηρεάζουν.

Οι γονείς μου είναι για μένα πρότυπο ήθους και εργατικότητας μεταξύ άλλων.Βεβαίως αποτελούν σημείο αναφοράς στη ζωή μου, οι συμβουλές τους είναι πολύτιμες, χαράζω ωστόσο τη δική μου πορεία, βασισμένη εξ’ολοκλήρου στις δικές μου δυνάμεις.

Πάμε με φουλ ολόσωμο φέτος; Τι λένε τα κορίτσια trendsetters;

Όπως ακριβώς το λέτε, φουλ! Τα ολόσωμα είναι η απόλυτη τάση της φετινής μόδας στα μαγιό –προσωπικά τα λατρεύω και χαίρομαι που οι προτάσεις μας έχουν βρει τόσο θερμή ανταπόκριση από τις fans μας. Σε αθλητική γραμμή, ή πιο θηλυκή, με τιραντάκια, έναν ώμο, ή halter neck, το ολόσωμο μαγιό αγκαλιάζει κομψά τις γυναικείες καμπύλες αποτελεί διαχρονική επένδυση.

Πουλάτε στο εξωτερικό και αν ναι, σε ποιες χώρες; Επιδιώκετε ένα brand διεθνές; Πώς το χτίζετε;

Εννοείται πως με αφετηρία την Ελλάδα πάντα, στόχος μου είναι να καθιερωθεί η PinkSands ως ένα από τα κορυφαία ελληνικά swimwear & beachwear brands διεθνώς. Είμαι περήφανη για το “Made in Greece” των προϊόντων μας, το επικοινωνώ με θέρμη και αυτή τη στιγμή έχουμε παρουσία στην Τουρκία, την Ελβετία, το Λίβανο, την Αγγλία, τη μακρινή Ιαπωνία και συζητάμε για Αμερική.

Τα μηνύματα είναι θετικά και αυτό μου δίνει κουράγιο ώστε να ταξιδεύω συνεχώς σε διάφορες αγορές ανά τον κόσμο, κάνοντας δειγματισμούς σε υποψήφιους πελάτες και μετέχοντας σε trade shows –πιστέψτε με δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Πάντως μετά από 5 χρόνια αδιάκοπης προσπάθειας, η ανταπόκριση είναι μεγάλη και μέσω του e-shop μας δεχόμαστε παραγγελίες από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Μεγάλο ανταγωνισμό βλέπω: Δελούδη, Βαρδινογιάννη, Zeus& Dione, Λάτση… Το μαγιό δείχνει να περνάει στα χέρια των «καλών οικογενειών»… πού το αποδίδετε;

Κατ’αρχήν δεν διακρίνω ανταγωνισμό έτσι όπως το θέτετε, δεδομένου ότι οι σχεδιάστριες που προαναφέρατε διαθέτουν ένα ξεχωριστό στυλ που διαφοροποιεί την καθεμιά. Έπειτα το πάθος για τη μόδα, είτε αφορά σε μαγιό, είτε σε ρούχο, είτε σε αξεσουάρ, δεν έχει να κάνει με το κοινωνικό background του σχεδιαστή. Προσωπικά χαίρομαι με την πολυφωνία, μακάρι όλοι οι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν το ταλέντο τους, το μονοπώλιο και οι αποκλειστικότητες δημιουργούν εφησυχασμό κι αυτό αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη –που είναι και το ζητούμενο κατ’εμέ.

Θα φτιάχνατε μαγιό από καινοτόμα υλικά με πρωτοπόρα design; Ποιό είναι το μαγιό που ταιριάζει στην ελληνική παραλία;

Είμαι πάντα ανοιχτή σε νέες ιδέες, για παράδειγμα ήδη στη σειρά Fru FruCotton χρησιμοποιώ βαμβακερό ύφασμα, από αυτό που φτιάχνονται τα ανδρικά μαγιό –το αποτέλεσμα είναι πολύ ιδιαίτερο. Σε κάθε περίπτωση, ως ανήσυχο πνεύμα και τελειομανής, αναζητώ μονίμως τα καλύτερα υφάσματα της αγοράς, θέλοντας να προσφέρω μαγιό υψηλής ποιότητας και αισθητικής σε ρεαλιστικές όμως τιμές.

Οι ελληνικές παραλίες είναι αμέτρητες, δεν θα μπορούσα να προτείνω ένα συγκεκριμένο τύπο μαγιό, αυτό που έχει σημασία είναι να αισθάνεται όμορφα η κάτοχός του μέσα σε αυτό, όπου κι αν απολαμβάνει το μπάνιο της.

Πώς σας φαίνεται το mix and match;

Μου αρέσει πολύ και σκοπεύω να το υιοθετήσω ακόμα περισσότερο από του χρόνου, αναμειγνύοντας διαφορετικά prints στο πάνω και κάτω μέρος του μαγιό.

 

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 18 Ιουνίου 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top