skip to Main Content

Άντι Μακρίδης: Ο Έλληνας επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων της CIA σε όλο τον κόσμο!

Μεγάλη χαρά και τιμή για τη χώρα μας να βλέπεις έναν Έλληνα να καταλαμβάνει μία κορυφαία θέση διεθνώς και δεν μιλάμε για κανέναν άλλον παρά για τον Ελληνοαμερικανό Ανδρέα Μακρίδη (Andrew -Andy- Makridis), ο οποίος από τον Αύγουστο του 2018 ανέλαβε Επικεφαλής των Ειδικών Επιχειρήσεων(COO) της CIA σε όλο τον κόσμο.

Με 32 έτη υπηρεσίας στην CIA, είναι έτοιμος να αναλάβει μία θέση ευθύνης και μεγάλης ισχύς, αφού θα είναι υπεύθυνος για την πραγματοποίηση ειδικών αποστολών παντού στον κόσμο με κύριο μέλημά του τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Παράλληλα, τίθεται και ως υποψήφιος διευθυντής της κορυφαίας υπηρεσίας ασφάλειας των ΗΠΑ, όταν δημιουργηθεί ανάλογη ανάγκη, αφού πρώτα θητεύσει σε αυτό το ιδιαίτερα κρίσιμο και νευραλγικό πόστο.

«Ο Άντι φέρει έναν πλούτο εμπειριών από την καριέρα του στη CIA και έχει μία βαθιά κατανόηση για το πώς η Υπηρεσία λειτουργεί. Είναι ο απόλυτος ομαδικός παίκτης», δήλωσε η Διευθύντρια της Υπηρεσίας, Τζίνα Χάσπελ και προσέθεσε στον λόγο της «Πολλοί από εσάς είτε γνωρίζετε τον Άντι είτε έχετε εργαστεί μαζί του κατά τα 32 χρόνια της καριέρας του στη CIA. Έχει προσφερθεί αμέτρητες φορές για τις δύσκολες αποστολές και έχει πάντα θέσει τα υψηλότερα πρότυπα ηγεσίας. Έχει τη φήμη ότι δημιουργεί ομάδες με ισχύ που οδηγούν την αποστολή της Υπηρεσίας εμπρός. Πιστεύουμε ότι αποτελεί σπουδαία προσθήκη στην ομάδα μας».

Ως Chief Operating Officer θα είναι πλέον επιφορτισμένος, μεταξύ άλλων, με την επίβλεψη των καθημερινών επιχειρήσεων της CIA, τον χειρισμό διοικητικών θεμάτων, του προϋπολογισμού, καθώς και θεμάτων που αφορούν το προσωπικό, το ανθρώπινο δυναμικό και την ασφάλεια.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Η CDIO Sonya Holt, ο υποδιευθυντής της CIA Vaughn Bishop, η επικεφαλής Gina Haspel και ο Α.Μακρίδης

WHO IS WHO

Ο Άντι Μακρίδης τελείωσε τις σπουδές του στην Αεροδιαστημική Μηχανική από το πανεπιστήμιο του Μπάφαλο και το master στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Rochester Institute of Technology το καλοκαίρι του 1985. Στην CIA εντάχθηκε το 1989. Ο ίδιος πέρασε δύο καλοκαίρια ως graduate fellow στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας, πριν αποφασίσει να ενταχθεί στο δυναμικό της περνώντας από κάποιες συνεντεύξεις, εξετάσεις και το τεστ ανιχνευτή ψεύδους.

Έχει διατελέσει ως σύμβουλος σε θέματα πληροφοριών στο επιτελείο του πρώην Αμερικανού προέδρου George W. Bush μεταξύ Δεκεμβρίου 2001 και Φεβρουαρίου 2004. Νωρίτερα υπήρξε εκτελεστικός βοηθός του DDCIA, John McLaughlin, ενώ έχει διατελέσει ακόμη και επικεφαλής του τμήματος ελέγχου διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής. Επιπλέον, ο Διευθυντής, Τζον Μπρέναν, ζήτησε από τον Άντι να δημιουργήσει το Weapons and Counter Proliferation Mission Center, όπου υπηρέτησε ως πρώτος Αναπληρωτής Διευθυντής.

Θεωρείται εξαιρετικός αναλυτής και πάνω από τρεις δεκαετίες ήταν «ένας ήσυχος κατάσκοπος», ένας επιτελικός γραφείου που διέπρεψε στο πόστο του ανυψώνοντας την Υπηρεσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top