skip to Main Content

Αποκλειστικό: Made in Greece το Isle of Olive: Η Πωλίνα κι ο Γρηγόρης μυούν τους κατοίκους της Αγγλίας σε πάνω από 300 ελληνικές γεύσεις, αρώματα & άριστα προϊόντα

Παρότι απέχουν χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα η Πωλίνα Φιλίππου – ψυχολόγος με γνώσεις marketing – και ο Γρηγόρης Βαΐτσας – φυσικός με προϋπηρεσία στην πληροφορική – γνωρίστηκαν στο Λονδίνο πριν από 20 χρόνια για σπουδές. Κάπου εκεί όμως και με τη νοσταλγία για την χώρα τους να μεγαλώνει όλο και πιο πολύ αποφάσισαν να τα αφήσουν όλα και να κάνουν κάτι που θα τους θυμίζει Ελλάδα και θα τους φέρει κοντά στην πατρίδα τους. Ζευγάρι στη ζωή πλέον, ζευγάρι και στον επαγγελματικό στίβο, έχουν δημιουργήσει έναν μικρό παράδεισο ελληνικών προϊόντων με σκοπό να μυήσουν τους κατοίκους της Αγγλίας στην μαγεία της ελληνικής παράδοσης και των ελληνικών γεύσεων.

Πρόκειται για το Isle Of Olive, ένα κατάστημα με επιλεγμένα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, το οποίο λειτουργεί παράλληλα και ως χώρος γευσιγνωσίας προωθώντας με επιτυχία το ελληνικό στοιχείο στο εξωτερικό.

Ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο, οι καλύτερες ποικιλίες κρασιού, βότανα και τυροκομικά είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που «κοσμούν» τις βιτρίνες του καταστήματός τους και ξετρελαίνουν τους Ευρωπαίους. Η Πωλίνα και ο Γρηγόρης μιλούν αποκλειστικά στο MadeinGreece.news για την δική τους προσωπική ιστορία και μας κάνουν περήφανους.

MadeinGreece.news: Ποια είναι η ιστορία της δημιουργίας του Isle Of Olive; Ποια η αφορμή για να το ξεκινήσετε και τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης;

Πωλίνα Φιλίππου: Ο Γρηγόρης κι εγώ ζούμε εδώ και 20 χρόνια στο Λονδίνο. Μέσα σε αυτό το διάστημα είχαμε παρατηρήσει την έλλειψη ποιοτικών ελληνικών προϊόντων από την αγορά. Την ίδια στιγμή τις περιόδους που περνούσαμε στην Ελλάδα επισκεπτόμασταν διάφορες περιοχές και πάντα γοητευόμασταν από τα γευστικά μυστικά που ανακαλύπταμε και θέλαμε με κάποιο τρόπο να τα φέρουμε μαζί μας πίσω στο Λονδίνο. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια διαπιστώναμε μια «αναγέννηση», αν μπορούμε να το πούμε έτσι, σε ό,τι έχει να κάνει με την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα και τη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων που επάξια μπορούν να σταθούν στη διεθνή σκηνή. Κάπως έτσι μας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσουμε το Isle of Olive.

MadeinGreece.news: Πως βρεθήκατε στο Λονδίνο;

Γρηγόρης Βαΐτσας: Καταγόμαστε από την Αθήνα και ζούμε στο Λονδίνο εδώ και 20 χρόνια. Ήρθαμε για σπουδές όπως και πολλοί άλλοι αλλά δεν φύγαμε ποτέ!

MadeinGreece.news: Πότε δημιουργήθηκε το Isle of Olive;

Πωλίνα Φιλίππου: Τον Σεπτέμβρη του 2011 ξεκινήσαμε με λίγα προϊόντα έχοντας πάγκο σε διάφορες ανοιχτές αγορές σε όλο το Λονδίνο και πουλώντας και μέσω του online μαγαζιού μας www.isleofolive.co.uk. Σιγά σιγά εμπλουτίσαμε την γκάμα προϊόντων μας και τον Ιούνιο του 2013 ανοίξαμε το μαγαζί μας στο Hackney στο Broadway Market στο Ανατολικό Λονδίνο.

MadeinGreece.news: Tι προϊόντα βρίσκει κανείς στο Isle Of Olive και με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή τους; Ποια είναι τα προϊόντα για τα οποία υπάρχει η μεγαλύτερη ζήτηση;

Γρηγόρης Βαΐτσας: Ειδικευόμαστε στο ελαιόλαδο, τις ελιές, το μέλι και τα βότανα, οπότε σε αυτές τις κατηγορίες διαθέτουμε μία αρκετά ολοκληρωμένη γκάμα. Κατά τα άλλα, στο μαγαζί μας μπορεί να βρει κάποιος ότι θα περίμενε να βρει σε ένα ελληνικό Delicatessen, όπως για παράδειγμα, τυριά, κρασιά, παξιμάδια, γλυκά κουταλιού, παραδοσιακά ζυμαρικά και πολλά άλλα.

Η επιλογή των προϊόντων μας γίνεται με διάφορους τρόπους. Πολλούς παραγωγούς τους έχουμε προσεγγίσει εμείς μέσα από επισκέψεις μας σε εκθέσεις και άλλη έρευνα και άλλοι μας έχουν προσεγγίσει οι ίδιοι. Είναι γεγονός ότι μεγαλύτερη ζήτηση έχουν τα προϊόντα που είναι πιο διαδεδομένα όπως η φέτα και το ελληνικό γιαούρτι. Εμείς βέβαια επιδιώκουμε να «εκπαιδεύουμε» τους πελάτες μας και να τους βοηθάμε να ανακαλύπτουν καινούργια προϊόντα και συνταγές.

MadeinGreece.news: ποια η ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι σήμερα;

Πωλίνα Φιλίππου: Γενικά η ανταπόκριση είναι πολύ καλή. Όπως και με κάθε λαό υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που είναι ήδη μυημένο στην ποιοτική διατροφή και έτσι έχει ήδη ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας. Αυτό προσπαθούμε να το διευρύνουμε με διάφορους τρόπους. Διοργανώνουμε για παράδειγμα βραδιές γευσιγνωσίας όπου καλεσμένοι μας σεφ ετοιμάζουν ιδιαίτερες συνταγές από την Ελλάδα αλλά και την Μεσόγειο. Επίσης οι γευσιγνωσίες ελληνικών κρασιών που διοργανώνουμε και οι οποίες εστιάζουν στις ελληνικές ποικιλίες είναι πολύ δημοφιλείς και έχουν αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια.

MadeinGreece.news: Ποια ήταν και είναι τα δύσκολα βήματα μέχρι τώρα; Υπήρξαν στιγμές αποθάρρυνσης που έγιναν νίκες και επιτυχίες στη συνέχεια;

Γρηγόρης Βαΐτσας: Δυσκολίες στο εγχείρημά μας υπήρξαν πολλές όμως με πίστη και δουλειά έχουμε καταφέρει να ανταποκριθούμε. Ως μια στιγμή αποθάρρυνσης θα έλεγα ότι υπήρξε η ψήφος του Brexit, η οποία μπορεί μεν ακόμα να μην έχει φέρει πολλά πρακτικά αποτελέσματα, αλλά στην ψυχολογία του κόσμου έχει επιδράσει αρκετά αρνητικά.

MadeinGreece.news: Εμείς δημιουργήσαμε το site ”MadeinGreece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Πωλίνα Φιλίππου: Το δημιούργημά μας είναι 100% Ελληνικό! Αντικατοπτρίζει την Ελλάδα που με αγάπη έχουμε εμείς κλείσει μέσα μας και ευελπιστούμε ότι περιέχει κάποια από τα καλύτερα στοιχεία της. Αυτά προσπαθούμε να μοιραστούμε με τους κατοίκους του Λονδίνου.

MadeinGreece.news: Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το Isle Of Olive; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσα πετύχατε μέχρι τώρα;

Γρηγόρης Βαΐτσας: Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε καινούργια προϊόντα και να γνωρίζουμε όλο και περισσότερους αξιόλογους παραγωγούς. Ελπίζουμε το μαγαζί μας να εδραιωθεί σαν ένα κεντρικό σημείο όπου κάποιος μπορεί να βρει ό,τι πιο ποιοτικό ελληνικό προϊόν μπορεί να επιθυμεί και φυσικά το online μαγαζί μας, μέσω του οποίου ήδη στέλνουμε σε πολλές χώρες στην Ευρώπη να ανοιχτεί και σε μεγαλύτερο κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες: Isle of Olive / Facebook / Twitter / Instagram

Το άρθρο δημοσιεύθηκε και στο eirinika.gr στις 10 Αυγούστου 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top