skip to Main Content

Αριάννα Χάφινγκτον – Αγάπη Στασινοπούλου στο Made in Greecenews: «Είναι δώρο να είσαι Έλληνας»

Αν περνούσες από τα Public Συντάγματος την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου θα αναρωτιόσουν: «Γιατί συρρέει ο κόσμος κατά εκατοντάδες στα Public; Λεφτά μοιράζουν;» Όχι εκείνη την ημέρα τα public δεν μοίραζαν λεφτά. Μοίραζαν κάτι πολύ σπουδαιότερο: Μοίραζαν χαρά και θετική ενέργεια.

Γράφει η Ειρήνη Πιτσόλη

Δύο πολύ επιτυχημένες γυναίκες η Arianna Huffington και η Agapi Stassinopoulos βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί στην Αθήνα στο κατάμεστο βιβλιοπωλείο των Public στον τρίτο όροφο, για να παρουσιάσουν το βιβλίο «Καλημέρα χαρά» της Agapi Stassinopoulos, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διόπτρα», να μας γνωρίσουν και να τις γνωρίσουμε και να μας κάνουν μια «ένεση αισιοδοξίας».

H Agapi Stassinopoulos και η Arianna Huffighton στην παρουσίαση του βιβλίου “Καλημέρα Χαρά”

Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, ήρθαν στην παρουσίαση είτε για να μάθουν περισσότερα για ένα βιβλίο για το οποίο είχαν ακούσει πάρα πολλά, είτε για να ευχαριστήσουν την Agapi Stassinopoulos, για τη βοήθεια που τους έδωσε μέσω αυτού του βιβλίου.

Με ένα λαμπερό χαμόγελο και μια «ανοικτή αγκαλιά» για όλους τους παρευρισκόμενους η Agapi Stassinopoulos, μπήκε στην αίθουσα και δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να πούμε όλοι μαζί «Καλημέρα χαρά». Η χαρά βρίσκεται μέσα μας. Αλλά μερικές φορές τη χάνουμε γιατί έχουμε σκέψεις αρνητικές. Πρώτος στόχος μας είναι να τις μοιραστούμε και μετά να τις διώξουμε. Η ζωή πρέπει να είναι γεμάτη χαρά, αγάπη και δύναμη.

Το βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις “Διόπτρα”

Για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να νικήσουμε τον φόβο. Γι’ αυτό έγραψα αυτό το βιβλίο που περιέχει την προσωπική μου εμπειρία, να μεταδώσω την εσωτερική σοφία που κέρδισα μέσα από τις δυσκολίες που πέρασα σε όσους θα διαβάσουν το βιβλίο. Μέσα μας υπάρχουν δύο λύκοι: Ο ένας είναι θετικός, έχει πάθος για τη ζωή, δημιουργεί. Ο άλλος είναι λυπημένος, αρνητικός , γεμάτος αμφιβολίες. Ποιος θα ζήσει; Αυτός που ταΐζουμε. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε ευγνώμονες για τη ζωή που μας δόθηκε για τα θετικά πράγματα που έχουμε στη ζωή μας και για τους ανθρώπους που μας αγαπούν .

Agapi Stassinopoulos

Το βιβλίο μου, έχει την δύναμη της «ανοικτής καρδιάς». Σας δίνω τους τρόπους , τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να ανακαλύψετε την χαρά και τον πλούτο που όλοι κρύβετε μέσα σας. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε γενναιόδωροι και δοτικοί με τους άλλους και τους ανθρώπους.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που το έχουμε εμείς οι Έλληνες και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Και πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι εμείς οι Έλληνες δεν χάνουμε το κουράγιο μας , θα παλέψουμε και θα νικήσουμε την κρίση. Στη συνέχεια η Agapi Stassinopoulos απάντησε στις ερωτήσεις δεκάδων ανθρώπων όλων των ηλικιών που κατέκλυσαν την αίθουσα και διάβασε ένα κεφάλαιο από το βιβλίο της με τίτλο: «Αυτή είναι η πολύτιμη ζωή σου».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια η Arianna Huffington,ιδρυτής της Huffington Post και του Thrive Global, και συγγραφέας πολλών βιβλίων. Αρχίζοντας δήλωσε πανευτυχής που βρίσκεται μαζί με την αδερφή της, Agapi Stassinopoulos, στον τόπο γέννησης τους την Ελλάδα, για να παρουσιάσουν το βιβλίο «Καλημέρα χαρά».

Arianna Huffighton

 

Στη συνέχεια παρουσίασε στο κοινό το Thrive Global το παγκόσμιο επιτυχημένο site υγείας και ευεξίας του οποίου είναι ιδρυτής. Η πρωτοποριακή πλατφόρμα ευεξίας Thrive Global, επέλεξε και την Ελλάδα για την παγκόσμια επέκταση της και η Arianna Huffington μας κάλεσε να γίνουμε μέρος της, να αντλήσουμε έμπνευση από την ελληνική φιλοσοφία που μας διδάσκει πώς να βρούμε την αρμονία.

Όπως είπε οι άνθρωποι παίρνουν δύναμη όταν μοιράζονται πράγματα και η Thrive Global Greece, στοχεύει στο να μας ενθαρρύνει να μοιραστούμε τις ιστορίες μας και να μας βοηθήσει να επιτύχουμε την εσωτερική μας ολοκλήρωση.

Μιλώντας για το βιβλίο της Agapi Stassinopoulos, «Καλημέρα χαρά», είπε ότι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την «φωτεινή πλευρά του εαυτού μας» και αυτό που κυρίως μας μαθαίνει είναι πώς να αφήνουμε ό,τι μας στεναχωρεί πίσω μας.

Στη συνέχεια η Arianna Huffington μίλησε για το πώς μπορούμε στη ζωή μας να έχουμε περισσότερη ηρεμία και να κερδίσουμε την ευτυχία. Ένα σημαντικό βήμα για να το καταφέρουμε αυτό είναι να κοιμόμαστε σωστά και για όσο χρόνο χρειάζεται. Πρέπει να δίνουμε στον εαυτό μας χρόνο. Να απέχουμε όταν πρέπει από το internet και τα Social Media, και να μην τα αφήνουμε να κυριαρχούν στη ζωή μας. Αντιθέτως πρέπει να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στους δικούς μας ανθρώπους και στον εαυτό μας γι’ αυτό κάποιες ώρες την ημέρα είναι απαραίτητο να κλείνουμε το κινητό και τον υπολογιστή μας.

Η Agapi Stassinopoulos και η Arianna Huffington, απάντησαν στις ερωτήσεις μας

Arianna Huffington: «O καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τον εαυτό του ευτυχισμένο ή δυστυχισμένο»

Arianna Huffighton

 

 Ει.Π. :Είναι δώρο να είσαι Έλληνας;

 Ar. Huff. : Νιώθω ευλογημένη που γεννήθηκα στην Ελλάδα, και που είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ ξανά τη χώρα μας για να παρουσιάσω το Thrive Global Greece και το βιβλίο της Agapi «Καλημέρα χαρά». Ναι , είναι μεγάλο δώρο να είσαι Έλληνας.

 Ει. Π.: Πως μπορεί ένας άνθρωπος να κερδίσει την ευτυχία;

 Ar. Huff: Λοιπόν αυτό που λέμε στην Thrive Global, είναι ότι για να μπορέσει κάποιος να αντιμετωπίσει τις αναποδιές και τις προκλήσεις της ζωής, πρέπει να μάθει να ανατρέπει τις συνθήκες και να αξιοποιεί την δική του δύναμη, επιμονή και το θάρρος που έχουμε όλοι μέσα μας.

 Ει. Π.: Είστε η δημιουργός ενός ενημερωτικού site με παγκόσμια εμβέλεια της Huffington Post. Τα Media σήμερα έχουν την δύναμη να επηρεάσουν τη ζωή των ανθρώπων; Να τους κάνουν ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους;

 Ar. Huff.: Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς έχει την δυνατότητα να κάνει τον εαυτό του ευτυχισμένο ή δυστυχισμένο.

 

Agapi Stassinopoulos: «Θέλω οι άνθρωποι με το «καλημέρα χαρά», να βρουν τη δύναμη που κρύβεται μέσα τους»

Agapi Stassinopoulos

 

 Ει.Π.: Είστε Ελληνίδα. Είναι δώρο να είναι κάποιος Έλληνας;
 Ag. Stas. : Μεγάλο δώρο. Γιατί οι Έλληνες έχουμε μέσα μας χαρά. Και πρέπει τώρα να την ξαναβρούμε αυτή τη χαρά.

 Ει. Π.: Για να καταφέρει κάποιος να κερδίσει αυτό που τον βοηθάει το βιβλίο σας , δηλαδή την χαρά και την αγάπη, για να φτάσει δηλαδή στο «φως» πρέπει να νικήσει το σκοτάδι που κρύβεται μέσα του;

 Ag. Stas. : Τι ωραία που το είπατε αυτό. Ακριβώς έτσι είναι. Πρέπει να αγωνίζεσαι να νικήσεις το σκοτάδι με πιο πολύ φως καθημερινά , να φέρνεις αγάπη να κάνεις εξάσκηση. Και εφαρμόζοντας στην πράξη κάποια πράγματα που λέω στο βιβλίο, θα δεις σε λίγους μήνες τον εαυτό σου να αλλάζει προς το καλύτερο.

 Ει. Π.: Εσείς πήρατε χαρά από την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού που ήταν σήμερα εδώ για να σας δει και να μάθει για το βιβλίο σας;

 Ag. Stas. : Πάρα πολύ μεγάλη χαρά πήρα από όλο αυτόν τον κόσμο σήμερα και τον ευχαριστώ πάρα πολύ.

 Ει. Π.:  Υπάρχει κάποιο βιβλίο που άλλαξε τη δική σας ζωή;

Ag. Stas. :  Ναι. Το βιβλίο της αδερφής μου της Arianna , το «Thrives» . Γιατί είναι πολύ πραγματικό και πολύ αληθινό με  πολλές οδηγίες για το πώς μπορεί ο άνθρωπος να κάνει τη ζωή του καλύτερη.

  Ει. Π.:  Στο βιβλίο σας δίνετε τρόπους να νικήσει ο σύγχρονος άνθρωπος τα άγχη που τον βασανίζουν. Ο παλαιότερος άνθρωπος πιστεύετε ότι δεν είχε τόσα άγχη επειδή η ζωή ήταν πιο «απλή» ή είχε και δεν υπήρχαν τα μέσα να τα κοινοποιήσει ή να τα αντιμετωπίσει;

 Ag. Stas. : Πάντα είχε ο άνθρωπος άγχη. Σήμερα έχει περισσότερες ευκαιρίες να τα κάνει γνωστά και να τα αντιμετωπίσει. Τώρα έχουμε προβλήματα και λύσεις. Η τεχνολογία είναι ταυτόχρονα λύση και πρόβλημα. Πρέπει να τη χρησιμοποιούμε σαν λύση.

Ει. Π: Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να δώσετε στους αναγνώστες σας;

Ag. Stas.: Να προσπαθήσουν να στηριχθούν στη δύναμη που κρύβεται μέσα τους, και όταν το καταφέρουν αυτό, να προσπαθήσουν να δώσουν και στους άλλους τη δύναμη να το κάνουν. Όταν το βρεις μοιράσου το!

 Ει. Π: Αναφερθήκατε πολλές φορές στην παρουσίαση, στη μητέρα σας που σας βοήθησε να βρείτε την ευτυχία. Η Ελληνίδα μάνα παρά τα όσα της προσάπτουν είναι δώρο;

Ag. Stas.: Είναι μεγάλο δώρο γιατί είναι πολύ δοτική και γιατί ξέρει να μοιράζει αγάπη στα παιδιά της.

Το βιβλίο της Agapi Stassinopoulos “Καλημέρα Χαρά”  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Who is Who

Η Αγάπη Στασινοπούλου είναι συγγραφέας πολλών μπεστ σέλερ βιβλίων και μια ομιλήτρια που δίνει κίνητρο σε χιλιάδες ανθρώπους στον κόσμο. Στο προηγούμενο βιβλίο της, Ελευθερώστε την Καρδιά Σας, μοιράζεται τη σοφία που απέκτησε από τις περιπέτειες και της εμπειρίες της ζωής της. Στο καινούριο αυτό βιβλίο της Καλημέρα Χαρά, μεταφέρει τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και τους προτρέπει να μην επιμένουν σε όσα δεν λειτουργούν στη ζωή τους αλλά να δημιουργούν οι ίδιοι τη ζωή που επιθυμούν. Η Αγάπη σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου και μετά πήρε πτυχίο στην ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Σάντα Μόνικα.

Τα προηγούμενα βιβλία της, βασισμένα στα ελληνικά αρχέτυπα, Όταν οι Θεοί Ερωτεύονται και Συζητήσεις με τις Θεές παρουσιάστηκαν και στο PBS. Σήμερα διεξάγει εργαστήρια στη Thrive Global, μια εταιρεία που ίδρυσε η αδερφή της Arianna Huffington, για να βοηθήσει ανθρώπους να αλλάξουν τον τρόπο που εργάζονται και ζουν. Μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μπορείτε να τη βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση unbindingtheheart.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top