skip to Main Content

Αθηνά Παχατουρίδη: Η Top Woman που συνδέει τον τεχνολογικό κολοσσό της Google με τη Νότια Ευρώπη

Έχει σπουδάσει στο Bath και το LSE. Αγαπά τον χώρο των επιχειρήσεων, όμως το ενδιαφέρον της κερδίζει και ο αθλητισμός, αφού είναι δασκάλα yoga.

H Aθηνά Παχατουρίδη είναι πολυπράγμων και πολίτης του κόσμου από το 2008.

Στην σταδιοδρομία της έχει εργαστεί για την Cisco, που ήταν και ο πρώτος της εργοδότης. Επίσης έχει εισχωρήσει και στον χώρο των start-ups, προσφέροντας τις γνώσεις της στο επιχειρείν, έχει δουλέψει με venture capitalists σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ έχει αναλάβει τα διοικητικά και στο Δήμο του Λονδίνου.

Είναι η Strategic Partner Manager της Google για τις χώρες της Νοτίου Ευρώπης. Πρόσφατα βρέθηκε πίσω από την διοργάνωση της εκδήλωσης Digital News Initiative της Google, για την στήριξη της υψηλής, ποιοτικής δημοσιογραφίας μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Το DNI είναι μια σημαντική συνεργασία της Google και των εκδοτών στην Ευρώπη. Το event επικεντρώθηκε σε θέματα όπως το AMP, GDPR, καινούργιες τεχνολογίες όπως το Cloud, το Better Ads Standard όπως επίσης και τον 5ο γύρο χρηματοδότησης του DNI. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, Innovathens της Τεχνόπολις Αθηνών.

Σήμερα θα την βρεις κάπου μεταξύ Δουβλίνου και Αθήνας να προσπαθεί να μοιράσει τον χρόνο της, αποτελώντας ένα νευραλγικό συνεργάτη για αυτόν τον τεχνολογικό κολοσσό, την Google, που άλλαξε τις ζωές μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top