skip to Main Content

Βαγγέλης Γαζής: Ποιος είναι ο Chief Architect IoT Security του μεγάλου τεχνολογικού κολοσσού Huawei

Ένας Έλληνας «guru» στην ανάπτυξη καινοτομίων ανήκει στη dream team της Huawei Technologies. Ο Βαγγέλης Γαζής είναι Chief Architect IoT Security στον μεγάλο τεχνολογικό κολοσσό. Έχει μαρκόχρονη εμπειρία διαχείρισης τεχνολογίας σε κορυφαίες ομάδες Ε&Α για μεταφορά τεχνολογίας και ευέλικτη παράδοση στις Machine to Machine, Big Data και Internet of Things περιοχές.

Είναι καταξιωμένος μάνατζερ και αληθινός leader των ομάδων του, στις οποίες παρέχει σημαντική καθοδήγηση. Έχει διάφορες επαγγελματικές εμπειρίες σε ακαδημαϊκούς, βιομηχανικούς και ρυθμιστικούς τομείς και είναι εμπειρογνώμονας σε κυψελοειδή δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ασφάλεια, δικτύωση δεδομένων, αρχιτεκτονική συστημάτων, μηχανική λογισμικού και σημασιολογία.

Ο Βαγγέλης Γαζής  σπούδασε Πληροφορική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει μάστερ στα Συστήματα Επικοινωνιών και Δίκτυα από το ίδιο πανεπιστήμιο και Executive M.B.A στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, πήρε το διδακτορικό του στην Πληροφορική από το ΕΚΠΑ.

Άρχισε να εργάζεται ως ΙΤ Specialist στην ΙΒΜ, συνέχισε ως Βοηθός Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Βοηθός Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Βοηθός Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως Ανώτερος Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2011 ξεκίνησε να εργάζεται στην AGT International, η οποία παρέχει προηγμένες λύσεις IoT στις βιομηχανίες κατασκευής, ασφάλειας, γεωργίας, υγείας, αθλητισμού και ψυχαγωγίας. Εκεί εργάστηκε ως Ανώτερος ερευνητής, έπειτα ως Research Architect, Program Manager και τέλος ως Lead IoT Scientist.

Το 2015, προσλήφθηκε στην Cognizant ως Director Big Data Lead και έναν χρόνο αργότερα εισήχθη στην ομάδα του παγκόσμιου κολοσσού της Huawei. Έχει την ευθύνη επιτήρησης της γενικής αρχιτεκτονικής ασφάλειας του Internet of Things, Products and Solutions (P&S) της εταιρείας.

Επιπλέον, είναι υπεύθυνος του τεχνολογικού οράματος, της στρατηγικής και του σχέδιου δράσης της κεντρικής αρχιτεκτονικής ασφάλειας για το IoT P&S στη θέση Προϊσταμένου Τμήματος Τεχνολογίας. Ακόμα, έχει την ευθύνη του οικοσυστήματος ασφάλειας (στρατηγικός σχεδιασμός) και προσφέρει συμβουλευτική και στρατηγική καθοδήγηση στο τοπίο ασφάλειας IoT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top