skip to Main Content

Greek Top Women Awards 2021: Βραβείο στην Παιδίατρο – Λοιμωξιολόγο Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Η φετινή διοργάνωση της απονομής των GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021 είναι αφιερωμένη στην προσφορά 20 γυναικών ιατρών και νοσηλευτριών στην ελληνική κοινωνία και τη μάχη τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Στο eirinika.gr και το madeingreece.news συνεχίζουμε να σας παρουσιάζουμε τις γυναίκες που θα τιμήσουμε φέτος.

Ξεκινήσαμε με την πνευμονολόγο Μίνα Γκάγκα, Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας και ∆ιευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής ΓΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”, την Βάνα Σύψα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και την πνευμονολόγο – εντατικολόγο Σοφία Πουρίκη, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνεχίσαμε με την Μηλίτσα ΜπιτζάνηΣυντονίστρια Διευθύντρια Α’ ΜΕΘ, ΠΓΝΘ “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”, την  Ευαγγελία Γαζέπη την νοσηλεύτρια στη Νάουσα που έχασε την ζωή της από τον ιό, την Προϊσταμένη Διατομεακού Τομέα Μονάδων ΓΝΑ ”Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, Έφη Καμπισιούλη, την πρώτη νοσοκόμα που είχε το θάρρος να κάνει το εμβόλιο κατά του Covid- 19, την  Γκρανιά Κλώτσα, Διευθύντρια Λοιμωξιολογίας στο Παν/κό Νος/μείο του Cambridge, την Ελένη Μουλούδη, Συντονίστρια-Διευθύντρια ΜΕΘ Ενηλίκων του “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και την Αναισθησιολόγο – Εντατικολόγο Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αναισθησιολογίας ΠΓΝΘ “ΑΧΕΠΑ”.

Ακόμα σας παρουσιάσαμε την Άρτεμις Νικηφόρου, Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, την  Αναστασία Κοτανίδου  Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ,  Διευθύντρια Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, την Φωτεινή Φλίγκου ,  Αναπληρώτρια καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστήμιου Πατρών, Επιστημονικά υπεύθυνη ΜΕΘ ΠΓΝΠ την Σεβασμία Παπαστεφανάτου, Διασώστρια του ΕΚΑΒ, την Ελληνίδα γιατρό Λιάνα ΣπυροπούλουMBBS, BSc Imperial College London, Junior Doctor, την  Σοφία Καραγκιοζίδου, την νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο της Δράμας που έδωσε τη δική της μάχη με τον κορωνοϊό αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει και την δημοσιογράφο και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων Κατερίνα Παπακωστοπούλου, ιατρική συντάκτρια του Star και διαπιστευμένη στο υπουργείο Υγείας.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε την Μαρία Θεοδωρίδου, Ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του Ε.Κ.Π.Α και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Το who is who της Μαρίας Θεοδωρίδου που τιμάμε στο eirinika

Η Θεοδωρίδου Μαρία γεννήθηκε το 1945, στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου. Παντρεύτηκε τον παιδίατρο – ενδοκρινολόγο Θεοδωρίδη Χαράλαμπο και απέκτησαν μία κόρη.

Η κυρία Θεοδωρίδου, κάτοικος Αθηνών, μαθήτευσε σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης σε δημόσια σχολεία και αποφοίτησε το 1963 από το 8ο Γυμνάσιο Θηλέων Αθηνών με «Άριστα». Εισήχθη το ίδιο έτος, μεταξύ των πρώτων, στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ολοκλήρωσε και τα έξι χρόνια σπουδών με υποτροφία του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών (ΙΚΥ). Έλαβε το πτυχίο της ιατρικής τον Ιούλιο του 1969 με «Άριστα» και το ίδιο έτος το EducationalCouncilforForeignMedicalGraduates (ECFMG) Diploma.

Μετά την Υπηρεσία Υπαίθρου, στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα εξειδικεύθηκε στην Παιδιατρική, την Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» (Καθηγητής – Διευθυντής: Νικόλαος Ματσανιώτης). Εκπόνησε και έλαβε τη Διδακτορική της Διατριβή με «Άριστα» και συνέχεια μετεκπαιδεύθηκε στην Ιολογία (1974-1975) με υποτροφία του ΙΚΥ στο InstituteofChildHealth, UniversityofLondon (Καθηγητής:BillMarshal).

Το 1996 αναγνωρίστηκε και στη χώρα μας η εξειδίκευση της Λοιμωξιολογίας, τίτλο τον οποίο και έλαβε.

Η Μαρία Θεοδωρίδου εξελίχθηκε σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, Υφηγήτρια, Αναπληρώτρια και Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ. Αφυπηρέτησε το 2012, λαμβάνοντας και τον τίτλο της Ομότιμης Καθηγήτριας.

Κατά τη μακρόχρονη θητεία της ανέπτυξε ισόρροπα και τους τρεις ακαδημαϊκούς τομείς. Διδακτικό, κλινικό και ερευνητικό. Αναβάθμισε σε κλινικό και εργαστηριακό επίπεδο τη λειτουργία της Ειδικής Μονάδας Λοιμωδών Νόσων (ΜΑΚΚΑ) του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» με τη δημιουργία της Παιδικής Μονάδας AIDS και Ερευνητικού Εργαστηρίου. Η Μονάδα αποτέλεσε πυρήνα εκπαίδευσης φοιτητών, νοσηλευτών και ειδικευομένων γιατρών, όπως και εξειδικευομένων στη Λοιμωξιολογία Παιδιάτρων.

Το βιογραφικό της Καθηγήτριας κ. Θεοδωρίδου περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων και εισηγήσεων με θέματα που καλύπτουν το ευρύ φάσμα των λοιμώξεων, του AIDS και των εμβολίων. Οι δημοσιεύσεις της σε ελληνικά περιοδικά υπερβαίνουν τις 150 και σε ξενόγλωσσα τις 200 (PubMed). Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές επιτροπές ενώ, για περισσότερο από 20 χρόνια, έχει διατελέσει μέλος, αντιπρόεδρος και πρόεδρος τα τελευταία 4 χρόνια, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (ΕΕΕ).

Η προαγωγή των εμβολιασμών για την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες στη χώρα μας, αποτελεί το κύριο επιστημονικό της έργο.

Οι 20 βραβευόμενες είναι οι εξής:

ΓΑΖΕΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ* ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ Εργαζόμενη στο Νοσοκομείο της Νάουσας που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

ΓΚΑΓΚΑ ΜΙΝΑ Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας, ∆ιευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής ΓΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”

ΓΚΕΚΑ ΕΛΕΝΗ Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος, ∆ιευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αναισθησιολογίας ΠΓΝΘ “ΑΧΕΠΑ”

ΓΚΡΑΝΙΑ-ΚΛΩΤΣΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ Επιδημιολόγος, ∆ιευθύντρια της κλινικής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του CAMBRIDGE

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Ομότιμος καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Ε.Κ.Π.Α Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ Προϊσταμένη ∆ιατομεακού Τομέα Μονάδων ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ* ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο της ∆ράμας που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ∆ιευθύντρια Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”

ΜΑΡΙΟΛΑ ΑΝΕΛΑ Αναισθησιολόγος, ∆ιευθύντρια του Κέντρου Συντονισμού Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

ΜΟΥΛΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ Συντονίστρια-∆ιευθύντρια ΜΕΘ Ενηλίκων του “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

ΜΠΙΤΖΑΝΗ ΜΗΛΙΤΣΑ Πνευμονολόγος- Εντατικολόγος, Συντονίστρια ∆ιευθύντρια Α’ ΜΕΘ, ΠΓΝΘ “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”

ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, Εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΠΑΓΩΝΗ ΜΑΤΙΝΑ Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά), Αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος)

ΠΑΠΑΚΑΛΑ ΕΛΕΝΗ Πνευμονολόγος- Φυματιολόγος Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ”

ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ∆ημοσιογράφος ∆ιαπιστευμένη στο Yπουργείο Υγείας – Παρουσιάστρια Ειδήσεων

ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑ ∆ιασώστρια ΕΚΑΒ

ΠΟΥΡΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ∆ιδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος ΜΕΘ COVID-19, “ΣΩΤΗΡΙΑ”

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΑΝΑ MBBS, BSc Imperial College London, Junior Doctor

ΣΥΨΑ ΒΑΝΑ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

ΦΛΙΓΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Αναπληρώτρια καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστήμιου Πατρών, Επιστημονικά υπεύθυνη ΜΕΘ ΠΓΝΠ

Με επίδοση του αγαλματιδίου της Νίκης της Σαμοθράκης η τελετή βράβευσης

Η τελετή βράβευσης, με επίδοση του αγαλματιδίου της Νίκης της Σαμοθράκης, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία των ιστοσελίδων www.eirinika.gr  & www.madeingreece.news  στο Νομισματικό Μουσείο Ελλάδας, την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 στις 13.00 στην υπέροχη αίθουσα της πρώην βιβλιοθήκης Ερρίκου Σλήμαν στον 1ο όροφο, σε live streaming,* χωρίς κοινό και κάτω από αυστηρότατα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Κύριος στόχος  μας είναι να εξάρουμε το πολύτιμο έργο τους να στηρίξουν με την επιστημοσύνη, την εμπειρία & την ενσυναίσθησή τους, ασθενείς με κορωνοϊό αλλά και να αναδείξουμε φωτεινά παραδείγματα γυναικών για τη νέα γενιά των Ελλήνων και Ελληνίδων.

Τα GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021 είναι αφιερωμένα σε όλες όσες γιατροί & νοσηλεύτριες, ήταν στην πρώτη γραμμή και στο προσκέφαλο των ασθενών με κορωνοϊό με πρωτοφανή γενναιότητα και αυταπάρνηση.

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει το ρόλο των γυναικών σε μια κρίσιμη περίοδο που όλοι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε στα θέματα ασφάλειας και προστασίας κατά του covid-19.

Η τελετή απονομής είναι οργανωμένη με τρόπο ώστε μέσα στην αίθουσα να παρευρίσκονται μόνο οι βραβευόμενες, οι απονεμητές, ένα τηλεοπτικό συνεργείο και δύο φωτογράφοι ενώ η είσοδος για την τελετή και η έξοδος  θα γίνεται από διαφορετικό σημείο. Τα GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021 είναι μια επιβράβευση για την συνεισφορά των γυναικών αυτών στην κοινωνία. Για αυτό το λόγο η συμβολή σας θα είναι πολύτιμη για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης.

Σε περίπτωση που τα μέτρα για τον covid-19 δεν μας το επιτρέψουν να γίνει δια ζώσης, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί live streaming και θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα καθώς και τα κοινωνικά δίκτυα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σχόλια μέσω Facebook