skip to Main Content

Greek Top Women Awards 2021: Όλα τα βίντεο και οι φωτό από τα βραβεία στις 20 γιατρίνες και νοσοκόμες που μάχονται με την πανδημία

Η πιο συγκινητική στιγμή στο zoom: Η Μαρία Θεοδωρίδου πρόεδρος της Εθνικής επιτροπής εμβολιασμών & Ομότιμος καθηγήτρια Παιδιατρικής δεν μπόρεσε  να συγκρατήσει τα δάκρυα της γιατί μία άλλη βραβευόμενη από την Αγγλία, η Ευφροσύνη Γκρανιά Κλώτσα, Διευθύντρια της κλινικής Λοιμωξιολογίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Cambridge, της λέει: ”Μας δένει κάτι, ιδιαίτερα σημαντικό….. θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ γιατί εσείς σώσατε πριν από αρκετά  χρόνια τον αδερφό μου! Σε σας, οφείλουμε την ζωή του”.

Τότε η κορυφαία παιδίατρος πολύ συγκινημένη της απαντά: “Αυτό είναι το μεγάλο μου βραβείο σήμερα, εμείς οι γιατροί αν καταφέρνουμε να σώσουμε ζωές,  τότε έχουμε πετύχει”.

Ένα ακόμη στιγμιότυπο θα συγκρατήσετε από αυτή την απονομή που έκανε ο  δημοσιογράφος  Γιώργος  Κουβαράς. Τι είπε για την μεγάλη κυρία της ιατρικής επιστήμης, θα δείτε μαζί με όλη την τελετή παρακάτω.

Ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, Γιώργος Κακκαβάς δίνοντας το βραβείο στην διακεκριμένη ερευνήτρια λοιμωξιολόγο Ευφροσύνη Γκρανιά Κλώτσα τόνισε ότι έχει αφιερώσει τη ζωή της στον επίπονο αγώνα ενάντια στις ασθένειες και τον ανθρώπινο πόνο.

Όταν ξεκίνησε η ψηφιακή επίδοση  του βραβείου απο τον Νίκο Παπαποστόλου Πρόεδρο του Ιδρύματος “Καίτη Παπαποστόλου” στην Μαρία & την Ευγενία, τις δύο κόρες της Σοφίας Καραγκιοζίδου, νοσηλεύτριας στο νοσοκομείο της Δράμας η οποία έφυγε από τη ζωή λόγω κορωνοϊού, πολλοί συγκινήθηκαν αλλά και χάρηκαν, μαθαίνοντας ότι πρόλαβε να γνωρίσει τον εγγονό  της.

Κατά την παραλαβή του βραβείου της junior doctor Λιάνας Σπυροπούλου από τη μητέρα της Νίνα Παναγιωτίδου εμφανίστηκε και ο παππούς της Χρήστος, ευχόμενος μέσω του zoom στην εγγονή του στο Λονδίνο, ”θερμά συγχαρητήρια”. Η νεαρή Λιάνα εργάζεται στο Colchester NHS eδώ και ένα χρόνο στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης περιστατικών Covid-19.

Το βραβείο προλόγισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ενώ ακολούθησε η Νίκη για την Σεβασμία Παπαστεφανάτου διασώστρια του ΕΚΑΒ, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: “μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω αλλά 25 χρόνια, με την τιμή που μου κάνετε σήμερα”.

Θερμά χειροκροτήθηκε η πρόεδρος της επιτροπής του κεντρικού συμβουλίου υγείας Μίνα Γκάγκα όταν τόνισε : “Χαίρομαι που σήμερα βραβεύομαι μαζί με νέες γιατρίνες συναδέλφους μου ώστε να τις  ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν και να φτάσουν ακόμη ψηλότερα”.

Για την Πνευμονολόγο του ΣΩΤΗΡΙΑ  μίλησε η Πρόεδρος της Soya Mills , Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου ενώ το ίδιο ρόζ αγαλματίδιο της Νίκης της Σαμοθράκης παρέλαβε στη συνέχεια η Αναστασία Κοτανίδου η “πολέμαρχος” του Ευαγγελισμού. Εδώ και ένα χρόνο δίνει τιτάνιο αγώνα κατά του κορωνοϊού ως επικεφαλής στην Εντατική ενός τεράστιου νοσοκομείου.

Η κυρία Κοτανίδου φορώντας την  ιατρική της στολή, ευχαρίστησε τις ιστοσελίδες www.eirinika.gr και www.madeingreece.news για την πρωτοβουλία των GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021 και  τόνισε  με βαθιά συγκίνηση: “Η Νίκη ανήκει σε όλη μου την ομάδα, σε όλους μου τους συνεργάτες”.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα είχε την τύχη να βραβεύσει δύο κορυφαίες επιστήμονες: την Ματίνα Παγώνη την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ που όλοι αγαπήσαμε μέσα από  την συνεχή ενημέρωση της και τις ατέλειωτες ώρες ενασχόλησης της με την πανδημία & την Φωτεινή Φλίγκου απο την Πάτρα, τη γυναίκα που πήρε πάνω της όλο το βάρος των κρουσμάτων της Αχαΐας αλλά και άλλων περιοχών της Πελοποννήσου.

Σειρά είχε η πρώτη εκ των τριών επικεφαλής των ΜΕΘ  στη Θεσσαλονίκη , η κυρία Ελένη Γκέκα Εντατικολόγος στο ΑΧΕΠΑ με καταγωγή απο την Λάρισα. Αποδεχόμενη  το βραβείο και κάνοντας απολογισμό της δύσκολης χρονιάς για την ίδια και για τους συνεργάτες της, μίλησε για τον φόβο που βίωσαν, τις δικές τους νίκες, όταν έβγαιναν νικητές από την εντατική οι ασθενείς με κορωνοϊό.

Γνωρίσαμε από κοντά – την γενναία γυναίκα που πρώτη από όλη την Ελλάδα, δέχτηκε να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, την νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού Ευσταθία Καμπισιούλη στην οποία επέδωσε το βραβείο ο χρυσός χορηγός Νάσος  Παπαποστόλου:  “Ανήκετε στους 300 του Λεωνίδα”, της είπε, κάνοντας έκκληση σε όλους τους υγειονομικούς  να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Έφης και να κάνουν το εμβόλιο.

Η διαδικτυακή τελετή με πρωτοβουλία των ιστοσελίδων www.eirinika.gr & www.madeingreece.news, ξεκίνησε  με την υφυπουργό υγείας Ζωή Ράπτη η οποία επέδωσε το πρώτο τιμής ένεκεν βραβείο στην Ευαγγελία Γαζέπη, την χειρίστρια ιατρικών μηχανημάτων, που αν και ήταν μόλις 37 χρονών, έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό.

Το Top Woman Award 2021 παρέλαβε απευθύνοντας θερμά λόγια ο διοικητής του νοσοκομείου της Νάουσας Κωνσταντίνος Λυκοστράτης λέγοντας ότι “η Ευαγγελία υπήρξε έμπνευση για πολλούς ανθρώπους που προσήλθαν στο νοσοκομείο για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους”.

Μέσα από τo γραφείo της στο ΕΚΑΒ, η Ανέλα Μαριόλα Διευθύντρια των αεροδιακομιδών, με φόντο το 166, παρέλαβε το βραβείο της Greek Top Woman Award 2021 με την διοργανώτρια και συντονίστρια της εκδήλωσης Ειρήνη Νικολοπούλου @irenenikolopoulou να την χαρακτηρίζει “γίγαντα” της προσφοράς στην ιατρική επιστήμη.

Η Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος Μηλίτσα Μπιτζάνη Διευθύντρια Α’ ΜΕΘ ΠΓΝΘ Γ. Παπανικολάου κατά την σύντομη ομιλία της, μας έκανε όλους να δακρύσουμε αφού για λίγα δευτερόλεπτα “έσπασε” η φωνή της, αναφερόμενη στους συνεργάτες της που τόσο κοπιάζουν όλη τη χρονιά για να περιθάλψουν τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Η νεαρή  γιατρός πνευμονολόγος – φυματιολόγος Ελένη Παπακάλα  αφού παρέλαβε το βραβείο της, τόνισε ότι “Η εκδήλωση αυτή προωθεί την γυναικεία αλληλεγγύη και θα αποτελέσει κίνητρο για πολλές γυναίκες” και το αφιέρωσε σε όλους όσοι εδώ και ένα χρόνο μάχονται κατά της πανδημίας μέσα στο νοσοκομείο της Κοζάνης το “Μαμάτσειο”.

Η καταξιωμένη αναισθησιολόγος Ελένη Μουλούδη με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, επικεφαλής της ΜΕΘ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το Ιπποκράτειο, πήρε στα χέρια της την Νίκη της Σαμοθράκης , Σύμβολο της ιδιαίτερης πατρίδας της με χαρά από τον συμφοιτητή της,  πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Ο ίδιος, έκανε την ψηφιακή απονομή του βραβείου στην συμπατριώτισσά του από το Ρέθυμνο Αρτέμιδα Νικηφόρου νοσηλεύτρια, στο πρόσωπο της οποίας επιβραβεύτηκαν όλες οι εθελόντριες της Κρήτης που πήραν  την απόφαση να συνδράμουν τους συναδέλφους τους στην Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο.

Σε δύο σπουδαίες επιστήμονες που πραγματικά δίνουν τον εαυτό τους αυτή χρονιά έδωσε τα βραβεία τους ο Παύλος Χρηστίδης , εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ : η Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος Σοφία Πουρίκη ευχαρίστησε τον σύζυγό της, την μητέρα της και τα παιδιά της για την υπομονή τους έναν ολόκληρο χρόνο να την βλέπουν εξαντλημένη και απούσα λόγω των πολλών ωρών που βρίσκεται μέσα στην ΜΕΘ  του νοσοκομείου Σωτηρία.

Η Βάνα Σύψα, Αν. Καθηγήτρια Επιδημιολογίας & Στατιστικής έδωσε το δικό της μήνυμα, αφιερώνοντας το βραβείο στην βασική γυναίκα πρωταγωνίστρια στη ζωή της, στην μητέρα της! Είναι ο άνθρωπος πίσω από την πρόβλεψη της πορείας της επιδημίας στην Ελλάδα και την αποτίμηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων.

Τη δική της Νίκη κατέκτησε και μία δημοσιογράφος η Κατερίνα Παπακωστοπούλου  ρεπόρτερ υγείας & παρουσιάστρια ειδήσεων του STAR που καθόλη την διάρκεια της χρονιάς αφοσιώθηκε στην ενημέρωση μας για την εξέλιξη της πανδημίας. Η Κατερίνα μίλησε για την 16 χρονη κόρη της & την περιπέτεια υγείας της αφιερώνοντας της το βραβείο.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε ότι οι γυναίκες αυτές αποτελούν ζωντανά παραδείγματα ανθρωπιάς. Ενσαρκώνουν και εκπροσωπούν τις σημαντικότερες αξίες της κοινωνίας μας.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την τελετή βράβευσης

Στην διοργάνωση συνέβαλε τα μέγιστα η Σάγια Τσαουσίδου, Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων  η οποία, όταν έλαβε τον λόγο, επεσήμανε οτι την κατέκτησε η σεμνότητα και η ταπεινότητα με την οποία υποδέχθηκαν την είδηση της βράβευσης τους όλες οι γιατρίνες αλλά και η ήρεμη δύναμη που εξέπεμπαν κατά την συνεργασία για την προετοιμασία αυτής της τελετής.

Όλες οι φωτογραφίες από την βράβευση των 20 γυναικών γιατρών και νοσηλευτριών

Λεπτομέρειες σχετικά με τα βιογραφικά των βραβευομένων και τον απονεμητών, φωτογραφίες αλλά και όλη την τελετή σε βίντεο μπορείτε να βρείτε στην ειδική ιστοσελίδα των βραβείων www.greek-top-women-awards.gr και στις ιστοσελίδες www.eirinika.gr & www.madeingreece.news.

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ η εταιρεία ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ https://www.papapostolou.gr/ & το ιδρυμα ΚΑΙΤΗ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Τα αγαλματίδια ήταν ευγενική προσφορά της SOPHIA ENJOY THINKING LIVE www.sophia.com.gr

Το live streaming ανέλαβε η εταιρεία AVITRON ενώ το βίντεο του χορηγού επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Σπύρος Φυλακτός

Social media:

www.eirinika.gr

www.madeingreece.news

www.enikolopoulou.gr

Skype: Irenenikolopoulou

Facebook: Ειρήνη Νικολοπούλου

Twitter: @enikolopoulou

Instagram: irenenikolopoulou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top