skip to Main Content

Μόνικα Μπελούτσι: Μάγεψε ως Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο – Μπακογιάννης και Ιμάμογλου στην παράσταση (φωτό – βίντεο)

Μόνικα Μπελούτσι «μάγεψε» όσους βρέθηκαν εχθές στο Ηρώδειο, για να παρακολουθήσουν την πρώτη από τις τρεις εμφανίσεις της στην παράσταση «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις».

Την παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμαμογλου.

Κατά την άφιξή τους, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε στον κ. Ιμαμογλου πληροφορίες για τον χώρο του αρχαίου θεάτρου και την παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστεί η Μόνικα Μπελούτσι, υποδυόμενη την Μαρία Κάλλας.

Η ερμηνεία της κ. Μπελούτσι βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ -σκηνοθέτη της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas» – στο οποίο συγκέντρωσε περισσότερα από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Ελληνιδας ντίβας της όπερας, γραμμένα από την Κάλλας στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

Οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, κατά την άφιξη τους, χαιρέτισαν την σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαϊτη ενώ ο κ. Μπακογιάννης συνοδευόταν από την σύζυγό του, Σία Κοσιώνη.

Την Μόνικα Μπελούτσι πλαισίωσε μουσικά η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου.

Η παράσταση είχε προγραμματιστεί να ανεβεί αρχικά στον Ηρώδειο, τον Σεπτέμβριο του 2020, ωστόσο είχε αναβληθεί εξαιτίας της πανδημίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top