skip to Main Content

Ποιο είναι το «σημαδεμένο» κορίτσι που ζήτησε να δει η Πρόεδρος της Ευρ Ένωσης; Η σούπερ Ιταλίδα Παραολυμπιονίκης Beatrice Vio (φωτό)

Η σούπερ Ιταλίδα Παραολυμπιονίκης Beatrice Vio
Η σούπερ Ιταλίδα Παραολυμπιονίκης Beatrice Vio
Η σούπερ Ιταλίδα Παραολυμπιονίκης Beatrice Vio

Την Ιταλίδα Παραολυμπιονίκη Beatrice Vio ζήτησε να δει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, που δείπνησε με τη νεαρή αθλήτρια.

Τόσο η Beatrice, όσο και η πρόεδρος της Κομισιόν έχουν κάνει σχετικές αναρτήσεις στο Instagram δημοσιεύοντας φωτογραφίες τις οποίες και συνόδευσαν με μερικά λόγια για την συνάντησή τους.

 «Χάρηκα που σε συνάντησα στο Στρασβούργο. Αποτελείς έμπνευση για όλους μας. Και μου δίνεις τη δύναμη να δουλέψω για τις επόμενες γενιές» ανέφερε η Φον ντερ Λάιεν.

Από πλευράς της η 24χρονη έγραψε: ««Η πρόεδρος @ursulavonderleyen θα ήθελε να δειπνήσει μαζί σας! “😱🍴😍

Ήταν τιμή μου που μπόρεσα να συζητήσω χθες με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα που είναι πολύ σημαντικά για εμάς, όπως η αναπηρία και η κοινωνική ένταξη μέσω του Παραολυμπιακού αθλητισμού.

Μιλήσαμε επίσης για το έργο WEmbrace Sport (πολύ ωραίο! Θα το ξεκινήσουμε με συνέντευξη Τύπου αύριο στο Μιλάνο 💣) και την ταινία #RisingPhoenix που σας άρεσε πολύ.

Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από το Netflix να το αφήσει δωρεάν στο YouTube για μερικές ακόμη ημέρες (έως τις 21/09) για να το απολαύσει ο καθένας 🍿🤩

 

Σήμερα το πρωί παρευρεθήκαμε στην ομιλία της στο Κοινοβούλιο για την κατάσταση της Ένωσης και όταν με παρουσίασε και όλοι ζητωκραύγαζαν ήθελα να θάψω τον εαυτό μου …

Ούρσουλα, είσαι υπέροχη, αλλά την επόμενη φορά ας το κάνω μόνη μου και να φάμε ήσυχα μια καρμπονάρα στο Τραστέβερε».

Ποιο είναι το «σημαδεμένο» κορίτσι» Beatrice Vio που συναντήθηκε με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Beatrice Maria Adelaide Marzia Vio (γεννημένη στις 4 Μαρτίου 1997), πιο γνωστή ως Bebe Vio, είναι Ιταλίδα ξιφομάχος με αναπηρικό αμαξίδιο, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2014 και το 2016, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2015 και το 2017 και πρωταθλήτρια Παραολυμπιακών Αγώνων 2016 και 2020 στην κατηγορία foil B.

 

Γεννήθηκε στη Βενετία στις 4 Μαρτίου 1997 και μεγάλωσε στο Mogliano Veneto. Είναι το δεύτερο από τα τρια αδέρφια της οικογένειάς της.

Στα τέλη του 2008, όταν ήταν 11 ετών, προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα. 

Για να σώσουν τη ζωή της, οι γιατροί έπρεπε να ακρωτηριάσουν και τα δύο πόδια της στο γόνατο και τους δύο πήχεις της. Μετά από περισσότερους από τρεις μήνες εντατικής αποκατάστασης μπόρεσε να επιστρέψει στην ξιφασκία.

Στην παιδική της ηλικία ακολούθησε τρία πάθη, τα οποία αποκάλεσε “τα τρία S”: σχολείο (scuola στα ιταλικά), ξιφασκία (scherma), την οποία ξεκίνησε όταν ήταν πέντε,  και προσκοπισμό (scoutismo).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top