skip to Main Content

Mιχαήλ Κυριαλλίδης – Ο αυτοδίδακτος pastry chef που αφιερώνει 12 ώρες για κάθε παιδική τούρτα, ουάου!

Η αγάπη του για τη ζαχαροπλαστική, τον έκανε πριν μόλις 1,5 χρόνο να δημιουργήσει ολομόναχος μια τούρτα για τα πρώτα γενέθλια του ανιψιού του. Άπαντες έμειναν έκπληκτοι με το ταλέντο του Μιχαήλ Κυριαλλίδη καθότι αν και αυτοδίδακτος, οι γλυκιές του δημιουργίες έμοιαζαν τόσο τέλειες, σαν να τις είχε δημιουργήσει ένας pastry chef που εργάζεται στον χώρο για χρόνια.
Με συμμάχους του την ζαχαρόπαστα που τόσο αγαπά και το τεράστιο ταλέντο του, ”ζωντανεύει” την Πέπα το γουρουνάκι, την Έλσα από την ταινία ”Frozen” που τόσο αγαπούν τα κοριτσάκια αλλά και πειρατές, αυτοκίνητα και χαριτωμένους πιγκουίνους!

Ο Μιχαήλ Κυριαλλίδης είναι η ζωντανή απόδειξη πως μερικές φορές η ζωή μας πάει εκεί που θέλει αυτή και πως τα όνειρα βγαίνουν αληθινά!

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Μιχαήλ Κυριαλλίδη στο eirinika.gr:

  • Συνήθως φτιάχνω τούρτες για παιδικά γενέθλια και τελευταία μου ζητάνε ήρωες της Ντίσνευ
  • Αφιερώνω 10-12 ώρες στην κάθε τούρτα
  • Σύντομα όμως σκεφτόμαστε με μια παιδική φίλη μου να ανοίξουμε το δικό μας χώρο

Λίλη Αγγελοπούλου: Πώς σας ήρθε η ιδέα να δημιουργείτε αυτές τις τόσο πρωτότυπες τούρτες; Έχετε σπουδάσει ζαχαροπλαστική ή είστε αυτοδίδακτος;

Μιχαήλ Κυριαλλίδης: Εργάζομαι σαν ιδιωτικός υπάλληλος, ωστόσο από πολύ μικρός είχα πάθος με τα γλυκά και από το σχολείο είχα ξεκινήσει να πειραματίζομαι με διαφορά γλυκά και τούρτες. Αλλά η ιδέα για τούρτες με ζαχαρόπαστα μου ήρθε στα πρώτα γενέθλια του ανιψιού μου πριν 1μιση χρόνο οπότε και σκέφτηκα να φτιάξω την γενέθλια τούρτα μόνος μου.

Λ.Α: Πότε ανακαλύψατε το ταλέντο που έχετε και πώς;

Μ.Κ: Αμέσως μετά μου ζητήθηκε από φίλους να κάνω και κάτι παρόμοιο αφού το αποτέλεσμα άρεσε αρκετά. Και από τότε συνεχίζω να φτιάχνω για φίλους και συγγενείς.

Λ.Α: Ποια είναι η τούρτα που σας ζητάνε ποιο συχνά και για ποια περίσταση;

Μ.Κ: Συνήθως φτιάχνω για παιδικά γενέθλια και τελευταία μου ζητάνε ήρωες της Ντίσνευ. Η πριγκίπισσα Έλσα από το Frozen, ο Mc Queen αλλά και η Πέπα το γουρουνάκι είναι από τα θέματα που μου ζητούν περισσότερο αυτή τη περίοδο.

Λ.Α: Πείτε μας την πιο αστεία παραγγελία για τούρτα που σας έχουν κάνει!

Μ.Κ: Κάτι αρκετά αστείο δε μου έχουν ζητήσει αλλά προσπαθώ κάθε φορά να προσθέτω ένα χιουμοριστικό τόνο στην απόδοση του θέματος. Αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να βλέπω τον ενθουσιασμό στα πρόσωπα των μικρών αλλά και “μεγάλων” παιδιών την ώρα που αντικρίζουν τις δημιουργίες μου.

Λ.Α: Πόσες ώρες/ μέρες σας παίρνει να φτιάξετε μια τούρτα και ποιο στάδιο είναι αυτό που σας δυσκολεύει περισσότερο;

Μ.Κ: Το πόσες ώρες αφιερώνω για τη δημιουργία μιας τούρτας εξαρτάται από το μέγεθος και το σχήμα της τούρτας καθώς και την πολυπλοκότητα του θέματος. Οι φιγούρες είναι αυτές που παίρνουν συνήθως τον περισσότερο χρόνο για τη δημιουργία τους. Συνήθως αφιερώνω 10-12 ώρες στην κάθε τούρτα καθώς πρέπει να ετοιμάσω το κέικ και τη γέμιση, να αποφασίσω πως θα στήσω κάθε φορά τη τούρτα και τέλος να δημιουργήσω όλα τα μέρη από ζαχαρόπαστα.

Λ.Α: Εσείς στον ελεύθερό σας χρόνο, φτιάχνετε γλυκά η όχι; Είστε λάτρης των γλυκών;

Μ.Κ: Θα έλεγα πως η δημιουργία των γλυκών αποτελεί για μένα ένα είδος ψυχοθεραπείας. Τον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και συνταγές. Και μάλιστα μ’αρέσει που έχω πολλούς φίλους οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι να δοκιμάζουν τους νέους πειραματισμούς μου.

Λ.Α: Που μπορεί κάποιος να βρει τις γλυκές σας δημιουργίες;

Μ.Κ: Προς το παρόν φτιάχνω τούρτες μόνο για συγγενείς και φίλους. Σύντομα όμως σκεφτόμαστε με μια παιδική φίλη μου η οποία φτιάχνει μπισκότα με ζαχαρόπαστα, cake pops και cupcakes, να ανοίξουμε το δικό μας χώρο έτσι ώστε να ασχοληθούμε επαγγελματικά με αυτό που μας εκφράζει περισσότερο.

Λ.Α: Κύριε Κυραλλίδη, οι αναγνώστες του eirinika πού μπορούν να σας βρουν σε περίπτωση που θέλουν να δοκιμάσουν τις εκπληκτικές σας τούρτες;

Μ.Κ: Οι αναγνώστες του eirinika μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στο 6945754191.

 

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 28 Απριλίου 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top