skip to Main Content

Mόνο στο madeingreece.news: Τα πάντα για το SouvlaF -Ο ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου που ξετρέλανε την Μισέλ Ομπάμα (ΦΩΤΟ)

Πριν από λίγο καιρό μια δημόσια επιστολή της Μισέλ Ομπάμα στην οποία «αποθεώνει» , ένα ελληνικό εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο , έκανε το γύρο του κόσμου.

Επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου κύριο Charles Bililies, ο οποίος με πολύ προθυμία και ευγένεια δέχτηκε να απαντήσει τις ερωτήσεις μας και να μας πει την ιστορία του ελληνικού εστιατορίου που ενθουσίασε την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Δηλώνει μάλιστα πως η επίσκεψη της ήταν μεγάλη έκπληξη γι’ αυτόν. Ο κύριος Bililies, μας είπε ακόμη πως υποδέχεται ο κόσμος του Σαν Φρανσίσκο το ελληνικό φαγητό και ποιο είναι το «μυστικό της επιτυχίας» του εστιατορίου «Souvla F»

Συνέντευξη στην Ειρήνη Πιτσόλη

Πείτε μας την ιστορία του «Souvla F»

Η «Souvla» γεννήθηκε από μια ιδέα που είχα το 2010. Είχα ψήσει ένα ολόκληρο αρνί ( με τον ίδιο τρόπο που ψήνουμε το Πασχαλινό αρνί). Την επόμενη ημέρα έφτιαξα ένα σάντουιτς με το αρνί που περίσσεψε πίτα ντομάτα και φέτα και μου ήρθε η έμπνευση! Συνειδητοποίησα ότι κανείς δεν είχε σκεφτεί να κάνει πιο μοντέρνο ούτε τον γύρο ούτε το σουβλάκι, από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε στις Ηνωμένες πολιτείες γύρω στο 1970. Σκέφτηκα λοιπόν να συνδέσω την ιδιοσυγκρασία της Καλιφόρνιας με αυτό το παραδοσιακό σουβλάκι.

Πως φτάσατε στο σημείο που είστε σήμερα;

Σκληρή δουλειά και μεγάλη επιμονή. Ήμουν πολύ τυχερός που είχα την συμπαράσταση των φίλων, των γονέων και της αγαπημένης μου συζύγου. Επίσης πιστεύω ότι η πελατεία του Σαν Φρανσίσκο ήταν έτοιμη για ένα μοντέρνο και ασυνήθιστο ελληνικό εστιατόριο.

Εμείς ονομάζουμε τη στήλη μας «Made in Greece» Πόσο «Made in Greece» είναι το «Souvla F»

Έχουμε πάρει πολλές εμπνεύσεις από την Ελλάδα. Εγώ είμαι Έλληνας δεύτερης γενιάς και πολλές από της ιδέες μου τις έχω πάρει από την ανατροφή μου. Τα περισσότερα προϊόντα μας προέρχονται από τοπικές επιχειρήσεις της Ελλάδας και τα εστιατόρια μας  σερβίρουν μόνο ελληνικά ποτά. Από την δίκη μας την ελληνική παραγωγή κρασιών με συνεργασίες με τους Domain-Σκούρας, Κυρ-Γιάννη και Αλεξάκης. Τα ποτά μας είναι ελληνικά από τα κρασιά που σερβίρουμε έως το νερό από το Ζαγόρι. Στην πραγματικότητα είμαστε οι μόνοι που έχουν αυτήν την τακτική σε όλη την Αμερική.

Μέχρι τώρα ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;

Η λειτουργία εστιατορίων στο Σαν Φρανσίσκο δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν πόλοι κανονισμοί, άδειες που δυσκολεύουν της καινούργιες επιχειρήσεις. Είμαστε όμως πολύ τυχεροί που έχουμε περίπου 125 άτομα με πολλά ταλέντα και πάθος να δουλεύουν για τα εστιατόρια μας.

Ποια είναι η αντίδραση του κόσμου στο Σαν Φρανσίσκο όταν δοκιμάζει το ελληνικό φαγητό; Τι σας λένε ;

Το Σαν Φρανσίσκο είναι ερωτευμένο με την «Souvla» . Το μενού που περιλαμβάνει λαχανικά, κρέατα της ψησταριάς , ελληνικά τυριά και επιδόρπιο αγνού γιαουρτιού είναι πολύ καλοδεχούμενα. Πόλοι από τους πελάτες μας τρώνε στην «Souvla» τρεις, τέσσερις και πέντε φορές την εβδομάδα.

Ποιο είναι το καλύτερο σας πιάτο; Τι περιλαμβάνει το μενού του «Souvla»;

Το μενού μας είναι πολύ απλό. Ψήνουμε το αρνίσιο μπούτι, το χοιρινό στο φούρνο ή στη σχάρα, ολόκληρη την κότα, και σερβίρονται μαζί με πίτα ή με σαλάτα. Επίσης σερβίρουμε γλυκοπατάτες, πατάτες τηγανίτες και πατάτες φούρνου μαγειρεμένες στο ζουμί της ψησταριάς. Πολύ θερμά υποδέχονται οι πελάτες μας και την σούπα αυγολέμονο. Η λίστα των ποτών μας περιλαμβάνει ελληνικά κρασιά, μπίρες και αναψυκτικά όλα εισαγόμενα από την Ελλάδα. Και για επιδόρπιο το γιαούρτι μας. (Γιαούρτι με μέλι)
Η ελληνική σαλάτα , η ψητή κότα και το γιαούρτι με τον μπακλαβά παραγγέλλονται περισσότερο από όλα τα πιάτα.
Επίσης στο «Souvla», μπορείς να παραγγείλεις οποιαδήποτε σαλάτα ή σουβλάκι σε ελληνικό στυλ, τα οποία συνοδεύονται με τηγανητές πατάτες.

Η επίσκεψη της Μισέλ Ομπάμα ήταν έκπληξη για σας;

Ήταν πραγματική έκπληξη! Ήταν μεγάλη τιμή να φιλοξενήσουμε στη «Souvla» την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Τι δοκίμασε; Τι της άρεσε περισσότερο;

Σέβομαι την ιδιωτικότητα της κυρίας Ομπάμα και δεν θα δώσω τέτοιες λεπτομέρειες


Επισκέπτεστε την Ελλάδα ;
Ναι! Πηγαίνω όσο πιο τακτικά μπορώ. Έμεινα έναν ολόκληρο μήνα πριν ανοίξω την πρώτη «Souvla».

Αρραβωνιάστηκα στην Οία. Ο στόχος μου είναι να επισκέπτομαι την Ελλάδα μια φορά τον χρόνο για να μαθαίνω τα νέα της Αθήνας και για να βλέπω τους φίλους μου, να επισκέπτομαι τα οινοποιία και να γνωρίσω κι άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ελληνικό φαγητό;

Μπορώ να τρώω ταραμοσαλάτα και πίτα κάθε μέρα.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της Σούβλας ;

Δεν ξέρω εάν υπάρχει ένα μυστικό, αλλά νομίζω ότι όλα προέρχονται από τα απίστευτα άτομα τα οποία δουλεύουν σε όλα τα εστιατόρια μας

Ποια είναι τα όνειρα σας για την «Souvla»; Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε το τέταρτο εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο και ερευνούμε την Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες για μελλοντικά εστιατόρια. Όταν βελτιώσω τα ελληνικά μου, θα προσπαθήσω να ανοίξω ένα εστιατόριο στην Αθήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top