skip to Main Content

Made in Greece οι Βίβιαν Φίλιππα & Νταϊάννα Καρβούνη: Δημιουργοί μοναδικών επίπλων αντικειμένων σαν “2 is company”

H industrial designer Νταϊάννα Καρβούνη και η αρχιτέκτονας Βίβιαν Φίλιππα ίδρυσαν την Two Is Company το 2009 εκφράζοντας μια εκλεκτική προσέγγιση στον ορισμό της αισθητικής.

Κάθε στάδιο της δημιουργικής τους διαδικασίας το διαχειρίζονται μέσα από την έννοια της κεντρικής ιδέας, δίνοντας έτσι μία χαρακτηριστική ολότητα σε όσα παράγουν.

Μοναδικές προσωπικότητες και οι δύο, συμπληρώνουν και αναδεικνύουν η μία τις ικανότητες της άλλης, δημιουργώντας ένα προϊόν που έχει καθορίσει σημαντικά ιδιωτικές κατοικίες και άλλους χώρους στην Ελλάδα, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη και τη Νέα Υόρκη.

Οι ιδρύτριες της Two Is Company δηλώνουν επηρεασμένες από την πολιτιστική μας κληρονομιά και τα αρχαϊκά σύμβολα, συνδυάζοντας την αισθητική αυτή με σύγχρονα στοιχεία, δίνοντας τον τόνο μιας παγκόσμιας ελληνικότητας που κάνει κάθε κομμάτι μοναδικό.

Εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece ιδρύθηκε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο. Το LoveGreece υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

To άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 27 Μαρτίου 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top