skip to Main Content

Made in Greece & Made in Crete ο Νίκος Κριτσωτάκης – Τα χρυσά χέρια του Κρητικού φούρνου: Από το κριτσίνι έως το κουμπανάκι (Φωτό)

Αυτό το Instagram είναι ένα πραγματικό κοινωνικό δίκτυο, αφού σε φέρνει κοντά ειδικά τώρα, την εποχή της καραντίνας, με ταλαντούχους ανθρώπους που ούτε φαντάζεσαι!

Έτσι έπεσε το μάτι μου σε κάποια εξαιρετικά αρτοποιήματα του Νίκου Κριτσωτάκη.

 

 

Τον αναζήτησα λοιπόν διαδικτυακά και μου έστειλε φωτογραφίες από την εξαιρετική πράγματι δουλειά του: βάσεις για σαλάτα που μοιάζουν με γλυπτά, ανεβατά μικρά αριστουργήματα και λυχναράκια καλοφτιαγμένα & λαχταριστά.

 

 

Φαίνεται όμως ότι δεν αρκείται στην τέχνη του αρτοποιείου και επεκτείνει την δημιουργικότητα του σε αγαπημένες γλυκές γεύσεις, όπως τάρτα με φράουλες, Κέικ με μήλο (το πειράζει και με λίγη σοκολάτα…).

 

 

Την επόμενη φορά όμως που θα βρεθώ στην Κρήτη θα δοκιμάσω τις πίτες και τα ψωμιά του σε μεγάλη ποικιλία, τα παραδοσιακά αρτοποιήματα της Ιεράπετρας και του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και των Χανίων.

 

 

Τι μου είπε ο ίδιος όταν του ζήτησα να μιλήσει για τον εαυτό του; “Λοιπόν τα πρώτα μου ερεθίσματα ήταν από την γιαγιά μου που ήταν Μικρασιάτικα και ήμουν συνεχώς δίπλα της και έβλεπα και άκουγα!

 

 

Αργότερα μπήκα στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στον τομέα τις ζαχαροπλαστικής και ασχολήθηκα για 4 χρόνια μέχρι που είδα ότι δεν μου ταιριάζει και πήγα στην αρτοποιεία.

Τελικά αυτό ήταν που έψαχνα!

 

 

Έκτοτε ήμουν υπεύθυνος παραγωγής σε διάφορα αρτοποιεία όπως ο επιούσιος (ξυλόφουρνος) στον Τσατσάκη στα παξιμάδια!

Αργότερα μπήκα στον κλάδο των εταιριών πρώτων υλών που ήμουν τεχνικός αρτοποιίας σε όλη την Ελλάδα (bacaldrin, ledra, lesaffre, olympic foods) και τέλος ασχολούμαι με το consulting και την δημιουργία νέων κωδικών με συνεργασίες όπως ο Βένετης στην Αθήνα ή Εστία στην Θεσσαλονίκη, ο Πετούσης στο Ηράκλειο και άλλα αρτοποιεία!”.

Instagram: @kritsotakis_nikos

Facebook: Nikos Kritsotakis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top