skip to Main Content

Made in Greece ο Alex Stamos- Είναι ο επικεφαλής ασφαλείας ολόκληρου του Facebook & είναι Έλληνας (ΦΩΤΟ)

Ο Alex Stamos, είναι ελληνικής καταγωγής και το όνομά του βρέθηκε στην δίνη του σκανδάλου του Facebook. Ο επικεφαλής ασφαλείας του Facebook σύμφωνα με το Business Insider θα φύγει από τον κολοσσό των social media τον Αύγουστο. Την πληροφορία αυτή μετέδωσαν και οι New York Times.

Ο Stamos λένε οι ίδιες πληροφορίες ήταν υπέρ της άποψης να βγουν όλα στο φως από την εταιρεία σύμφωνα με ανώνυμες πηγές αλλά αυτό τον έφεραν σε αντιπαράθεση με άλλα κορυφαία στελέχη του Facebook.

Alex Stamos-Steve Marcus/Reuters

O Stamos, ένας επαγγελματίας με πολύ καλό όνομα στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, είδε τις αρμοδιότητές του να ψαλιδίζονται από τον περασμένο Δεκέμβριο και για τον λόγο αυτό ετοιμάζεται αν εγκαταλείψει την εταιρεία.

Λίγο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται το Facebook ο Stamos ανέβασε ένα “tweet” στο οποίο λέει  ότι θα συνεχίσει να εργάζεται όπως και πριν.

 

Με γραπτή του δήλωση στο Business Insider το Facebook τόνισε ότι ο Stamos εξακολουθεί να είναι επικεφαλής ασφαλείας.

«Είναι σε αυτή την θέση εδώ και τρία χρόνια και ηγείται των προσπαθειών μας ιδιαίτερα στον τομέα των ρίσκων ασφαλείας. Είναι ένα αξιόλογο μέλος της ομάδας μας και είμαστε ευγνώμονες για όσα προσφέρει καθημερινά», ανέφερε η δήλωση.

Ο Alex Stamos δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Stamos συγκρούεται με τους εργοδότες του για θέματα ασφαλείας. Ήταν στο παρελθόν επικεφαλής ασφαλείας στην Yahoo. Έφυγε όμως όταν συγκρούστηκε με την διευθύνουσα σύμβουλο της Yahoo Marissa Mayer όταν εκείνη συμφώνησε να δώσει πρόσβαση στα email των χρηστών στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Απόφοιτος του Μπέρκλει ο Stamos σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος και ήταν συνιδρυτής εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η εταιρεία πουλήθηκε το 2010 έναντι 23 εκατομμυρίων δολαρίων σε βρετανική εταιρεία.

Είναι εργασιομανής. Μάλιστα δουλεύει τόσο πολύ που οι πρώτες διακοπές που πήγε με την φίλη του – που τώρα είναι και η σύζυγός του ήταν σε ένα συνέδριο για χάκερς το 2002 στο Las Vegas.

Εκτός από το Facebook ο Stamos λατρεύει το twitter αφού τουιτάρει ακατάπαυστα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top