skip to Main Content

Ο 22χρονος Οδυσσέας στο 8 % των εισακτέων στο MIT – Έτσι μπορούμε να στηρίξουμε το όνειρο ενός ιδιοφυούς νέου Έλληνα

O 22χρονος Οδυσσέας Λαμτζίδης είναι τεταρτοετής φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και είναι ένας από τους επιλεγέντες να συμμετάσχουν στο MIT Bootcamp on Innovation & Entrepreneurship, ένα εντατικό πρόγραμμα 7 ημερών (15 ώρες/μέρα) με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις κοινότητες τους, μέσω της καινοτομικής επιχειρηματικότητας.

Ο Οδυσσέας ενημερώθηκε ότι ανήκει στο 8% αυτών που γίνονται δεκτοί, ενώ η συμμετοχή του στο πρόγραμμα θα του κοστίσει 9.000$ ($6.000, τα αεροπορικά εισιτήρια: $1.500, η διαμονή του $300), ποσό που δεν μπορεί να υποστηρίξει οικονομικά και κάπου εδώ ερχόμαστε εμείς. Όλοι εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε τον Οδυσσέα να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό μέσω της καμπάνιας crowdfunding, που αποφάσισε να τρέξει για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ποιος είναι όμως ο Οδυσσέας Λαμτζίδης και γιατί αξίζει να τον βοηθήσουμε;

Ο Οδυσσέας είναι ένα δραστήριο μέλος του οικοσυστήματος καινοτομίας ήδη από τον πρώτο χρόνο των σπουδών του. Πάντα πίστευε ότι η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα μπορεί να αποτελέσει διέξοδο από την οικονομική κρίση και την ανεργία και την παρουσίαζε ως μια σημαντική επιλογή για τους Έλληνες φοιτητές. Όμως, από την επαφή του με άλλους φοιτητές τους διαπίστωσε ότι η κουλτούρα της δημιουργίας (αυτού που λέμε «making») και της επιχειρηματικότητας, έλειπε από τη φοιτητική κοινότητα. Γι’ αυτό και συμμετείχε ενεργά σε διάφορες φοιτητικές ομάδες, προσπαθώντας να παρακινήσει τους φοιτητές να υλοποιήσουν επιχειρηματικά τις ιδέες τους και να μη φοβηθούν να προσπαθούν.

Εκτός αυτού, ο Οδυσσέας έχει δημιουργήσει στην Πάτρα παράρτημα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού προώθησης της κουλτούρας της επιχειρηματικότητας μεταξύ των φοιτητών και των νέων αποφοίτων Mindspace.

Παράλληλα, ασχολείται και με δημιουργία διαφόρων τεχνολογικών πρότζεκτ. Αυτοματοποίησε πλήρως το σπίτι του χρησιμοποιώντας απλά υλικά και τεχνολογίες ανοικτού κώδικα παρουσιάζοντας το πρότζεκτ στο συνέδριο φοιτητών ηλεκτρολόγων ΣΦΥΜΜΗ (ECESCON) 10 αλλά και στο συνέδριο τεχνολογιών ανοικτού κωδικά FOSSCOM 2017. Ακόμη, ασχολείται ενεργά με την εφαρμοσμένη έρευνα στο πλαίσιο της διπλωματικής του εργασίας, κυρίως στον τομέα του Blockchain και του Internet of Things.

Όλη του την γνώση, τον ενθουσιασμό για τη νεανική επιχειρηματικότητα και κυρίως όλη την εμπειρία που θα λάβει από την συμμετοχή του στο MIT Bootcamp on Innovation & Entrepreneurship δεν θέλει να την κρατήσει μόνο για τον ίδιο, αλλά αποφάσισε να την μοιραστεί με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, καταγράφοντας μέσα από τη σελίδα του στο facebook και το instagram όλο το μαγικό αυτό ταξίδι.

Επίσης, δεσμεύεται μέσα στον χρόνο να δομήσει ένα απολύτως δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο MIT Bootcamp. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ανήκει στην παγκόσμια κοινότητα του MIT Bootcamp, με πλήθος Bootcamp coaches, MIT faculty αλλά και Βootcamp participants που θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ως εισηγητές, μέντορες.

Στην πλατφόρμα του Give & Fund έχει ανεβάσει την καμπάνια συλλογής χρημάτων από το ευρύ κοινό για αυτό το «έργο ζωής», όπως είναι και το μότο της πλατφόρμας (“a better way to fund life projects”)

Η καμπάνια με την επωνυμία Odyssey to MIT – Ο πηγαιμός για το MIT «τρέχει» ήδη από τον Μάιο και ο Οδυσσέας μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το 46 % του ποσού- στόχου που θα του επιτρέψει να ταξιδέψει στο ΜΙΤ. Με άλλα λόγια, από τα 9.000 ευρώ ο φίλος μας ο Οδυσσέας έχει καταφέρει να συγκεντρώσει λίγο πάνω από τα 4.000 ευρώ.

Αλλά όλη αυτή η όμορφη ιστορία δεν σταματάει εδώ. Αν ο Οδυσσέας συγκεντρώσει το πόσο και μετά το ταξίδι του υπολείπονται χρήματα, ο ίδιος δεσμεύτηκε να τα δωρίσει σε σκοπό που θα συναποφασιστεί μέσα από την σελίδα του.

Τι λέτε; Να τον βοηθήσουμε;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά τις δωρεές και τον τρόπο της καταβολής των χρημάτων εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top