skip to Main Content

Αλόννησος: Ο υποβρύχιος παράδεισος της Ελλάδας – Ύμνος των Ολλανδικών ΜΜΕ στο αγαπημένο νησί

Οκτώ λόγους να ανακαλύψει κανείς την Αλόννησο, «τον (υποβρύχιο) παράδεισο της Ελλάδας» εξιστορεί ο ταξιδιωτικός οργανισμός REIS & CO έπειτα από την επιτυχημένη παρουσίαση του Δήμου που οργανώθηκε στο Άμστερνταμ στα μέσα Νοεμβρίου σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών και τη στήριξη της εταιρίας Τουριστικού Consulting REMAKE, όπως αναφέρει το Travelling News

Στο αφιέρωμα που δημοσιεύθηκε στο web site του οργανισμού καθώς και σε πληθώρα εντύπων εκδόσεων σε 12 τουλάχιστον περιοχές της Ολλανδίας και 450.000 περίπου τεύχη, ο Ολλανδός αναγνώστης «ταξίδεψε» νοερά στον ονειρεμένο προορισμό των Σποράδων που διαθέτει απαράμιλλο φυσικό κάλλος, ανέγγιχτες παραλίες, μονοπάτια, εντυπωσιακό βυθό, γραφικά χωριά, το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, οικολογική συνείδηση μέσα από πρωτοβουλίες όπως η μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας, ξεχωριστή τοπική κουζίνα και πρωτότυπες υπηρεσίες όπως η δυνατότητα υποβρυχίων γάμων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδότες του ολλανδικού περιοδικού «KALA», επέλεξαν επέλεξαν μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τη Χώρα της Αλοννήσου για να κοσμήσουν το εξώφυλλο του, πέρα από το ολοσέλιδο άρθρο για το νησί στις σελίδες του περιοδικού στα πλαίσια του αφιερώματος στις Σποράδες σύμφωνα με το Protothema.gr


Πρόκειται για την έντυπη επετειακή έκδοση της ολλανδικής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Griekenland.net, η οποία εκδίδεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 15 χρόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας. Η εν λόγω ιστοσελίδα αποτελεί κορυφαίο website της Ολλανδίας, το οποίο προωθεί αποκλειστικά ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς και αριθμεί περισσότερους από 700.000 χρήστες ετησίως.

Ο ιδιοκτήτης και διευθυντής του Griekenland.net, Bas Wanrooij, και ο συνεργάτης του, Martin de Jong (φωτο), είχαν φιλοξενηθεί τον Ιούνιο στην Αλόννησο.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, η οποία ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση της φιλοξενίας και της ξενάγησης τους στην Αλόννησο, οι δύο δημοσιογράφοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί, αφού ενθουσιάστηκαν τόσο με τη φυσική του ομορφιά, όσο και την τοπική κουζίνα αλλά και τη γενικότερη φιλοξενία.

Οι φωτογραφίες που ανέβασαν στα social media δέχθηκαν χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις, ενώ σύμφωνα με δήλωση του κ. Wanrooij, η φωτογραφία, η οποία επιλέχθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού, ήταν αυτή που απέσπασε τα περισσότερα likes στη σελίδα του Griekenland.net στο Facebook.

Το περιοδικό «KALA» θα εκδοθεί σε 6000 αντίτυπα και θα διανεμηθεί στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ολλανδίας, την Vakantiebeurs, στην Ουτρέχτη, καθώς και στην Beurs Voor Bijzondere Reizen στην Μπρέντα, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top