skip to Main Content

To μπλε της Ελλάδας και ειδικά δυο νησιών μας καταπολεμά τη μελαγχολία της Blue Monday! (ΦΩΤΟ)

Ότι ανεβαίνει…. κατεβαίνει… και αυτό όπως φαίνεται ισχύει και για τη διάθεση. Έτσι μετά το χαρά και την καλή διάθεση των εορτών, πέφτουμε σε μελαγχολία, όπως λένε οι ειδικοί που ονόμασαν την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου “Blue Monday” και την έχρησαν ως την πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου. 

Αυτό συμβαίνει όπως λένε γιατί πέφτουμε σε μελαγχολία λόγω του τέλους της εορταστικής περιόδου, του χειμωνιάτικου κρύου, και των κιλών που πήραμε στις γιορτές.

Υπάρχει βέβαια… και η άλλη άποψη: Ότι όλα αυτά είναι μύθος και ότι όλα είναι στο μυαλό μας. Δεν λείπουν και αυτοί που θεωρούν ότι το μπλε χρώμα είναι θεραπευτικό για την διάθεση μας κι όχι καταθλιπτικό, όπως η χρωματολόγος – θεραπεύτρια Alison Standish που υποστηρίζει ότι το μπλε τονώνει και αναζωογονεί το νου και το σώμα, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Συμπυκνώνοντας αυτές τις δύο απόψεις,  η Celebrity Cruises, έφτιαξε μια λίστα με τα 7 πιο όμορφα μέρη του κόσμου που το “μπλε” στο τοπίο τους αποδεικνύει ότι η Blue Monday είναι μύθος.

Ανάμεσα σε αυτά δύο υπέροχα ελληνικά νησιά: Η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος

Η Σαντορίνη βοηθά τη διάθεση με το μπλε στις ταράτσες των σπιτιών  από όπου προσφέρεται ανεμπόδιστη θέα στο μπλε της θάλασσας. Ειδικά όταν συνδυάζει κανείς την πανέμορφη αυτή θέα, το αυθεντικό φαγητό, τις αναζωογονητικές βόλτες στο νησί και τη μέση θερμοκρασία των 26 βαθμών C, τότε σίγουρα δεν θα νιώσει τίποτε που να του χαλάει τη διάθεση.

Διαθέτει ακόμα μπλε σε απόχρωση κοβάλτιου το οποίο δημιουργεί το αίσθημα της χαλάρωσης και επιτρέπει στο σώμα να αποσυμπιεστεί, ενώ συμβάλλει στη δυνατότητα για καθαρή και αληθινή επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

Η Ζάκυνθος με τις γαλάζιες σπηλιές της όπου κυριαρχεί το μπλε, είναι ο επόμενος ελληνικός προορισμός που προτείνει η λίστα.

Εκτός από την έντονη νυχτερινή ζωή του το νησί, αποτελεί έναν από τους πιο γραφικούς προορισμούς της Ευρώπης.Διαθέτει πολλές παραλίες και όρμους, όμως οι περισσότεροι επισκέπτες της κατευθύνονται στις μπλε σπηλιές στις ακτές της.

Το μπλε προέρχεται από το νερό κάτω από τις σπηλιές αντικατοπτρίζοντας τους βράχους με μια απαλή σκιά γαλάζιου.Αυτή η φοβερή απόχρωση του μπλε είναι πολύ θεραπευτική για το μυαλό και το σώμα καθώς διαφοροποιεί το φως καθώς αντανακλάται στο νερό και προβάλλει σκιές πράσινου, βοηθώντας στην ομαλή αναπνοή.

Αυτοί είναι η λίστα των προορισμών με το ευεργετικό μπλε

Σαντορίνη Ελλάδα

Πόρτο Πορτογαλία

Colour me good: The external wall of the Santa Catarina church in Porto, Portugal, decorated with typical azulejos tile-work

Juzcar, Ισπανία

Κάπρι, Ιταλία

Secret space: The Blue Grotto is considered one of the must-see attractions on Italy¿s Amalfi Coast

Blue Lagoon, Ισλανδία

Γαλάζιες Σπηλιές, Ζάκυνθος

Glorious: The Blue Caves of Zakynthos are a common draw for holiday-makers

Τυρκουάζ Θάλασσα, Σαρδηνία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top