skip to Main Content

“Πήραν ένα ποδήλατο και φύγαν για τ’αδύνατο” – Οικογένεια Φιλανδών έφτασε στα Χανιά με ποδήλατο μετά από ένα μεγάλο ταξίδι! (ΦΩΤΟ)

Λάτρεις του ποδηλάτου από τη Φιλανδία είναι τα μέλη οικογένειας με τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 3, 6 και 8 ετών που δεν δίστασαν να διασχίσουν με μέσο μεταφοράς το ποδήλατο ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης για να καταλήξουν στα Χανιά.

Η οικογένεια Χανέλα ξεκίνησε το ταξίδι της τον Ιούνιο και με τα δύο της ποδήλατα έζησε μια πρωτόγνωρη εμπειρία διασχίζοντας ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ενώ κατά την παραμονή στα Χανιά έχει ήδη επισκεφθεί πολλές περιοχές της Κρήτης όπως το Ρέθυμνο, την Κίσσαμο, τον Πλακιά, ενώ σχεδιάζει να επισκεφθεί και άλλα σημεία στην περιοχή των Χανίων.

Τις ορθοπεταλιές της οικογένειας ενισχύει και η ηλεκτροκίνηση που υπάρχει και στα δύο ποδήλατα.
Στο ένα ποδήλατο βρίσκεται συνήθως η μητέρα με τα τρία παιδιά και στο άλλο, ο πατέρας με όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται για ένα μεγάλο ταξίδι.

Η οικογένεια των Φιλανδών έφτασε στην Κρήτη, διασχίζοντας με ποδήλατο τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Σερβία.
Διαμένει σε σκηνή στην περιοχή Καλαμάκι και σχεδιάζει να παραμείνει στο νησί για ένα μήνα.

Το οδοιπορικό της οικογένειας περιγράφει η Χίλα Χανέλα την οποία και συναντήσαμε στον δημοτικό κήπο Χανίων.
«Πήραμε το πλοίο από τη Φιλανδία για τη Γερμανία και από τη Γερμανία αρχίσαμε την ποδηλασία. Διασχίσαμε τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και πήγαμε με τα ποδήλατα στη Σερβία. Από τη Σερβία έπρεπε να πάρουμε το τρένο για την Ελλάδα».

Η ίδια περιγράφει την εμπειρία της πάνω στις δύο ρόδες του ποδηλάτου.

«Γίνεται σαν φυσιολογική ζωή. Φυσικά πρέπει να προσέχεις όταν διασχίζεις μεγάλους δρόμους και να σκέφτεσαι τις πιο ασφαλές διαδρομές με το ποδήλατο κι έπειτα πρέπει να είσαι προσεκτικός με οτιδήποτε. Δεν ξέρω αλλά στο τέλος δεν είναι τόσο σκληρό». Η οικογένεια χαρακτηρίζει το ποδήλατο ως μέσο οικολογικής επιλογής.

Μάλιστα πριν το ταξίδι για την Ελλάδα είχαν προηγηθεί, πάντα με τα ποδήλατα, ένα ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας τους και πριν από δύο χρόνια ένα ταξίδι στην Εσθονία και τη Γερμανία.

Το ταξίδι με το ποδήλατο, σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις πολλούς σταθμούς και να γνωρίζεις περισσότερα πράγματα δηλώνει ο Γουιλιάμι Χανέλα.

«Δεν ξέρω πώς θα είναι με αυτοκίνητο γιατί δεν είχαμε ποτέ, δεν έχουμε ούτε δίπλωμα οδήγησης, αλλά αν ταξιδεύεις με λεωφορεία, με αεροπλάνα και άλλα μέσα είναι πολλές φορές που βλέπεις πολλά ωραία μέρη αλλά δεν μπορείς να σταματάς. Ενώ αν έχεις αρκετό χρόνο και κινείσαι αργά μπορείς να σταματάς σε κάθε μέρος».
Η οικογένεια των Φιλανδών φαίνεται να απολαμβάνει την παραμονή της στα Χανιά.
«Είναι πραγματικά όμορφα εδώ. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί και ο καιρός είναι πραγματικά όπως τον Ιούνιο στη Φιλανδία», τονίζει ο Γουιλιάμι Χανέλα

Πηγή ΑΠΕ – ΦΩΤΟ: Nea Kriti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top