skip to Main Content

Ταξίδια για του Αγ. Βαλεντίνου: Τα Χανιά και η Αθήνα στις 20 πιο ρομαντικές και προσιτές πόλεις της Ευρώπης (ΦΩΤΟ)

Couple drinking and enjoying the view of the Acropolis at sunset. Athens, Greece
Couple drinking and enjoying the view of the Acropolis at sunset. Athens, Greece

Με την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου προ των πυλών, το ταξιδιωτικό site Hoppa , δημοσίευσε μια λίστα με τις 50 πιο ρομαντικές και “Low budjet” πόλεις τις Ευρώπης.

Ανάμεσα τους δύο ελληνικές πόλεις: Τα Χανιά και η Αθήνα. Τα Χανιά βρίσκονται στις πρώτες 10 θέσεις. Έχουν την έκτη θέση καθώς στην όμορφη κρητική πόλη ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την ελληνική φιλοξενία με μέσο κόστος που δεν ξεπερνά τις 99,34 λίρες.

Η λίστα του Hoppa έχει διαμορφωθεί με βάση  το μέσο κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο, φαγητού και ποτού ανά άτομο και ανά διανυκτέρευση, στους ιδανικούς προορισμούς για ερωτευμένους στην Ευρώπη.

Στην πρώτη θέση της λίστας με τους οικονομικούς ρομαντικούς προορισμούς  βρίσκεται το Κίεβο της Ουκρανίας με μέσο  κόστος διαμονής, φαγητού και ποτού 56,97 λίρες τη βραδιά. Ακολουθεί το Βουκουρέστι με μέσο κόστος 71,93 λίρες και στην τρίτη θέση βρίσκουμε τη Σόφια με μέσο κόστος 73,65 λίρες.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 20η θέση ανάμεσα στους πενήντα φθηνούς ρομαντικούς προορισμούς για ερωτευμένους με μέσο κόστος διανυκτέρευσης και φαγητού 133,35 λίρες.

Σύμφωνα με το άρθρο του Hoppa, οι κλασικοί ρομαντικοί προορισμοί που προσελκύουν ερωτευμένους από όλο τον κόσμο, όπως το Παρίσι και η Βενετία, είναι οι ακριβότερες επιλογές με κόστος 212,84 λίρες και 276,48 λίρες αντίστοιχα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top