skip to Main Content

Χριστουγεννιάτικος προορισμός: Δράμα η αρχόντισσα της Βόρειας Ελλάδας, τα Χριστούγεννα μεταμορφώνεται σε “Ονειρούπολη” (ΦΩΤΟ)

Το ονειρικό φυσικό περιβάλλον, η πλούσια γαστρονομία, οι σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, η παραγωγή και διάθεση εκλεκτής ποιότητας  κρασιού, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους , τα ιδιαίτερα έθιμα, κάνουν τη Δράμα την “αρχόντισσα της βόρειας Ελλάδας” που είναι έτοιμη κάθε στιγμή να γοητεύσει τον επισκέπτη της.

Η Δράμα δεν διαλαλεί την ομορφιά της. Περιμένει σαν ταπεινή οικοδέσποινα να περάσετε το κατώφλι της, για να σας αποκαλύψει τις χίλιες δυο της χάρες. Εδώ, καθώς αγναντεύετε το όρος Φαλακρό, θα δείτε εικόνες Ελλάδας αυθεντικές, θα βιώσετε εμπειρίες γνήσιες: άνθρωποι ανοιχτόκαρδοι θα σας μυήσουν στις ομορφιές της.

Στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, τα νερά που αναβλύζουν, δίνοντας ζωή σε ένα μαγικό σκηνικό με λίμνες και αιωνόβια δέντρα, θα σας θυμίσουν πόσο όμορφη είναι η απλότητα της φύσης στη Μακεδονία. Οι νερόμυλοι και οι καπναποθήκες του παρελθόντος θα σας γυρίσουν στην αγνότητα του χθες. Και ευτυχείς, θα ανακαλύψετε ξανά το μεγαλείο της απλότητας.

Τα Χριστούγεννα η Δράμα μας δίνει έναν ακόμα λόγο να την επισκεφτούμε: Μεταμορφώνεται σε ‘Ονειρούπολη” και μας ταξιδεύει στο παραμύθι των Χριστουγέννων.

Ο Δημοτικός Κήπος και η Κεντρική Πλατεία της πόλης, μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες είναι πρωταγωνιστές.

Φέτος η Ονειρούπολη άνοιξε τις πύλες της εχθές για 14η χρονιά με τον γνωστό και αγαπημένο παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά “στο τιμόνι” και χιλιάδες επισκέπτες.

Μια ονειρική πόλη στην οποία κατοικούν κουνελόδρακοι, ξωτικά, αόρατα πράσινα καγκουρό, νεράιδες, μικρά λυκάκια, καλικάντζαροι, ιπτάμενα σουρωτήρια, χιονάνθρωποι και κυρίως ο ίδιος… ο Άγιος Βασίλης.

Η ατμόσφαιρα της πιο αγαπημένης γιορτής του χρόνου συνοδευόμενη από χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ακολουθεί υπέροχες διαδρομές από γέφυρες και μονοπάτια, ξεπροβάλει στις φωτισμένες λιμνούλες, πηδά από νούφαρο σε νούφαρο, σκορπίζεται από τις καμινάδες των μικρών ξύλινων σπιτιών, φτάνοντας ακόμη και στα πιο ψηλά δέντρα παρασύροντας στον ρυθμό των ημερών, όλους όσους βρίσκονται εκεί.

Η Ονειρούπολη Δράμας ιδρύθηκε το 2004 και δεκατέσσερα συνεχόμενα Χριστούγεννα φιλοξενεί στο ομορφότερο και πιο παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάνοντας τη Δράμα πρωτεύουσα των Χριστουγέννων.

Στο πλαίσιο αυτό η Ονειρούπολη Δράμας 2017-2018 αναπτύσσει τη φιλοσοφία της, εξελίσσεται, αναμορφώνεται και δημιουργεί μια νέα πολιτιστική εμπειρία κερδίζοντας ήδη, θεαματικά, το ενδιαφέρον της πανελλήνιας ειδησεογραφικής κοινότητας, η οποία επιβεβαιώνει ότι τα Χριστούγεννα είναι η Ονειρούπολη Δράμας.

Την πρώτη σελίδα του νέου παραμυθιού της Ονειρούπολης έγραψε σ ο διεθνώς αναγνωρισμένος κοσμοαγαπητός Έλληνας παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς, εγκαινιάζοντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου και τον νέο θεσμό «Χρυσό Κλειδί της Ονειρούπολης», το οποίο του παραδόθηκε ανακηρύσσοντας τον σε πρώτο επίτιμο κάτοικο της Ονειρούπολης.

Υπό τη διοργάνωση του Δήμου Δράμας και αυτή τη χρονιά η πρόσβαση στην Ονειρούπολη είναι ελεύθερη και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις εντελώς δωρεάν. Αυτή τη χρονιά ένα ενθουσιώδες και δυναμικό Τμήμα Εθελοντών αναλαμβάνει την ξενάγηση στους χώρους και εγγυάται την πιο ζέστη ατμόσφαιρα στη καρδιά του χειμώνα.

Στην Ονειρούπολη Δράμας 2017 – 2018 οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφτούν:

Το ΝΕΟ σπίτι του Άη Βασίλη
Το Ζαχαροπλαστείο των Ξωτικών
Τη Σχολή Χριστουγεννιάτικης Μαγείας
Τα PLAYMOBIL στην Ονειρούπολη με Ιππότες & Πριγκίπισσες
Το Ταχυδρομικό Εργαστήρι με Γράμματα & Πλαστελίνες
Το Σπιτάκι του Παραμυθιού (αφιέρωμα στον Ευγένιο Τριβιζά)
Το Σπιτάκι της Ζωγραφικής Προσώπου
Το Παγωμένο Εργαστήρι Πειραμάτων (στην κεντρική πλατεία)
Το Εργαστήρι του Χαμόγελου
Το Εργαστήρι της Φύσης

Να ακολουθήσουν μια «Μαγική Διαδρομή» και να ανακαλύψουν κάθε κρυμμένο μυστικό της Ονειρούπολης κερδίζοντας πολλά δώρα.

Να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στον χρόνο και να ζήσουν από κοντά την «Εποχή των Παγετώνων», το νέο κορυφαίο Θεματικό Πάρκο, το οποίο δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν ζώα που έζησαν στη γη πριν από εκατομμύρια χρόνια, στην «Εποχή των Παγετώνων»! Μαμούθ, γλυπτόδοντες, μεγαλοπρεπείς τίγρεις, γιγάντιοι κάστορες, βραδύποδες και άλλα… χαριτωμένα ζωάκια περιμένουν τα Χριστούγεννα στην κεντρική πλατεία της Δράμας.

Το Θεματικό Πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων» (έναρξη 13.12.2017) συνδυάζει τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία με την  εξερεύνηση σε έναν περιπετειώδη κόσμο. Ταυτόχρονα εφοδιάζει με γνώσεις για σημαντικές, επιστημονικές ανακαλύψεις, που αφορούν την εποχή των παγετώνων. Οι ήχοι των προϊστορικών ζώων, τα χρώματά και οι κινήσεις τους παρασύρουν σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

Πέρα όμως από τη χριστουγεννιάτικη “Ονειρούπολη”, η Δράμα σας περιμένει για να σας αποκαλύψει κι άλλα “κρυμμένα μυστικά” και φυσικές ομορφιές που θα σας γοητεύσουν.

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Δράμας

Γιορτές Δωδεκαημέρου, έθιμα διονυσιακά
Για να γιορτάσετε τα έθιμα σαν ντόπιος, ελάτε εδώ στα Θεοφάνεια. Εκείνες τις μέρες, γιορτές διονυσιακού χαρακτήρα αναβιώνουν στα χωριά γύρω από τη Δράμα, με μεταμφιέσεις, τραγούδια, χορούς και τεράστια κουδούνια.

Η παρθένα ομορφιά του Φρακτού
Πόσα μέρη στον πλανήτη είναι ανέγγιχτα και αγνά; Στη Δράμα, θα βρείτε ένα από αυτά: το παρθένο δάσος του Φρακτού (ή Ζαγκραντένια). Διατηρητέο μνημείο της φύσης από το 1980, είναι το σημαντικότερο από τα τρία παρθένα δάση που υπάρχουν στην Eυρώπη και το δεύτερο σε έκταση.

Το Φαράγγι της Πετρούσας–Πύργων

Σε αυτή τη γωνιά της Βόρειας Ελλάδας, θα περιπλανηθείτε σε έναν πανέμορφο τόπο, στη σκιά των κατακόρυφων βράχων. Το φαράγγι ξεκινάει από το χωριό Πύργοι και οδηγεί ως το σημείο όπου οι πλαγιές του Φαλακρού γίνονται σχεδόν κάθετες. Μήκους 12χλμ., ελίσσεται μέσα σε πανύψηλα βράχια και πυκνή βλάστηση και παρέχει καταφύγιο σε πλήθος ειδών της άγριας πανίδας. Τολμήστε το, είναι εξαιρετικό.

Τι αξίζει να δείτε στη Δράμα

Καράντερε: Ένα ζωντανό μουσείο φύσης

Οι εικόνες που αντικρίζετε μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από παραμύθι. Εβδομήντα χιλιάδες εκτάρια οργιαστικής βλάστησης πάνω στα σύνορα με τη Βουλγαρία, ένα εκπληκτικό φυσικό πάρκο, όπου κυριαρχεί η ερυθρελάτη και τα δέντρα φτάνουν έως 60 μ. ύψος. Το δάσος της Ελατιάς. Για τους ντόπιους είναι το «Καράντερε», για τους δασολόγους ένα «αυθεντικό και ανεπανάληπτο μουσείο της φύσης», για σας μία αξέχαστη εμπειρία.

Στην καρδιά του υπόγειου ποταμού: Σπήλαιο Αγγίτη

Τα νερά από την κοιλάδα του Νευροκοπίου χάνονται στα έγκατα της γης. Ακολουθούν ένα σκοτεινό και άγνωστο ταξίδι και ξαναεμφανίζονται από αυτήν την κρυφή έξοδο, που το νερό συνεχίζει στην πεδιάδα. Είστε στην είσοδο του Σπηλαίου Αγγίτη. Ένα μοναδικό φαινόμενο ανεξερεύνητο στο σύνολό του, ένα υπόγειο ποτάμι που ρέει κρυφά. Χιλιάδες χρόνια πριν, εδώ κατοικούσαν μαμούθ και ρινόκεροι!

Πρόγραμμα “Ονειρούπολης 2017”

Ωράριο Λειτουργίας
4.12.2017 – 22.12.2017:

Δευτέρα – Παρασκευή: 8:30 – 14:00 & 17:00 – 21:00

Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 21:00
23/12/2017 – 07/01/2017:

Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 – 21:00

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 25210 70097

Ε-mail: oneiroupoli@dekpota.gr

Website: oneiroupoli-dramas.gr

Με πληροφορίες από: DiscoverGreece.com, voria.gr, oneiroupoli-dramas.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top