skip to Main Content

Ύμνος της Daily Mail στη Σίφνο: “Σ’ αυτό το νησί μπορείς να φας σαν βασιλιάς και στη συνέχεια να περιηγηθείς σε ουράνια μονοπάτια” (ΦΩΤΟ)

Σε ένα διθυραμβικό άρθρο με τίτλο “Ένας καταπληκτικός ελληνικός προορισμός! – Ταξιδέψτε από τις γαστρονομικές απολαύσεις της Σίφνου στα ονειρεμένα μονοπάτια της, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, πλέκει ένα μοναδικό εγκώμιο, στη γαστρονομία και στις ομορφιές του αγαπημένου νησιού των Κυκλάδων.

Ο συντάκτης Simon Busch, ξεναγεί τους αναγνώστες της Daily Mail, στη Σίφνο με έναν ύμνο για το νησί.

Σε αυτό το νησί μπορείς να φας σαν βασιλιάς και στη συνέχεια να περπατήσεις σε ονειρεμένα μονοπάτια, λέει ο συντάκτης στην αρχή του άρθρου.

Το ωραιότερο νησί των Κυκλάδων, εδώ και χρόνια αποτελεί καταφύγιο για τους λάτρεις της απόλαυσης. Η αδελφή μου είναι μία από αυτούς.  Αγόρασε ένα παραδοσιακό σπίτι 300 ετών πριν από δέκα χρόνια στο μικρό χωριό Εξαμπελά και  την έχω επισκεφθεί πολλές φορές από τότε, συνεχίζει το βιωματικό άρθρο.

Σίφνος- Αρτεμώνας

Στη συνέχεια ο συντάκτης αναφέρεται στις ομορφιές του νησιού με τα παραδοσιακά εκκλησάκια πάνω στους λόφους, τις αμμώδεις παραλίες και τους παραδοσιακούς οικισμούς.

Χαρακτηρίζει την Σίφνο έναν πολύ αριστοκρατικό προορισμό καθώς όπως αναφέρει τα ορυχεία χρυσού και αργύρου έκαναν τη Σίφνο ένα από τα πλουσιότερα ελληνικά νησιά στην αρχαιότητα και σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για την ελίτ της αριστοκρατίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η υψηλή κοινωνία της Αθήνας καθώς και Γάλλοι τουρίστες συναντώνται πολύ συχνά στον παραδοσιακό συνοικισμό της Απολλωνίας.

Σίφνος Απολλωνία

Ιδιαίτερη μνεία κάνει το άρθρο στη γαστρονομία της Σίφνου. Ο Simon Buch, αναφέρει ότι το νησί είναι η πατρίδα του Νικόλαου Τσελεμεντέ του πρώτου Έλληνα που συνέταξε βιβλίο μαγειρικής, ο οποίος γεννήθηκε στη Σίφνο το 1878.

Κατά την άποψη του συντάκτη , η Σίφνος διατηρεί επάξια την παράδοση του Τσελεμεντέ, με υπέροχες γαστρονομικές εκπλήξεις για τον επισκέπτη. Δύο από αυτές είναι η πασίγνωστη ρεβυθάδα, και το “Θυμαρίσιο” το τρυφερό αρνάκι που γίνεται ψητό.

Σίφνος – Κάστρο

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Σκάρλετ Γιόχανσον εθεάθη σε ένα από τα πιο πειραματικά εστιατόρια του νησιού το περασμένο καλοκαίρι, το Omega3, το οποίο αποτελεί γαστρονομικά ναυαρχίδα της Σίφνου. Επιπλέον, το νησί ενδείκνυται για πεζοπορία στο εκτενές δίκτυο μονοπατιών του, ένα εκ των οποίων οδηγεί σε μια μυστηριώδη μυκηναϊκή ακρόπολη, στο ύψωμα ενός βουνού, κάποιο άλλο σε ένα μοναχικό σημείο κολύμβησης δίπλα σε ένα αρχαίο ορυχείο και ένα άλλο στην πρώην πρωτεύουσα, το παράκτιο Κάστρο, αναφέρει το άρθρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top