skip to Main Content

Aleria: Υψηλές γαστρονομικές απολαύσεις σε ένα αρχοντικό εστιατόριο του Μεταξουργείου & σεφ τον Γκίκα Ξενάκη

Σε ένα παλιό αρχοντικό, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 57, στο Μεταξουργείο, στεγάζεται ένα από τα κομψότερα εστιατόρια της Αθήνας, το Aleria. Σε αυτόν τον χώρο η πολυτέλεια συναντά τη φινέτσα με τη μοναδική διακόσμηση, τα υπέροχα ξύλινα πατώματα, τα γλυπτά και τους πίνακες ζωγραφικής στους τοίχους.

Κλασικό και μοντέρνο «παντρεύονται» περίτεχνα και δίνουν ένα αριστοκρατικό αποτέλεσμα. Ο χώρος εκπέμπει μία ζεστασιά και μία φιλικότητα, που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος του ιδιοκτήτη Νικηφόρου Κεχαδιαδάκη. Σε αυτή τη διαδρομή όμως έχει συνοδοιπόρο τον Γκίκα Ξενάκη, έναν από τους πιο ταλαντούχους σεφ στην Ελλάδα, που βάζει την υπογραφή του στο μενού.

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα, εμπλουτισμένη με πολύ δημιουργικότητα κερδίζει τους ουρανίσκους και των πιο απαιτητικών πελατών. Προσεγμένα όλα στη λεπτομέρειά τους, από το κεντρικό μενού μέχρι το επιδόρπιο και τη λίστα των κρασιών, που είναι προσεκτικά επιλεγμένα, ώστε να αναδεικνύουν την πανδαισία των γεύσεων και των χρωμάτων στον απόλυτο βαθμό.

 

Χορτόπιτα, κουσκουσάκι Μπουρδέτο, χοιρινά μάγουλα, παλαμίδα, πατάτες στη στάχτη είναι μερικές μόνο από τις γευστικές επιλογές που έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε στο Aleria. To γεύμα ολοκληρώνεται με σοκολάτα Valhrona με αλμυρή καραμέλα, τόνκα και μπανάνα ή και με σαραγλί με φιστίκι και άρωμα lime. Όλες οι επιλογές είναι εκλεκτές και δημιουργούνται με γνώμονα να προσφέρουν υψηλές γαστρονομικές απολαύσεις αβίαστα.

 

 

Website / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top