skip to Main Content

Antigon Urban Chic Hotel: Το νέο 5αστερο boutique ξενοδοχείο της HotelBrain στη Θεσσαλονίκη έχει roof garden, Jacuzzi & σουίτες με απίστευτο σχεδιασμό

Το πρώτο ξενοδοχείο της HotelBrain στη Θεσσαλονίκη, το Antigon Urban Chic Hotel, άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές Ιουνίου, στον αριθμό 15 της Αντιγονιδών, σε ένα διατηρητέο κτίριο του 1931.

Υποδέχεται ήδη το κύμα των ξένων, αλλά και των Ελλήνων τουριστών, που καταφθάνουν καθημερινά στην Θεσσαλονίκη και τους χαρίζει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, αλλά και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Πρόκειται για μια σημαντική επενδυτική κίνηση για την πόλη της Θεσσαλονίκης που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία, αλλά και τον τουρισμό, καθώς η HotelBrain του Πάνου Παλαιολόγου, που το 2017 διακρίθηκε ως Europe’s Leading Hotel Management Company στα World Travel Awards, αποτελεί καινοτόμο και πρωτοπόρο δύναμη για τον κλάδο της φιλοξενίας.

Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου είναι 38 δωμάτια, ενώ διαθέτει και ένα ατμοσφαιρικό all day bar-restaurant, αλλά και roof garden και Jacuzzi.  Oι δημιουργοί του  υπογραμίζουν ότι θα διαθέτει όλα όσα θα το κάνουν ένα luxury boutique urban chic hotel.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ανήκει στην HotelBrain Capital, τη νεοσύστατη θυγατρική της ΗotelBrain, η οποία έχει ένα χαρτοφυλάκιο 40 ξενοδοχείων.

Όσον αφορά στο κτήριο στο οποίο στεγάζεται το νέο luxury boutique ξενοδοχείο Antigon, αυτό χτίστηκε το 1931 και ορίστηκε ως διατηρητέο το 1988. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το ξενοδόχειο μετά τις εργασίες ανακαίνισης είναι απολύτως συμβατή με την πρώτιστη, αφού η πρόσοψη είναι πιστό αντίγραφο αυτής του ‘31.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πίσω είσοδος του ξενοδοχείου, όπου οι επισκέπτες θα συναντήσουν μια γυάλινη επιφάνεια στο έδαφος που δίνει οπτική πρόσβαση στα αρχαία ευρήματα ρωμαϊκής προέλευσης. Συγκεκριμένα στο σημείο αυτό βρισκόταν αρχαίος ρωμαϊκός δρόμος του 4ου αιώνα μ.Χ.

 

H HotelBrainCapital και η συνεργασία με SouthBridgeEurope

Η νεοσύστατη θυγατρική εταιρεία HotelBrainCapital, προϊόν της συνεργασίας της ΗotelBrain με το επενδυτικό κεφάλαιο SouthBridgeEurope (2015), -η οποία εξελίσσει το υπάρχον μοντέλο διαχείρισης της HotelBrain σε ένα νέο, το managementbyguarantee, ιδανικό για όλους τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων, που προσδοκούν στην βιωσιμότητα και απόδοση της επιχείρησης τους χωρίς να απαιτείται η προσωπική τους εμπλοκή-, μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο 40 ξενοδοχείων (έναντι 24 που ήταν ο αριθμός το 2016), ενώ προβλέπεται ότι μέσα στο 2018 ο αριθμός αυτός θα αγγίξει τα 60 καταλύματα.

Στόχος της ΗotelBrainCapital είναι η δημιουργία –μέσω winwin μισθώσεων- χαρτοφυλακίου υφιστάμενων τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία μετά από επενδύσεις, θα αναβαθμιστούν, θα επανατοτοποθετηθούν στην αγορά και έτσι θα αυξήσουν τελικά την αναγνωρισιμότητα και την εμπορική αξία τους.

Σχετικά με τη HotelBrain

Είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε τον όρο hotel management (διαχείριση ξενοδοχείων) στην ελληνική τουριστική αγορά το 2000.

Αν και ξεκίνησε ως μια εταιρία που αρχικά δραστηριοποιούνταν στη Σαντορίνη και στη συνέχεια στις Κυκλάδες, χάρη στο επιτυχημένο μοντέλο της και στην μεταφορά της έδρας της στην Αθήνα (2010), η HotelBrain σήμερα διαχειρίζεται περισσότερες από 200 ξενοδοχειακές πολυτελείς μονάδες σε περισσότερους από 70 προορισμούς στην Ελλάδα και εκτός. Στο χαρτοφυλάκιο της συμπεριλαμβάνονται ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Λίβανο, Τουρκία, Κύπρο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αυστρία, Βέλγιο, Μαρόκο και Ιταλία.

Είναι μέλος του παγκόσμιου δικτύου της EndeavorGlobal από το 2014 για το καινοτόμο μοντέλο επιχειρηματικότητάς της.

Σημειώνεται ακόμη ότι στα «κεντρικά» της HotelBrain, τον πυρήνα δηλαδή των στελεχών της εταιρείας που υποστηρίζει όλο το επιχειρηματικό της οικοδόμημα, τα απασχολούμενα άτομα έφτασαν τα 80, ενώ ο συνολικός αριθμός των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία εντός του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, κατά το 2017 ξεπέρασε τις 4.500 (άλλωστε την προηγούμενη χρονιά -2016- της απονεμήθηκε η διάκριση «Top Job Creator of the Year» από την EndeavorGreece).

Επίσης, πήρε τη διάκριση Europe’s Leading Hotel Management Company (για 3η συνεχόμενη χρονιά) στα World Travel Awards 2017. Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι διεκδίκησε και ανέλαβε τη διοργάνωση των World Travel Awards 2018 στην Αθήνα.

Άλλες κατακτήσεις της HotelBrain

– Αύξησε τουλάχιστον κατά 30 εκατομμύρια ευρώ σχεδόν το συνολικό συστημικό τζίρο των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται (ο αριθμός αυτός προκύπτει κατά προσέγγιση καθώς δεν έχει κλείσει ακόμα η επίσημη αξιολόγηση του έτους 2017 – ο τελικός αριθμός υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τελικά τα 37 εκατομμύρια).

-H HotelBrainCapital επέκτεινε την δραστηριότητα της όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, καθώς, πέρα από τα boutique ξενοδοχεία, εμπλούτισε το χαρτοφυλάκιο της με μεγάλα resorts σε Ρόδο, Κω, Κρήτη και Θάσο.

– Το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι πέρασε στα χέρια της HotelBrainCapital καθώς ανέλαβε την τουριστική του εκμετάλλευση για 6 χρόνια, σε συνεργασία με την NikkiBeachEMEA.

– Μετά την Αυστρία, η HotelBrain πέρασε σε άλλη μια χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, το Βέλγιο, ισχυροποιώντας τη δραστηριότητα της στο εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες: www.antigonhotel.com / Ιnstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top