skip to Main Content

“Bike Odyssey 2018”: Ο διεθνής αγώνας ποδηλασίας στην Ελλάδα (Video)

Με την αιγίδα του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου 2018 ο Διεθνής Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας «BIKE ODYSSEY 2018». Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται για έκτο συνεχόμενο χρόνο και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων αθλητών, οι συμμετοχές των οποίων έχουν ήδη φτάσει τις 200. Μεταξύ των χωρών που εκπροσωπούνται είναι η Γαλλία, η Μ. Βρετανία, η Σουηδία, το Ισραήλ, η Τουρκία, η Ν. Αφρική, το Τρινιντάτ, η Πολωνία, η Τσεχία, η Βραζιλία κ.α.

Στόχος της δράσης, είναι η καθιέρωση του BIKE ODYSSEY CROSS COUNTRY – PINDOS 2018 ως κορυφαία διοργάνωση για τους λάτρεις του mountain bike. Για το λόγο αυτό θα καλυφθεί από ξένα Μέσα Ενημέρωσης – τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι εξειδικευμένων και γενικής ύλης περιοδικών, έχουν οριστικοποιήσει ήδη την παρουσία τους.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος του ειδικού κοινού που ασχολείται με το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας είναι ότι, το promo video του αγώνα που έχει αναρτηθεί στο YouTube έχει συγκεντρώσει 50.813 views ενώ η σελίδα στο Facebook έχει πάνω από 560.000 επισκέψεις.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από τη γραφική Σμίξη Γρεβενών και θα τερματίσει στη Ναύπακτο. Διασχίζοντας πέντε περιφέρειες, οκτώ νομούς και πενήντα τρεις πόλεις και χωριά κατά την οκταήμερη διάρκειά του, θα καλύψει μια διαδρομή 620 χιλιομέτρων αναδεικνύοντας το φυσικό κάλος, τη γαστρονομία, την κουλτούρα και την παρόδοση των περιοχών αυτών.

Η διοργάνωση πέραν της αγωνιστικής δράσης, δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να ζήσει το mountain bike από την πλευρά του τουρίστα, θαυμάζοντας τα γραφικά χωριά και την άγρια φύση της Πίνδου με τους δρυμούς και τα ποτάμια.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν ΕΔΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top