skip to Main Content

Τι δουλειά έχουν η Μύκονος & η Σαντορίνη στο Κατάρ; – “Made in Greece” γεύσεις στην καρδιά της Ντόχα (φώτο)

Παρά το μικρό του μέγεθος, το Κατάρ είναι το κράτος που στεγάζει  διάφορες κουζίνες από όλο τον κόσμο και οι κάτοικοι του γνωρίζουν τα πάντα για το καλό φαγητό.

Η σύγχρονη χώρα της Μέσης Ανατολής  γίνεται όλο και πιο δημοφιλής προορισμός   για τους  τουρίστες και προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές περιπέτειες, που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις ανάγκες.

Τα  περίφημα μεσογειακά εστιατόρια με τα νόστιμα πιάτα τους  βρίσκονται στην κορυφή της λίστας  ενώ οι μοναδικές γεύσεις της Ελλάδας, τα φρέσκα ελληνικά  υλικά και το όμορφο κλίμα  της χώρας μας, που εμπνέει τους Έλληνες της Ντόχα, ακόμα και τους ντόπιους, να ανοίξουν τα ελληνικά εστιατόρια και καφέ!

Mykonos

Αυτό είναι μακράν ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στη Ντόχα και βρίσκεται μέσα στο  Intercontinental Hotel.

Το Mykonos  σερβίρει ελληνικά πιάτα, όπως μουσακά, τζατζίκι και διάφορες πίτες. Το μενού αλλάζει συχνά και οι σεφ (πολλοί από τους οποίους είναι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένου και του αρχιμάγειρα Μάριου Παπαδόπουλου) ετοιμάζουν αυθεντικές γεύσεις με σύγχρονες ανατροπές. Επιπλέον, βρίσκεται σε ένα όμορφο περιβάλλον, δίπλα στη θάλασσα.

Santorini

Μια ακόμα “ Made in Greece” γαστρονομική περιπέτεια για όλους εσάς τους food lovers της Ντόχα.  Το εστιατόριο Santorini,  προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά αυθεντικά ελληνικά πιάτα, όπως ο μουσακάς, το χταπόδι, το αρνί και φυσικά το σουβλάκι, που είναι μεταξύ των πολλών επιλογών που θα βρείτε στον κατάλογο . Το εστιατόριο βρίσκεται στο  Shangri La Hotel και είναι υπέροχο!

Luminous Cafe

Αυτό είναι ένα από τα λίγα καφέ που προσφέρουν το Freddo Espresso και φραπέ στη Ντόχα. Όπως αντιλαμβάνεστε  πίσω από την ιδέα βρίσκεται ένας Έλληνας!

Το φωτεινό είναι όμορφα διακοσμημένο και προσφέρει νόστιμα σνακ και φαγητό. Αλλά, ο κύριος λόγος που το επισκέπτομαι είναι για να απολαύσω ένα Freddo και ναι, γιατί μου λείπει ο παγωμένος φραπέ που έπινα στην Ελλάδα, αναφέρει η Μαρία Πετροπούλου στο Greek city Times

Lavazza Cafe

Το Lavazza, που βρίσκεται στο Gate Mall, δεν έχει καθαρά ελληνικό προσανατολισμό, αλλά προσφέρει Freddo Espresso, Freddo Capuccino, φραπέ και ελληνικά αρτοσκευάσματα, όπως τυρόπιτα και σπανακόπιτα.

Είναι επίσης πολύ ωραίο μέρος για  να καθίσετε έξω όταν το επιτρέπει ο καιρός. Και ναι, το καφέ είναι ένα τυπικό σημείο συνάντησης για τους Έλληνες που ζουν στο Κατάρ.

Mastiha Shop

Έχω γράψει ένα άρθρο για το κατάστημα Mastiha στο παρελθόν, αλλά  το κατάστημα αξίζει να μιλήσω και εδώ! Όλα ξεκίνησαν όταν η ιδιοκτήτης του Qatari επισκέφθηκε την Ελλάδα. Αγαπούσε τη μαστίχα και αποφάσισε να ανοίξει ένα κατάστημα στο Κατάρ.

Σκοπός της είναι να κάνει γνωστά στους πολίτες του Κατάρ  τα πολλά οφέλη της μαστίχας για την υγεία τους και να τους μυήσει στην υπέροχη γεύση της! Το Mastiha Shop βρίσκεται στο Pearl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top