skip to Main Content

Αποκλειστικό: Made in Greece o Kωνσταντίνος Παναγιωτίδης και το The Caterer: Το οικογενειακό catering περνά από γενιά σε γενιά και προσφέρει σπιτικό – μαμαδίσιο φαγητό

Προερχόμενος από ένα σπίτι γεμάτο μυρωδιές και γεύσεις, o Kωνσταντίνος Παναγιωτίδης aka The Caterer έχει αναπτύξει μια σχέση με το φαγητό εμπειρική και ερωτική. Δημιουργεί εκλεπτυσμένα πιάτα, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση στην ενασχόληση με τις υπηρεσίες catering και ζαχαροπλαστικής, αλλά με μία νέα πνοή και φρέσκες ιδέες.

Η μαγειρική αποτελεί μεγάλη αγάπη για τον Κωνσταντίνο Παναγιωτίδη και είναι εξαιρετικά προσεχτικός με τις πρώτες ύλες που επιλέγει να χρησιμοποιεί στα πιάτα του, καθώς επιθυμεί το καλύτερο αποτέλεσμα, που θα απογειώσει όλες του τις δημιουργίες.

Διαβάστε μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία της αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης στο MadeinGreece.news και την Ειρήνη Νικολοπούλου:

  • Η αγάπη μου για το καλό φαγητό μοιραία με ώθησε να συνεχίσω την οικογενειακή παράδοση
  •  Για το The Caterer σημαντικό ρόλο παίζουν πρώτα απ όλα τα υγιεινά φρέσκα υλικάθέλουμε το φαγητό μας να ‘μυρίζει’ σπιτικό.
  • Για την Ελληνική κουζίνα προτιμάμε να επιλέγουμε καθαρά ελληνικά προϊόντα από μικρές μονάδες π.χ ιδιαίτερα τυριά από την Νάξο, Κρήτη καθώς και κρεατικά
  • Το background της επικοινωνίας βεβαίως και με βοήθησε διότι συμπλήρωσε την αγάπη μου με την επαφή με τους ανθρώπους.
  • Τα μη και τα όχι στο δικό μας catering είναι τα β’ κατηγορίας υλικά, οι γεύσεις χωρίς φαντασία, το να μην υπάρχει η προσωπική σφραγίδα της δουλείας μας.
  • οραματιζόμαστε η εστίαση να είναι υψηλών προδιαγραφών με σωστά υλικά και φτιαγμένα με τα χέρια μας.

Ειρήνη Νικολοπούλου: Στα genes σας η μαγειρική είναι η κληρονομιά από την μητέρα σας; Πως μπήκε στην ζωή σας ή δεν βγήκε ποτέ; 

Kωνσταντίνος Παναγιωτίδης: Προερχόμενος από ένα σπίτι γεμάτο μυρωδιές κ γεύσεις ανέπτυξα μια ιδιαίτερη σχέση με το φαγητό. Η αγάπη μου για το καλό φαγητό μοιραία με ώθησε να συνεχίσω την οικογενειακή παράδοση συνεχίζοντας με έναν τρόπο την από ετών επαγγελματική ενασχόληση της οικογένειάς μου με τις υπηρεσίες catering και ζαχαροπλαστικής, δίνοντας όμως φρέσκια πνοή και εισάγοντας καινούριες ιδέες.

Ε.Ν.: Υπάρχουν τόσα και τόσα catering: πως καταφέρατε το The Caterer να μην είναι ένα ακόμη; (και από προσωπική εμπειρία το επιβεβαιώνω) γιατί ξεχωρίζετε;

Κ.Π.: Για το The Caterer σημαντικό ρόλο παίζουν πρώτα απ όλα τα υγιεινά φρέσκα υλικά, θέλουμε το φαγητό μας να ‘μυρίζει’ σπιτικό. Να προσαρμόζεται στα γούστα του πελάτη, να κάνουμε έξυπνες κ νόστιμες επιλογές χωρίς να ανεβάζουμε το κόστος, σωστή παρουσίαση, εναρμόνιση των χρωμάτων και των ‘σκευών’.

Ε.Ν.: Το site μας λέγεται made in greece εσείς πόσο ελληνικό catering είστε; Πόσο ελληνικές είναι οι συνταγές σας και ποια υλικά προτιμάτε; 

Κ.Π.: Μας αρέσουν πολύ οι Ελληνικές γεύσεις και φροντίζουμε άλλοτε να είναι αυστηρά παραδοσιακές και άλλες φορές τις ‘πειράζουμε’ στα δεδομένα της εποχής. Για την Ελληνική κουζίνα προτιμάμε να επιλέγουμε καθαρά ελληνικά προϊόντα από μικρές μονάδες π.χ ιδιαίτερα τυριά από την Νάξο, Κρήτη καθώς και κρεατικά, όμως δεν λέμε όχι στην ξένη (fusion) κουζίνα γιατί πιστεύουμε ο κάθε τόπος έχει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό.

Ε.Ν.: Γιατί αφήσατε την διαφήμιση; Σας δικαιώνει με χαρές και ικανοποίηση η νέα σας απασχόληση και που βοήθησε το background της επικοινωνίας ; 

Κ.Π.: Οι καιροί δυστυχώς είναι δύσκολοι και πολλές φορές αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε άλλα επαγγελματικά μονοπάτια από αυτά που σπουδάσαμε. Εγώ βρήκα μπροστά μου ένα ανοιχτό μονοπάτι αυτό της μαγειρικής κ αποφάσισα να το ακολουθήσω γιατί πάντα μου άρεσε, ξέροντας ότι θα χρειαστεί να καταβάλλω μεγάλο κόπο, υπομονή και επιμονή μέχρι να φτάσω στην δικαίωση. Το background της επικοινωνίας βεβαίως και με βοήθησε διότι συμπλήρωσε την αγάπη μου με την επαφή με τους ανθρώπους.

Ε.Ν.: ποια είναι τα “μη και τα όχι – τα απαγορεύεται” στο δικό σας catering; Τι δεν θα δούμε ποτέ στο φαγητό η το σερβίρισμα σας; 

Κ.Π.: Τα μη και τα όχι στο δικό μας catering είναι τα β’ κατηγορίας υλικά, οι γεύσεις χωρίς φαντασία, το να μην υπάρχει η προσωπική σφραγίδα της δουλείας μας. Φροντίζουμε τόσο η γεύση όσο και η παρουσίαση να είναι ελκυστικές και υγιεινές προς τους πελάτες μας. Επίσης δεν χρησιμοποιούμε λίπη, αλλά αγνό ελαιόλαδο κ φρέσκο βούτυρο μόνο εκεί που το επιτάσσει η γεύση, ξηρούς καρπούς και πολλά φρέσκα μυρωδικά.

Ε.Ν.:  Που θέλετε να φτάσετε; Έχετε όραμα για την εστίαση; 

Κ.Π.: Σε πείσμα των καιρών που θέλει τα πάντα να είναι ‘φασόν’ και απρόσωπα, εμείς συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε η εστίαση να είναι υψηλών προδιαγραφών με σωστά υλικά και φτιαγμένα με τα χέρια μας. Δεν ξέρουμε που θα φτάσουμε, μακάρι να δικαιωθούμε.

Ε.Ν.: Το πιό αγαπημένο σας φαγητό; 

Κ.Π.: Αγαπώ τα γεμιστά με ρύζι, λαχανικά κ πολλά μυρωδικά… (μ’ αρέσει να ‘κρύβω’ λίγη κανέλα).

Ε.Ν.: Είστε γυμνασμένος – πως συνδυάζετε “την όλη μέρα στα φαγητά ζωή” με το ωραίο σώμα; 

Κ.Π.: Γυμνάζομαι από μικρό παιδί γιατί έτσι ξεφεύγει το μυαλό μου από προβλήματα και άγχη, επίσης προσφέρει υγεία, ευεξία, καλή εμφάνιση και μπόλικη ενέργεια που χρειάζεται στην δουλεία μου.

Τhe Caterer: Οκταβίου Μερλίε 42 Ν. Ιωνία – 213 041 18 46

thecaterergr@gmail.com 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το The Caterer στην ιστοσελίδα του, το facebook ή το Instagram.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

To άρθρο δημοσιεύθηκε και στο eirinika.gr στις 28 Ιουλίου 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top