skip to Main Content

Tο μεταμοντέρνο “Ελληνικό Καφενείο” στην καρδιά της Ερμούπολης – Δείτε εικόνες & απολαύστε μενού

Απέναντι από το Δημαρχείο της Ερμούπολης, βρίσκεται το Ελληνικό Καφενείο. Στο πιο κεντρικό σημείο της Σύρου, το ιδιαίτερο αυτό καφενείο (στα πρότυπα των παλιών καφενείων) είναι η ενστικτώδης επιλογή κάθε περιηγητή του νησιού.

Οτιδήποτε συγγενεύει με τη ρίζα ανήκει στη σφαίρα του κλασικού και του διαχρονικού.

Το Ελληνικό Καφενείο συνδέει έμπρακτα το παρελθόν με το παρόν, επισημαίνοντας ότι καθετί που επιδέχεται ανανέωση δεν είναι απαραίτητο να χάσει (και) τις αρχικές του καταβολές.

Από το 2013, ο συντονισμός του Ελληνικού Καφενείου ανήκει στη διατροφολόγο Άννα Μαρία Μαραγκού και τον Αντώνη Δούκα, οι οποίοι συμφώνησαν στην ανακαίνιση του χώρου, χωρίς να σημειωθούν απώλειες φολκλορικού στυλ.

Όσον αφορά στο γαστρονομικό κομμάτι, στο Καφενείο θα βρείτε ό,τι αγαπούν και ξεχωρίζουν οι Κυκλαδίτες: Ποικιλία από καφέδες, σμυρναίικος κι ελληνικός καφές με κάρδαμο, βότανα, όπως χαμομήλια, φασκόμηλο, μέντες, φλισκούνια, και λουΐζες της εταιρείας Anassa και της τοπικής τους εταιρείας Cyclades Organics, φρέσκιες λεμονάδες και βυσσινάδα με πικραμύγδαλο.

Οι επιλογές του πρωινού θα σας αφήσουν άναυδους: θυμαρίσιο μέλι και σπιτικές μαρμελάδες με πολύσπορο φρυγανισμένο ψωμάκι, ανθότυρο Σύρου με γλυκό σταφύλι και παξιμάδια γλυκανίσου, πρόβειο γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και σως παστελιού, φρεσκοκομμένες φρουτοσαλάτες, ροφήματα με γάλα αμυγδάλου, στραπατσάδα, τιριτιτίμ (κολοκύθια με αυγά) με λούζα και ντόπιο τυρί Σα Μιχάλη…

… καθώς και εκλεκτούς μεζέδες όπως μαραθόπιτα, ποικιλία κυκλαδίτικων τυριών με μαρμελάδα, φρέσκα φρούτα και μπουκίτσες καλαμποκιού, λαζάνια με κιμά ντόπιου λουκάνικου, ιδιαίτερες σαλάτες, πατατοσαλάτα με παστουρμά ψαριού, παξιμαδάκια λαδιού με πέστο κάπαρης, μαριναρισμένο γαύρο και πιπεριά Φλωρίνης, «μαμαδίστικα» κεφτεδάκια με ντοματίνια και κρίταμο τουρσί και πολλά άλλα που σας περιμένουν να τα γευτείτε από κοντά!

Στο ψυγείο του Ελληνικού Καφενείου, υπάρχουν όλα τα τυριά των Κυκλάδων: Η πετρωτή Άνδρου, το αρσενικό Νάξου, το σκοτύρι Ίου, το γροθότυρο και τον «Αμάραθο» Σύρου.

Το μεσημέρι, ούζο, τσίπουρο, μπύρες ή κρασί δίπλα σε ταιριαστές ποικιλίες για όλους όσοι είναι ρέκτες της ελληνικής κουζίνας.

Το Καφενείο διαθέτει και παντοπωλείο, στο οποίο διατίθενται διαλεχτά προϊόντα σε πολύ ωραίες τιμές και (κυρίως) για να μην ξεχάσετε ποτέ το πέρασμά σας από αυτόν τον ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο.

Ελληνικό Καφενείο,
Καραμανλή και Άννης Κουτσοδόντη, Πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη, Σύρος,
Τ/22810 89248

Φωτογραφίες: inbulb.com

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε και στο eirinika.gr στις 21 Ιουνίου 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top