skip to Main Content

Οι top παραλίες των Κυκλάδων – Μια λίστα θησαυρός του καλοκαιριού

Στην αγαπημένη μας ελληνική πολυνησία, σύμφωνα με το arttravel.gr, οι παραλίες είναι πολλές. Όμως υπάρχουν κάποιες που τους έχουμε μεγαλύτερη αδυναμία και κάθε χρόνο είμαστε διατεθειμένοι να βουλιάξουμε την ύπαρξή μας στα βότσαλα και στις αμμουδιές τους. Και ας το έχουμε ξανακάνει άπειρες φορές. Ο βυθός, η αλμύρα και τα κύματά τους είναι κάθε φορά διαφορετικά.

  1. Κολώνα, Κύθνος

Πρόκειται για την πιο διάσημη παραλία της Κύθνου. Μια λωρίδα στεριάς χωρίζει τη θάλασσα στη μέση δημιουργώντας δύο αμμουδιές στην ίδια παραλία. Οι απάνεμοι όρμοι της είναι αγαπημένο σημείο για σκάφη και ιστιοπλοϊκά. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, 3 χλμ από τη Χώρα. Θα πάτε με θαλάσσιο ταξί.

  1. Καστράκι, Νάξος

Η μεγαλύτερη παραλία του νησιού με σχεδόν 7χμ μήκος που την κάνει να μοιάζει με έρημο. Αμμουδιά με μικρά βραχώδη διαλείμματα. Διανθίζεται με κέδρους και χρυσούς αμμόλοφους. Ιδανική για όσους θέλουν να κολυμπήσουν ήσυχα. Είναι τέτοιο το μέγεθος της που δύσκολα δεν θα βρει κανείς μια ήσυχη γωνιά.

  1. Μήλος, Σαρακίνικο

Είναι η πιο γνωστή παραλία της Μήλου. Κάτασπρα μακρόστενα πετρώματα απλώνονται μέσα και έξω από τη θάλασσα δημιουργώντας ένα σεληνιακό τοπίο. Ιδανική για όσους αγαπούν τις βουτιές. Δεν είναι οργανωμένη γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Μήλου.

  1. Πάρος, Νέα Χρυσή Ακτή

Θεωρείται μια από τις ιδανικότερες παραλίες της Μεσογείου για Wind-Surf. Εδώ μάλιστα διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδα στις Αρχές Αυγούστου. Απέχει 20 χλμ από την Παροικιά.

  1. Κάτεργο, Φολέγανδρος

Απέραντο γαλάζιο και ψιλό βότσαλο στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού με πεντακάθαρα νερά και γκρίζα βράχια. Σκιά δεν υπάρχει πουθενά, οπότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

  1. Άχλα, Άνδρος

Το τελευταία καιρό έχασε μέρος από την ησυχία της, αλλά παραμένει μια από τις όμορφες παραλίες των Κυκλάδων. Για να την προσεγγίσει άλλωστε κανείς από τη θάλασσα, πρέπει να περάσει μέσα από ένα καταπράσινο λιβάδι με τρεχούμενα νερά.

  1. Ρούκουνας, Ανάφη

Θεωρείται η μεγαλύτερη αμμουδερή παραλία του Αιγαίου. Δίπλα υπάρχει και ταβέρνα. Βρίσκεται στα ανατολικά του λιμανιού του Άγιου Νικόλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top