skip to Main Content

Olea All Suite Hotel στην Ζάκυνθο: Τροπικός μοντερνισμός & χλιδάτη πολυτέλεια σε ένα ξενοδοχείο με πισίνα σαν φυσική λίμνη

Πάνω στο λόφο Τσιλιβί, περιτριγυρισμένο από ένα καταπράσινο φυσικό τοπίο και τα καταγάλανα νερά της Ζακύνθου βρίσκεται το Olea All Suite Hotel, που άνοιξε τον Ιούνιο. Εύκολα κανείς θα το χαρακτήριζε ονειρικό καταφύγιο, καθώς είναι κρυμμένο ανάμεσα στα δέντρα και ενσωματωμένο στο φυσικό τοπίο της περιοχής.

Το «Olea All Suite Hotel» είναι μέλος των Design Hotels™ και διακρίνεται για τη μοναδικότητα και την πρωτοτυπία της αρχιτεκτονικής του. Το μεσογειακό και το μοντέρνο στοιχείο συναντά το εξωτικό και το αποτελέσμα είναι ένα ξενοδοχείο τροπικού μοντερνισμού που καταπλήσσει.

 

Πεντάστερο με 105 σουίτες, (23 junior sites, 22 superior swim-up suites, 16 superior water suites, 38 executive private pool suites, πέντε honeymoon private pool suites και μία presidential private pool suite), τρία εστιατόρια, 4.000 τ.μ. πισίνα, 300 τ.μ. spa, γυμναστήριο κ.ά.

Στο κέντρο του βρίσκεται μια τεχνητή λίμνη -μήκους 4000 τ.μ.- που «αγκαλιάζει» τις πολυτελείς σουίτες. Η σχεδόν πλήρης απουσία τα ορίων μεταξύ των σουϊτών, του θέρετρου και των κοινόχρηστων χώρων του, καλλιεργούν μία μοναδική αίσθηση ελευθερίας, που μοιάζει με την κατάσταση χαλάρωσης, που αισθάνεται κανείς όταν επιπλέει.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε τον σχεδιασμό και το concept είναι το Block722architects+ από την Αθήνα, που πλέον έχει τη βάση του στη Στοκχόλμη. Οι αρχιτέκτονες δούλεψαν βασισμένοι στην υπάρχουσα βλάστηση, ενώ χρησιμοποίησαν φυσικές τεχνικές και υλικά, επαναπροσδιορίζοντας το φυσικό περιβάλλον.

“Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς ήταν το πώς οι επισκέπτες θα βιώσουν το περιβάλλον, λέει η Κάτια Μαργαρίτογλου, συνιδρυτής και interior designer του γραφείου. “Ο σχεδιασμός φέρνει στους ανθρώπους τη φύση και τα στοιχεία της, τα οποία συνδέουν τον εσωτερικό χώρο με τον εξωτερικό χώρο, με έναν απρόσκοπτο τρόπο, που τους βοηθάει να χαλαρώσουν και να εξερευνήσουν το θέρετρο στο σύνολό του”.

«Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα resort που να συγκεντρώνει όλα όσα κάνει ένα νησί να είναι τόσο υπέροχο, αλλά με σύγχρονο τρόπο. Από τους θερμούς τους ανθρώπους και τα μοναδικά συστατικά της τοπικής κουζίνας μέχρι την πλούσια βλάστηση και τις μαγευτικές παραλίες. Η Ζάκυνθος έχει τόσες πολλές σημαντικές εμπειρίες να προσφέρει. Το Olea χρησιμοποιεί όλα τα παραπάνω και προσθέτει ένα κομμάτι της μαγείας μέσω του σύγχρονου, minimal σχεδιασμού του και του συνεχόμενου στοιχείου του νερού, που υπάρχει παντού», λέει η Venia Xenou, εκπρόσωπος του Xenos Hotels Group.

Το Olea All Suite Hotel, είναι ένα ξενοδοχείο φιλικό προς τους ενήλικες (δέχεται παιδιά άνω των 12 ετών), που εκτός από την χαλάρωση δίνει μεγάλη βαρύτητα και στην ευεξία. Έτσι οι επισκέπτες μπορούν να αναζωογονηθούν στο Royal Spa & Relaxation, να γυμναστούν στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, να περιποιηθούν τον εαυτό τους στο σαλόνι ομορφιάς, να χαλαρώσουν κάνοντας γιόγκα και να κολυμπήσουν στα νερά της πισίνα που θυμίζει λίμνη. Γύρω από αυτή τη πισίνα υπάρχουν σαλόνια, που λειτουργούν ως σημεία συνάντησης και προστατεύονται από τον ήλιο αφού σκεπάζονται από πέργκολες και δέντρα που προσφέρουν δροσερές σκιάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες: oleaallsuitehotel.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top