skip to Main Content

«Ορίζοντες Τζουμέρκων»: Δύο αδέλφια δημιούργησαν ένα πέτρινο παραδοσιακό ξενοδοχείο αγκαλιασμένο από έλατα & τα νερά του Άραχθου

Μέσα σε ένα δάσος από έλατα και κέδρους, στους πρόποδες της βουνοκορυφής “Στρογγούλα” όπου το τοπίο μαγεύει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη θα συναντήσετε μία όαση χαλάρωσης, ένα ορεινό σαλέ μοναδικών προδιαγραφών.

Οι «Ορίζοντες Τζουμέρκων» βρίσκονται σε υψόμετρο 1000μ. στα ορεινά Τζουμέρκα Ηπείρου, σε απόσταση 1,5χλμ απο το χωριό Πράμαντα Ιωαννίνων, σε μια περιοχή σπάνιου φυσικού κάλλους, ενταγμένη στο δίκτυο Natura.

Πρόκειται για μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα 12 δωματίων και 5 αστέρων που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2012. Τα δωμάτια είναι οικογενειακά, δίκλινα και τρίκλινα, ενώ όλο το χρόνο λειτουργεί καφέ- μπαρ και ξεχωριστό εστιατόριο με έμφαση στις εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Η διαμονή σας εκεί θα αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς μιλάμε για ένα πολυβραβευμένο για τις υπηρεσίες του και για τους χώρους του ξενοδοχείο.

Πίσω από το εγχείρημα της δημιουργίας των «Οριζόντων Τζουμέρκων» βρίσκονται δύο αδέλφια από την Άρτα κοντά στα 30. Ο Βασίλης, απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και ο Βαγγέλης Σταμάτης, μαθηματικός δούλεψαν πολύ, έβαλαν μεράκι και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό, τόσο που η αποδοχή που δείχνει ο κόσμος και οι διθυραμβικές κριτικές, αντέμειψαν τους κόπους τους.

Η σχέση τους με τον τόπο αυτό ξεκινά από τα παιδικά τους χρόνια. Η μητέρα τους κατάγεται από τους Μελισσουργούς και πολύ συχνά ανέβαιναν ως παιδιά μαζί με τους γονείς τους αυτά τα βουνά. Το φυσικό περιβάλλον, η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής μας τους μάγεψε κι έχουν πολλές παιδικές αναμνήσεις που σήμερα αναπολούν. Αυτός ο τόπος είχε μπει στην καρδιά τους κι έτσι επένδυσαν σε αυτόν, παρά το ρίσκο που ενείχε η περιοχή, αφού δεν είναι από τις πιο προβλημένες, ενώ υπήρχαν και αρκετά προβλήματα υποδομών. 

Ντυμένο με πέτρα και με λεπτομέρειες από γυαλί και ξύλο, το ξενοδοχείο αγκαλιάζει ένα πυκνό δάσος γεμάτο έλατα και κέδρους, κάνοντας το σκηνικό, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, μαγικό. Η διακόσμηση κινείται σε μίνιμαλ ρυθμούς, χωρίς περιττές αισθητικές παρεμβάσεις.

Η διαμονή σας στο ξενοδοχείο μπορεί να συνδυαστεί με μοναδικές δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορία στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων, rafting στον ποταμό Άραχθο, βόλτα στον καταρράκτη Κεφαλόβρυσο, ξενάγηση στα μοναστήρια Κηπίνας και Βύλιζας.

Αν έχετε χρόνο θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τα πανέμορφα παραδοσιακά χωριά, που είναι περιτριγυρισμένα από χαράδρες και φαράγγια, συνθέτοντας έναν επίγειο παράδεισο που τα συνδυάζει όλα.

Το έντονο ανάγλυφο με τα εντυπωσιακά τοπία, αλλά και η ιδιαίτερη, σπάνια φυσική ομορφιά, δίνουν στα Τζουμέρκα μια δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα.

Βουνοκορφές ολόλευκες τους περισσότερους μήνες του χρόνου, πεντακάθαρα ποτάμια και δάση εξαιρετικής ομορφιάς, εναλλάσσουν τα χρώματά τους στις εποχές του χρόνου, προσφέροντας μοναδικές στιγμές σε κάθε επισκέπτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ορίζοντες Τζουμέρκων
Τσόπελας Πραμάντων
Πράμαντα-Ιωάννινα
Τ.Κ. 44001
Τηλ:+30 26590 61002
Φαξ:+30 26590 61003
info@orizontestzoumerkon.gr

Website: www.orizontestzoumerkon.gr
Facebook: @Orizontestzoumerkon
Instagram: @orizontestzoumerkon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top