skip to Main Content

Καλοκαιρινές διακοπές στην Ικαρία: Στο νησί της ευζωίας με τα μοναδικά πανηγύρια & τις κρυστάλλινες παραλίες – Εκεί που ο χρόνος έχει άλλους ρυθμούς !

Ικαρία

5 μέρες αεροπορικώς στην Ικαρία – Αρμενιστής – Μικρό Φράγμα Βαθές –  Ι.Μ. Ευαγγελισμού Μουντέ – Νερόμυλος Σπανέδων – Αγ. Δημήτριος – Χριστός Ραχών  – Επίσκεψη σε Οινοποιείο – Νας -Αρμενιστής – Πηγή – Ι.Μ. Οσίας Θεοκτίστης – Κάμπος – Εύδηλος -Μονοκάμπι – Αγ. Κήρυκος – Θέρμα – Φάρος   .  Διαμονή στο Cavos Bay 3* ή στο Erofili 3* με μπουφέ πρόγευμα στα ξενοδοχεία και 3 κυρίως στα εστιατόρια καθημερινά.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ – ΙΚΑΡΙΑ – ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ικαρία. Άφιξη στο νησί της μακροζωίας και της άγριας ομορφιάς. Πρόκειται για ένα από τα δασωμένα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Βρίσκεται ανάμεσα στη Σάμο και τη Μύκονο και έχει επίμηκες σχήμα. To όνομά του προέρχεται από τον ελληνικό μύθο του Ίκαρου και του Δαίδαλου. Είναι ένα ορεινό νησί με ​​πράσινες κοιλάδες που καταλήγουν στη θάλασσα και με εξωτικές παραλίες που συνθέτουν μια γοητευτική ατμόσφαιρα. Η Ικαρία έχει πλούσια βλάστηση, βιοποικιλότητα και αφθονία νερού. Κατευθυνόμαστε προς τον γραφικό Αρμενιστή, όπου θα τακτοποιηθούμε στα ξενοδοχεία μας Cavos Bay 3* και Erofili Hotel 3*. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε εστιατόριο του χωριού σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο μας.

 

2η ΜΕΡΑ
ΜΙΚΡΟ ΦΡΑΓΜΑ ΒΑΘΕΣ – Ι.Μ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΜΟΥΝΤΕ – ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΣΠΑΝΕΔΩΝ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΑΧΩΝ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ – ΝΑΣ
Πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε για εξερεύνηση του πανέμορφου παραποτάμιου δάσους στην όχθη των τεχνητών λιμνών στις Βαθές (αθέατος αντιπειρατικός οικισμός). Ο υγρότοπος παρουσιάζει μια πλούσια βιοποικιλότητα χλωρίδας και πανίδας, καθώς και πληθυσμούς από πολλά προστατευόμενα και ενδημικά είδη. Παρουσιάζει πλούσια βλάστηση περιμετρικά της λίμνης και  έχει χαρακτηριστεί ως σημαντική περιοχή για τα πουλιά. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο επιβλητικό μοναστήρι της Μονής Μουντέ. Πρόκειται για ένα γυναικείο μοναστήρι που χτίστηκε γύρω στο 1460 μ.Χ., μετά από ένα όνειρο ενός Ικάριου πιστού, σύμφωνα με το οποίο, η Παναγία τον καθοδήγησε να σκάψει τη γη για να βρει την εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στο σημείο αυτό, χτίστηκε και η πρώτη μονή. Ακολουθεί σύντομος περίπατος στο δάσος προς το Νερόμυλο των Σπανέδων στην κοίτη του ποταμού Χάρακα. Επόμενος προορισμός, ο Άγιος Δημήτριος και επίσκεψη σε εργαστήριο φυσικών καλλυντικών όπου θα μυηθούμε στα μυστικά των βοτάνων και φυτών της Ικαρίας. Έπειτα, θα μεταβούμε  στο κοντινό κεφαλοχώρι Χριστός Ραχών, γνωστό για τα χαλαρά του ωράρια, όπου ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ και ραχάτι (ικαριώτικη χαλάρωση). Αφού βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες μας στην κεντρική πλατεία και τη γύρω περιοχή, θα επισκεφθούμε το εξαιρετικό οινοποιείο Αφιανέ ( έξοδα ατομικά), με βραβευμένα διεθνώς κρασιά. Βρίσκεται στον οικισμό Προφήτη Ηλία με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους. Τελευταία μας επίσκεψη στο χωριό Νας, σε ειδυλλιακή τοποθεσία με μαγευτική θέα προς το φαράγγι της Χάλαρης και το γραφικό ορμίσκο. Εκεί διακρίνονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος και η προκυμαία όπου βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι. Γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση και κολύμπι.

 

3η ΜΕΡΑ
ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ)
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη να απολαύσετε τους χαλαρούς ρυθμούς τις Ικαρίας και το μπάνιο σας στις παραλίες του Αρμενιστή (Λιβάδι, Μεσακτή). Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και φαγητό (έξοδα ατομικά).

 

4η ΜΕΡΑ
ΜΑΡΑΘΟ – ΠΗΓΗ – Ι.Μ. ΟΣΙΑΣ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ – ΚΑΜΠΟΣ ( ΑΡΧΑΙΑ ΟΙΝΟΗ) – ΑΚΑΜΑΤΡΑ – ΕΥΔΗΛΟΣ
Πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε για τον ημιορεινό οικισμό του Μάραθου, το “Μπαλκόνι της Νικαριάς”, με εντυπωσιακή θέα στο αρχαίο Δρυόδασος του Ράντη, την κοιλάδα του ποταμού Βουτσιδέ και την περιοχή της αρχαίας Οινόης. Μέσω Πηγής, συνεχίζουμε για το παμπάλαιο Μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης από τη Μήθυμνα της Λέσβου, την οποία η παράδοση θέλει να συνδέεται με την Πάρο και την Ικαρία. Στο εσωτερικό του ναού, θα δούμε αξιόλογες τοιχογραφίες με απεικονίσεις της Αγίας Γραφής και δίπλα από το ναό τη μικρή σπηλιά μέσα στην οποία είναι χτισμένο το βυζαντινό παρεκκλήσι της μονής, η περίφημη “Θεοσκέπαστη”. Πρόκειται για μια πολύ εντυπωσιακή μικρή εκκλησία η οποία βρίσκεται κάτω από έναν πελώριο γρανιτένιο μονόλιθο που μοιάζει με μανιτάρι. Επόμενος σταθμός μας ο Κάμπος, στην τοποθεσία της αρχαίας Οινόης όπου θα επισκεφτούμε τον λόφο της αρχαίας ακρόπολης. Έπειτα θα βρεθούμε στον ημιορεινό οικισμό της Ακαμάτρας με τη μακραίωνη ιστορία, την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική και την πανέμορφη πετρόκτιστη πλατειά. Τελευταία μας στάση ο Εύδηλος, το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας, που διατηρεί την παραδοσιακή του φυσιογνωμία με πολλά καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στον Αρμενιστή. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση και κολύμπι.

5η ΜΕΡΑ
ΜΟΝΟΚΑΜΠΙ – ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ – ΘΕΡΜΑ (ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ) – ΦΑΡΟΣ – ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για το Μονοκάμπι για να δούμε ένα από τα σπανιοτερα είδη βελανιδιας στην Ελλάδα , το φελλόδεντρο. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στον Άγιο Κήρυκο, την πρωτεύουσα του νησιού. Στον μώλο του λιμανιού δεσπόζει η Ικαριάδα, το επιβλητικό γλυπτό από μέταλλο που υπενθυμίζει τη σχέση του νησιού με το μύθο του Ίκαρου. Χρόνος για καφέ και περίπατος στα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης. Επόμενη στάση τα Θέρμα, γνωστή ιαματική λουτρόπολη από την αρχαιότητα. Χρόνος για κολύμπι και ιαματικά λουτρά (έξοδα ατομικά) στο δημοτικό Κέντρο Υδροθεραπείας ”Σπήλαιο” που βρίσκεται μέσα σε μια φυσική σπηλιά, όπου και η ομώνυμη πηγή. Εδώ μην παραλείψετε την εμπειρία του φυσικού χαμάμ, είναι μοναδική! Αργότερα θα έχουμε χρόνο για γεύμα (έξοδα ατομικά) στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Φάρος , ένα ψαροχώρι με εκπληκτικές παραλίες. Μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα, έχοντας εντυπωσιαστεί από τις ομορφιές του μοναδικού νησιού της Ικαρίας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top