skip to Main Content

Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη μας δίνει τη συνταγή για τη σούπα του χειμώνα – Βελουτέ κολοκύθας με δύο αστέρια Michelin (βίντεο)

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη

Μιας και πλησιάζει το Halloween, η Η Ελληνίδα σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, με τα δύο αστέρια Michelin μας έχει την κατάλληλη συνταγή.

Αν δεν γνωρίζετε ποια είναι η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, το eirinika σας έχει μιλήσει πολλές φορές για αυτή την topwoman. Eίναι η μοναδική Ελληνίδα σεφ με 2 αστέρια Michelin.

Η ίδια παρουσιάζει μέσω του Instagram της διάφορες συνταγές. Αυτη την φορά θέλησε να μας δείξει την απόλυτη συνταγή του χειμώνα, η οποία δεν ειναι άλλη από την βελουτέ σούπα κολοκύθας.

”Μια ιδιαίτερη σούπα κολοκύθας εμπνευσμένη από την αυθεντική συνταγή του @funkygourme. Σερβίρετε χωρίς φόβο, είναι κατάλληλh για το Halloween!”, έγραψε στην ανάρτησή της.

Δείτε επίσης: Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη πήρε τα 2 αστέρια Michelin της & πήγε Αντίπαρο: Το Beach House με τις απίστευτες gourmet συνταγές της (φωτό)

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη: Η μοναδική Ελληνίδα σεφ με 2 αστέρια Michelin μας δείχνει πως να ψήσουμε τέλεια κρέας με μπαχαρικά (βίντεο)

Στο Harvard η βραβευμένη σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη: Ομιλήτρια στο πρωτοποριακό μάθημα «Η Ψυχολογία της Γαστρονομίας» (φωτό)

Υλικά – Εκτέλεση

Πολτός Κολοκύθας
1 μικρή κολοκύθα, φασκόμηλο, 2 σκελίδες σκόρδο, 4 κύβους βούτυρο.
Κόβουμε την κολοκύθα στην μέση κ βάζουμε ένα κλωνάρι φασκόμηλο, σκελίδα σκόρδο κ 2 κύβους βούτυρο σε κάθε πλευρά. Ψήνουμε στους 180C για περίπου 45 λεπτά, αφαιρούμε το σκόρδο και το φασκόμηλο κ με ένα κουτάλι απομακρύνουμε τη σάρκα κ κρατάμε τα υγρά χώρια.
Για την Κολοκυθόσουπα
500γ πολτός κολοκύθας, 200γ κρέμα γάλακτος, υγρά κολοκύθας όσα χρειάζεται, 100γ νερό, 2κΣ ζάχαρη, φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο, 1,5 κΣ αλάτι, ¼ κγ κανέλλα, 2κΣ κρασί Porto, 2κΣ βούτυρο.
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε δυνατή ταχύτητα για 20 λεπτά κ τα περνάμε από το σουρωτήρι για να γίνει πιο φίνα η υφή. Κρατάμε στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Για το σερβίρισμα
Ζεσταίνουμε τη σούπα. Χτυπάμε λίγη κρέμα σε ένα μπολ κ γαρνίρουμε το πιάτο, μαζί με κολοκυθόσπορο, chives κ lime zest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top