skip to Main Content

Αποκλειστικό – Made in Greece η απίθανη ελληνική μπύρα “AMMOUSA” & ο Γιώργος Ντάνος: Μικροζυθοποιός από την Πάτρα με πλατινένιες διακρίσεις

Ένα πρώτο μπουκάλι με …προσπάθεια, όνειρα, γεύσεις, γνώση, συμβουλές, αρώματα, δημιουργία και τόλμη έφερε τη δημιουργία μίας επιτυχημένης μικροζυθοποιίας με την υπογραφή του Γιώργου Ντάνου.  

Όλα ξεκίνησαν από την απόφαση μίας στιγμής. Η τυχαία δοκιμή μίας φρέσκιας μπύρας από ένα μικροζυθοποιείο ήταν ικανή για να κινήσει την περιέργεια του Γιώργου και να τον κάνει να ψάξει, να πειραματιστεί και τελικά να τολμήσει να φτιάξει τη δική του μπίρα, την “AMMOUSA”.

Η πολύ καλή προετοιμασία του σε επίπεδο γνώσεων των υλικών και η πιστή εφαρμογή των διαδικασιών της ζυθοποίησης έφεραν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που έχει επιβραβευθεί για την ποιότητα και τη γεύση του πολλάκις σε σημαντικούς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας.

Σήμερα ο Γιώργος Ντάνος παρουσιάζει στο MadeinGreece.news το δικό του λαμπρό success story, περιγράφοντας τα στάδια δημιουργίας της μπύρας “AMMOUSA”.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Όλα ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια, όταν τυχαία δοκίμασα φρέσκια μπίρα από μικροζυθοποίο.
  • Κάνοντας μια μικρή έρευνα, κατάλαβα ότι είναι εφικτό να φτιάξεις «σπιτική» μπίρα και ξαφνικά ένα απόγευμα είπα το εξής απλό… «γιατί όχι?»
  • Η «AMMOUSA» είναι μία μπίρα κατηγορίας English IPA με 5,50%, έχει βαθύ συννεφώδες χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι και καρπούζι
  • Παρόλο που η AMMOUSA με την επαγγελματική της μορφή είναι μόλις πέντε μήνες στην αγορά, η ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι περίμενα
  • Αυτή είναι ας πούμε η «στρατηγική» που έχω… «μεταφορά γευστικής εμπειρίας!!!»
  • προς μεγάλη μου χαρά και τιμή, η “AMMOUSA” επιλέχθηκε και τοποθετήθηκε και στον κατάλογο του Hilton Athens HOTEL για το εστιατόριο OASIS Bar + Grill.
  • Όταν είδα τον διαγωνισμό GreatTasteAwards (ο οποίος διεξάγεται στο Λονδίνο) χωρίς δεύτερη σκέψη ήθελα να συμμετάσχω, γιατί ήταν ο διαγωνισμός που ταίριαζε ακριβώς σε αυτό που ήθελα να κάνω… να δίνω γεύση στη μπίρα
  • η “De’KA 5” κατηγορίας Tropical STOUT απέσπασε δύο αστέρια & η «ΑΜΜΟΥΣΑ» κατηγορίας English IPA πήρε ένα αστέρι
  • Τον Ιούνιο του 2019, η AMMOUSA πήρε την υψηλότερη διάκριση κερδίζοντας το Πλατινένιο βραβείο στο διαγωνισμό γεύσης-ποιότητας Olymp Awards – Food and Drinks Competitions 2019
  • Θέλω η AMMOUSA μέσα στον επόμενο χρόνο να μπορεί να είναι και σε άλλες χώρες πέραν της Ελλάδας
  • Η AMMOUSA δεν είναι μόνο μία μπίρα… είναι μία επιβεβαίωση και μία επιβράβευση για το τι μπορεί να πετύχει ο καθένας μας (κάπου στο υπόγειο ενός σπιτιού), αν έχει όρεξη για γνώση και όρεξη για δημιουργία.

Ποιο είναι το story γύρω από τη δημιουργία της «AMMOUSA»; Πότε και πως ξεκίνησε η ιστορία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής της;

Όλα ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια, όταν τυχαία δοκίμασα φρέσκια μπίρα από μικροζυθοποίο. Εκεί κατάλαβα την διαφορά γεύσης/ποιότητας και συνειδητοποίησα  ότι η μπίρα δεν είναι μόνο όπως την ξέραμε και όπως την είχαμε συνηθίσει έως τότε. Από εκείνη την στιγμή μπήκε στην σκέψη μου η ιδέα ή μάλλον καλύτερα το «μικρόβιο» να φτιάξω και εγώ την δικιά μου μπίρα.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα, κατάλαβα ότι είναι εφικτό να φτιάξεις «σπιτική» μπίρα και ξαφνικά ένα απόγευμα είπα το εξής απλό… «γιατί όχι?» και πήρα την απόφαση να ξεκινήσω να φτιάχνω μπίρα. Έως εκείνη την στιγμή δεν ήξερα καν από τι αποτελείται η μπίρα…. Έτσι ξεκίνησα από τα αρχικά στάδια, ότι δηλαδή η μπίρα αποτελείται από νερό, βύνη, λυκίσκο και μαγιά. Για αρκετούς μήνες το μόνο που έκανα ήταν να διαβάζω και να αποκτώ γνώσεις, μέχρι που κάποια στιγμή ένιωσα έτοιμος και ξεκίνησα την διαδικασία της ζυθοποίησης.

Πόσο εύκολη είναι η διαδικασία της οικοζυθοποίησης και πώς καταφέρατε τελικώς να κάνετε το όνειρό σας πράξη;

Όπως σας είπα διάβασα αρκετά ώστε να καταλάβω την όλη διαδικασία της ζυθοποίησης, παραμέτρους που την επηρεάζουν, λάθη που πρέπει να αποφύγω κτλ και ξεκίνησα με «beer kit». Από την αρχή όμως ήθελα να πειραματιστώ και παρόλο που δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια αλλαγή στο Beer kit, εγώ μπήκα στην διαδικασία να κάνω και αλλαγές και κάποιες προσθήκες. Το αποτέλεσμα που πήρα μετά από ένα μήνα με ενθουσίασε απίστευτα. Περισσότερο όμως με ενθουσίαζε η ίδια η διαδικασία της ζυθοποίησης.

Έπειτα άρχιζα να αυτοσχεδιάζω και να «στήνω» το οικιακό «ζυθοποιείο» μου, για να φτιάχνω σπιτική μπίρα με την μέθοδο «all grain». Δηλαδή παίρνεις βύνη, λυκίσκους, μαγιά και ό,τι πρόσθετα επιλέγεις και δημιουργείς την μπίρα όπως εσύ την θέλεις. Εδώ προϋποθέτει να σκεφτείς και να φτιάξεις την συνταγή με τις αναλογίες/ποσότητες των υλικών. Το αποτέλεσμα σχεδόν πάντα είναι καλό και είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

Μετά την πρώτη οικοζυθοποίηση κατάλαβα ότι δεν υπάρχουν μυστικά, παρά μόνο η καλή γνώση των υλικών και η πιστή εφαρμογή των διαδικασιών της ζυθοποίησης. Ακολουθώντας τις οδηγίες, γίνεσαι γνώστης των διαφόρων ποικιλιών της βύνης, του λυκίσκου και της ζύμης που συνδυαζόμενα, θα δώσουν το αποτέλεσμα που έχεις σχεδιάσει.

Περιγράψτε μας τα συναισθήματά σας όταν δοκιμάσατε την πρώτη γουλιά της 1ης μπύρας που φτιάξατε…

Οι ώρες που αφιερώνω στην παρασκευή της μπίρας είναι ώρες ηρεμίας, δημιουργίας και χαλάρωσης. Τα αρώματα της βύνης και των λυκίσκων σε  βγάζουν από την καθημερινότητα και σε κάνουν να περιμένεις με ανυπομονησία το αποτέλεσμα. Σίγουρα σε διακατέχουν αρκετά συναισθήματα όπως αυτό της θέλησης να δημιουργήσεις κάτι νέο, αλλά και της αμφιβολίας για το αποτέλεσμα. Είναι μία προσωπική γιορτή….. που δεν πρέπει να επηρεάζεσαι από άλλες γνώμες… που πρέπει να ακολουθείς το ένστικτό σου αλλά και τις αισθήσεις σου.  Και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που αποφάσισα να είμαι μόνος μου σε αυτό το ταξίδι… γιατί είναι ένα ταξίδι γεύσεων και ένα ταξίδι με προσωπικές αποφάσεις καθαρά.

Όταν δοκίμασα την 1η γουλιά από το δημιούργημά μου, πέρασε από μπροστά μου πλήθος συναισθημάτων γιατί κατάφερα και έβαλα σε ένα μπουκάλι …προσπάθεια, όνειρα, γεύσεις, γνώση, συμβουλές, αρώματα, δημιουργία και τόλμη!!!

Μιλήστε μας για τα ιδιαίτερα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά της; Τι την κάνει να ξεχωρίζει από άλλες της αγοράς;

Η «AMMOUSA» είναι μία μπίρα κατηγορίας English IPA με 5,50%, έχει βαθύ συννεφώδες χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι και καρπούζι. Αρώματα που πλημυρίζουν ολοκληρωτικά τον ουρανίσκο προκαλώντας μια έντονη γευστική διαδρομή μέσα από άνθη και φρούτα και τελειώνοντας με την ιδανική πικράδα των λυκίσκων. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά.

Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με την ζυθοποίηση είχα σαν σκέψη και σαν στόχο, να συνδυάσω, δύο διαφορετικές ίδιες τέχνες, την τέχνη της μπίρας και την τέχνη του φαγητού και να δημιουργώ μπίρες ιδιαίτερης γεύσης και αρώματος, που να σου συμπληρώνει ή να σου αναδεικνύει το φαγητό. Ίσως τελικά αυτό την κάνει να ξεχωρίζει, το ότι έχει δημιουργηθεί για να συνοδεύει κυρίως κάποιο φαγητό και όχι απλά για να σε ξεδιψάει.

Τι ανταπόκριση έχει η μπύρα σας στο καταναλωτικό κοινό;

Παρόλο που η AMMOUSA με την επαγγελματική της μορφή είναι μόλις πέντε μήνες στην αγορά, η ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι περίμενα.

Η όλη ανάπτυξη δεν έχει γίνει μέσω κάποιου δικτύου διανομέων ή με την βοήθεια κάποιας διαφημιστικής καμπάνιας ή έχοντας στήσει κάποιο business plan, έχει γίνει με πολύ προσωπική δουλειά, με σωστές επιλογές και ακολουθώντας το ένστικτό μου. Πριν από οποιαδήποτε συνεργασία, πρώτα «απαιτώ» μία γευστική δοκιμή και εφόσον τους αρέσει θα συνεργαστούμε. Η AMMOUSA δεν είναι ένα προϊόν που «με το ζόρι» θα είναι στο εστιατόριο, στην κάβα μας ή τη μπυραρία  γιατί απλά πρέπει να είναι…, η AMMOUSA θα είναι γιατί πρώτα θα αρέσει στον ιδιοκτήτη ή στον υπεύθυνο και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει, όχι να «πουλήσει» την AMMOUSA, αλλά να μεταφέρει την γευστική εμπειρία που ένιωσε. Αυτή είναι ας πούμε η «στρατηγική» που έχω… «μεταφορά γευστικής εμπειρίας!!!».    

Και με αυτόν το τρόπο πώλησης είναι πλέον στα Σ/Μ του Ανδρικόπουλου στο Ν. Αχαΐας, στα Σ/Μ Ρουμελιώτης στο Ν. Ηλείας και σε διάφορες επιλεγμένες κάβες & εστιατόρια σε Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κρήτη, Μύκονο, Πόρο, Άνδρο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο  και συνεχίζει…

Μάλιστα προς μεγάλη μου χαρά και τιμή, επιλέχθηκε και τοποθετήθηκε και στον κατάλογο του Hilton Athens HOTEL για το εστιατόριο OASIS Bar + Grill.

Τα συναισθήματα που νιώθω βλέποντας την AMMOUSA στα ράφια, στους πάγκους ή στα τραπέζια delicatessen καταστημάτων, τρία χρόνια μετά από τότε που ασχολήθηκα με την οικιακή ζυθοποίηση…. δεν μπορεί ο γραπτός λόγος να τα περιγράψει, πραγματικά είναι κάτι μοναδικό!

Η εκλεκτή ποιότητα της «ΑMMOUSA» αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε σε σημαντικούς διαγωνισμούς. Μιλήστε μας γι’ αυτές τις βραβεύσεις και για την σημασία τους για την εξέλιξή σας…

Η AMMOUSA έχει βραβευτεί τρείς συνεχόμενες χρονιές από τρείς διαφορετικούς διαγωνισμούς.

Το 2017 ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος, ανακοίνωσε την διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου διαγωνισμού οικιακής ζυθοποίησης. Αμέσως ενθουσιάστηκα και κατευθείαν πήρα την απόφαση να συμμετέχω. Ο διαγωνισμός αφορούσε δύο τύπους μπύρας, την “Tropical Stout” και την “ENGLISH IPA”, έτσι άρχισα να διαβάζω και να συγκεντρώνω στοιχεία και υλικά για αυτές τις δύο κατηγορίες μπίρας.

Η αλήθεια είναι ότι μέσα μου ήμουν λίγο διστακτικός, διότι τις μπίρες που είχα φτιάξει έως τότε δεν είχαν δοκιμαστεί από άλλους πλην του στενού μου οικογενειακού κύκλου, που δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μου έλεγαν την αντικειμενική τους άποψη. Καταλάβαινα ότι ήταν καλές, δεν ήξερα όμως αρκετά βασικά πράγματα, διότι δεν είχα παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο ή δεν είχα κάνει κάποια εκπαίδευση, ό,τι έμαθα ήταν από την βιβλιογραφία, το διαδίκτυο και τις ερωτήσεις στα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου μέσω του φόρουμ. Παρ’ όλα αυτά, διάβασα αρκετά και πάλι… έριξα πολύ ξενύχτι και όταν ολοκλήρωσα τις συνταγές μου, πολύ βαθιά μέσα μου ένιωθα ικανοποιημένος. Ιδίως όταν τις δοκίμασα πραγματικά πίστεψα ότι είχα δημιουργήσει κάτι πολύ καλό. Δεν είχα άποψη αν ήταν ικανό για βράβευση, αλλά ήμουν πολύ ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα.

Στην εκδήλωση που έγινε στο σινέ Άλιμος στις 11/06/2017, όταν ο πρόεδρος του συλλόγου ο Μιχάλης Χαρίτος ανακοίνωσε τα αποτέλεσμα, πραγματικά ήταν μία απίστευτη προσωπική στιγμή για μένα. H AMMOUSA πήρε την 2η θέση στην κατηγορία  English I.P.A. με τη μέθοδο All Grain/BIAB και η De’KA5 πήρε την 1η θέση στην κατηγορία Tropical Stout με τη μέθοδο All Grain/BIAB.

Η συγκίνηση που ένιωσα ήταν τεράστια γιατί κατάφερα να δημιουργήσω κάτι που ήταν αποδεκτό και αρεστό στο κόσμο.

Όταν είδα τον διαγωνισμό GreatTasteAwards (ο οποίος διεξάγεται στο Λονδίνο) χωρίς δεύτερη σκέψη ήθελα να συμμετάσχω, γιατί ήταν ο διαγωνισμός που  ταίριαζε  ακριβώς σε αυτό που ήθελα να κάνω… να δίνω γεύση στη μπίρα. Αποφάσισα να στείλω δύο από τις συνταγές που έχω… και τελικά και οι δύο βραβευτήκαν. Συγκεκριμένα η “De’KA 5” κατηγορίας Tropical STOUT απέσπασε δύο αστέρια & η «ΑΜΜΟΥΣΑ» κατηγορίας English IPA πήρε ένα αστέρι. Οι παραπάνω μπίρες κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 12.600 περίπου προϊόντα από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν (βραβευτήκαν μόνο 135 μπύρες). Ο θεσμός Great Taste Awards είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός διαγωνισμός, όπου 500 έμπειροι και καταξιωμένοι  κριτές στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών αξιολογούν τα προϊόντα.

Τον Ιούνιο του 2019, η AMMOUSA πήρε την υψηλότερη διάκριση κερδίζοντας το Πλατινένιο βραβείο στο διαγωνισμό γεύσης-ποιότητας Olymp Awards – Food and Drinks Competitions 2019, συνεχίζοντας και μετά τη βράβευση στα Great Taste Awards 2018 το ταξίδι της στο κόσμο των γεύσεων. Στο διαγωνισμό αυτό, συμμετέχουν δεκάδες προϊόντα που έχουν να κάνουν με το χώρο των τροφίμων και της γεύσης από όλη την Ελλάδα. Είναι ένας διαγωνισμός στον οποίο παίρνουν μέρος τυριά, μέλια, χυμοί και πολλά είδη ακόμα, που έχουν να κάνουν με την παραγωγή, στο χώρο των γεύσεων και της γαστρονομίας. Η ανώτερη βράβευση σε αυτόν το διαγωνισμό ήταν το πλατινένιο βραβείο. Η κριτική επιτροπή συμπεριέλαβε την AMMOUSA στη λίστα των μόλις 14 ειδών από τα εκατοντάδες που συμμετείχαν, στα οποία αποδόθηκε το πλατινένιο βραβείο του διαγωνισμού. Η AMMOUSA ήταν η μοναδική μπύρα που πήρε αυτό το βραβείο.

Το γεγονός και μόνο ότι δοκίμασαν τις μπύρες μου τόσο σημαντικοί γευσιγνώστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι κορυφαίοι στον κόσμο, είναι από μόνο του τιμητικό για μένα.

Η βράβευση στα GreatTasteAwards2018 για μένα ήταν μία διάκριση, όμως η βράβευση στα OlympAwards2019 ήταν μία επιβεβαίωση!

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε;

Εγώ πιστεύω η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να μάθει ο κόσμος ότι υπάρχουν και διαφορετικές μπίρες. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο…. γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κατάλληλη παιδεία με αποτέλεσμα η μπίρα να αντιμετωπίζεται λάθος.

Με τις δημιουργίες μου (αλλά και πολλών άλλων μικροζυθοποιών) θέλω  ο κόσμος να καταλάβει ότι η μπίρα δεν είναι αναψυκτικό και δεν είναι μόνο καλοκαιρινό ποτό, δεν είναι απλά για να σε ξεδιψάει, αλλά αντιθέτως έχει την δυνατότητα να σου δίνει απλόχερα μία παλέτα αισθήσεων. Όλες οι μπίρες είναι καλές, όλες έχουν την δικιά τους αξία, αλλά γίνονται ακόμη καλύτερες αν τις συνδυάσουμε με το κατάλληλο φαγητό ή τις πιούμε στην κατάλληλη θερμοκρασία. Η μπίρα ανάλογα με τον αλκοολικό βαθμό της πίνεται και σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Αν μια μπίρα έχει αρκετό αλκοόλ και πλούσια αρώματα δεν την βάζουμε ποτέ στο ψυγείο (όπως και το κόκκινο κρασί), σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Αυτό είναι θέμα εκπαίδευσης και η εκπαίδευση έρχεται με την πλούσια παλέτα από είδη μπίρας που έχουμε πλέον. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στα μικροζυθοποιία που οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει σαν οικιακοί ζυθοποίοι.

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα; 

Το ότι έχει τοποθετηθεί η AMMOUSA σε τόσα delicatessen εστιατόρια & καταστήματα και το ότι την επέλεξε η γαστρονομική ομάδα του Hilton Athens Hotel, είναι ήδη ένα όνειρο!! Στοχεύω όμως να μπορεί να δοθεί η δυνατότητα να έχουν αυτή την γευστική εμπειρία της AMMOUSA όσο περισσότεροι γίνεται. Θέλω η AMMOUSA μέσα στον επόμενο χρόνο να μπορεί να είναι και σε άλλες χώρες πέραν της Ελλάδας. Να μπορεί να σταθεί σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Γερμανία, η Αγγλία δηλαδή σε χώρες που έχουν άποψη από μπίρα, που η μπίρα είναι στα γαστρονομικά μενού τους.

Σκοπός μου είναι να είμαι και εγώ μέσα σε αυτή την εξέλιξη, που έχει σαν αποτέλεσμα αυτή την ποικιλία των γεύσεων της μπίρας. Για μένα η μπίρα είναι μία μόδα/επανάσταση σε πολλά επίπεδα. Σε επίπεδο παραγωγής με τις νέες μικροζυθοποίες, σε επίπεδο ποικιλίας με νέα είδη γεύσεων και σε επίπεδο ενασχόλησης με την οικοζυθοποίηση.

Εντός του 2019 θα μπει σε παραγωγική διαδικασία και η De’KA5 μία μπίρα κατηγορίας Tropical STOUT με 7,6% και έως το τέλος του 2020 θέλω να υπάρχουν στην αγορά τέσσερις (4) συνταγές μου.

Εγώ είμαι μηχανικός στο επάγγελμα και το ξεκίνησα ως χόμπι και θέλω να το βλέπω ως χόμπι, αλλά με ένα σκοπό, να φτιάχνω συνεχώς καλύτερες και ιδιαίτερες μπίρες που να «δένονται» με την γαστρονομία και να αρέσουν σε μένα και στο κοινό.

Πιστεύω η σχέση μου με την μπίρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον στο μέλλον…

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Προφανώς είναι ένα ελληνικό δημιούργημα και είμαι πολύ περήφανος που στο παγκόσμιο διαγωνισμό του Λονδίνου οι δύο συνταγές μου βραβεύτηκαν και χαρακτηρίστηκαν από τις καλύτερες του κόσμου. Το GreatTasteBook βγήκε σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και μοιράστηκε σε φεστιβάλ, εμπορικά κέντρα κτλ, σε όλο τον κόσμο και μόνο υπερηφάνεια νιώθεις όταν βλέπεις ότι αναφέρει “….. fromGreece”. 

Η AMMOUSA δεν είναι μόνο μία μπίρα…, είναι μία επιβεβαίωση και μία επιβράβευση για το τι μπορεί να πετύχει ο καθένας μας (κάπου στο υπόγειο ενός σπιτιού), αν έχει όρεξη για γνώση και όρεξη για δημιουργία.

Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με την ζυθοποίηση είχα μία φράση του Καζαντζάκη στο μυαλό μου «Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος, τελικά το δημιουργούμε. Ότι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά».

WHO IS WHO

Λέγομαι Ντάνος Γεώργιος και είμαι από Πάτρα. Σπούδασα Μηχανολόγος μηχανικός στο Τ.Ε.Ι. Πατρών. Εργάζομαι στην κατασκευαστική εταιρεία Τρίαινα Α.Ε. που έχει έδρα την Πάτρα, η οποία δραστηριοποιείται στη κατασκευή δημοσίων και ιδιωτικών, ειδικών και μη, κτηριακών εγκαταστάσεων και υποδομών. Τα τελευταία τρία χρόνια παράλληλα με την επαγγελματική μου καριέρα απόκτησα και ένα χόμπι…. την ζυθοποίηση. 

AMMOUSA
Αλφειού 5 – Καρυά Πάτρα, 26500
Τηλ: 2610320423
E-mail: birradanos@gmail.com

Fb: https://www.facebook.com/georgios.ntanos
Instagram: @g_ntanos

Fb: https://www.facebook.com/BirraDanos/
Instagram:  @birra__danos

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top