skip to Main Content

«3,2,1… Καλή χρονιά!»: Η Αθήνα υποδέχεται το 2024 στην πλατεία Συντάγματος – “Φώτισε” ο ουρανός και στη Θεσσαλονίκη (φωτό – βίντεο)

Πυροτεχνήματα

«Να ξαναθυμηθούμε την αξία της κοινότητας και της αλληλεγγύης για να κάνουμε μια Αθήνα πιο δημιουργική χωρίς τις ανισότητες που μαστίζουν την κοινωνία» κάλεσε τους Αθηναίους ο νέος δήμαρχος της πόλης Χάρης Δούκας από τη λαμπερή μουσική σκηνή που είχε στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος για την υποδοχή του νέου έτους και τη φαντασμαγορία των πυροτεχνημάτων που ακολούθησε.

Λίγο πριν από την αντίστροφη μέτρηση και την εκτυφλωτική έκρηξη των πανέμορφων πυροτεχνημάτων ο νέος δήμαρχος Αθηναίων απηύθυνε χαιρετισμό στην κατάμεστη από χιλιάδες πολίτες πλατεία «στην καρδιά της Ελλάδας στο Σύνταγμα», τονίζοντας: «Σας καλωσορίσω λοιπόν για να αποδεχθούμε όλοι μαζί το 2024 με ελπίδα και πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ακόμα και το ακατόρθωτο. Είναι μοναδική αλήθεια και πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα να υποδεχτώ τη νέα χρονιά, εδώ ανάμεσά σας, αυτή την ώρα λίγο πριν από το νέο ξεκίνημα.

»Σας καλώ να ξαναθυμηθούμε όλοι την αξία της κοινότητας της αλληλεγγύης. Σας καλώ να πιστέψουμε στα μικρά και μεγάλα θαύματα που μπορούν να γίνουν αν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Για να κάνουμε μία Αθήνα πιο πράσινη, πιο δημιουργική για να μειώσουμε τις ανισότητες που μαστίζουν την κοινωνία μας για την Ελλάδα που αγαπάμε και ονειρευόμαστε. Εδώ απόψε στο κατώφλι του 2024, ας κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά και ας δουλέψουμε μαζί για να τα κάνουμε πραγματικότητα. Να ευχηθούμε η νέα χρονιά να μας κάνει όλους πιο δίκαιους και αλληλέγγυους, πιο αισιόδοξους. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει. Σας ευχαριστώ».

Akropoli1

Athina1

Portokaloglou

6072162

Η έναρξη του 2024 γιορτάστηκε με ευχές και πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό δημιουργώντας εντυπωσιακά σχήματα και χρώματα, καθώς και με μουσικές, τραγούδια από τη μουσική σκηνή, που είχε στηθεί δύο ώρες νωρίτερα με πρωταγωνιστές τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Μαρίνα Σάττη και παρουσιαστές τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλου. Η βραδιά είχε ξεκινήσει με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις εξαιρετικές συναυλίες που ακολούθησαν προσφέροντας μοναδικές στιγμές στο κοινό.

Και ο Πειραιάς υποδέχτηκε το 2024

Peiraias

Peiraias1

Γέμισε φαναράκια ο ουρανός στη Θεσσαλονίκη

Με χιλιάδες πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό έγινε η αλλαγή του χρόνου στη Θεσσαλονίκη. Εντυπωσιακά σόου και αμέτρητες πολύχρωμες εικόνες «έσκασαν» πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους, όσο και σε όλες τις γειτονιές, από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του 2024.

Οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι χιλιάδες τουρίστες εκμεταλλεύτηκαν τον πολύ καλό καιρό και γιόρτασαν την έλευση του νέου έτους ενώ λίγο πριν την αλλαγή με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου δεκάδες φαναράκια υψώθηκαν πάνω από την στολισμένη Αριστοτέλους.

6072120

6072130

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του δήλωσε πως «η νέα χρονιά σηματοδοτεί και μία νέα αρχή για το δήμο Θεσσαλονίκης. Στην αφετηρία αυτής της καινούργιας προσπάθειας απαιτείται να προχωρήσουμε ενωμένοι για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης».

Ο κ.Αγγελούδης, που αναλαμβάνει επίσημα από σήμερα τα καθήκοντά του, πρόσθεσε πως «με αυτοπεποίθηση, με πίστη στις δυνάμεις μας και στη δυναμική της πόλης μας, μπορούμε να κερδίσουμε αυτά που η Θεσσαλονίκη δικαιούται. Είναι ώρα να αγαπήσουμε περισσότερο την πόλη μας και τους συνανθρώπους μας. Να απαντήσουμε στις προκλήσεις του σήμερα με περισσότερη αλληλεγγύη, ελπίδα, αισιοδοξία και δημιουργία. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε! Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους υγεία, χαρά, ατομική και οικογενειακή ευτυχία! Χρόνια πολλά, καλή Χρονιά!»

Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top