skip to Main Content

40 συναρπαστικές εικόνες από την Ελλάδα του 1970 – Όταν οι τουρίστες έβλεπαν μόνο Ρόδο, Μύκονο, Μοναστηράκι αλλά και «Οδοντωτό»

Πόρος
Πόρος 1977 (vintag.es)
Πόρος 1977 (vintag.es)

Η χώρα σύμφωνα με την ισπανική σελίδα vintag.es βρισκόταν υπό στρατιωτική δικτατορία από το 1967 έως το 1974, η οποία είχε βαθύ αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία. Η δικτατορία σημαδεύτηκε από λογοκρισία, πολιτική καταστολή και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, μετά την πτώση της δικτατορίας το 1974, η Ελλάδα πέρασε σε δημοκρατική κυβέρνηση.

Η δεκαετία του 1970 είδε επίσης την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) το 1979, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Οικονομικά, η Ελλάδα αντιμετώπισε προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού πληθωρισμού και του δημόσιου χρέους, αλλά γνώρισε επίσης περιόδους ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού σε τομείς όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία. Πολιτιστικά, η δεκαετία του 1970 ήταν μια εποχή καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, με σημαντικές συνεισφορές στη λογοτεχνία, τη μουσική και τις τέχνες.

Μύκονος

 

Μύκονος

 

Αυτές οι συναρπαστικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον wilford peloquin που δείχνουν σκηνές δρόμου της Ελλάδας τον Αύγουστο του 1977.

Λουτράκι

 

Οδοντωτός

 

 

Γιορτή κρασιού στο Δαφνί

Κάντε “κλικ” και δείτε τις 40 συναρπαστικές φωτό της Ελλάδας πριν από 50 χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top