skip to Main Content

Αποκάλυψε «Τα Αθώρητα» ο Γιώργος Παστάκας στο Artworx – Η υπέροχη νέα γκαλερί της Μαρίας Ξανθάκου και της Ιζαμπέλας Φρανσές

Γιώργος Παστάκας

Με μεγάλη επιτυχία και υψηλή προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκαν στον χώρο τέχνης artworx τα εγκαίνια της νέας ατομικής έκθεσης του Γιώργου Παστάκα.

Ο ζωγράφος, μαζί με τις δύο γκαλερίστες τη Μαρία Ξανθάκου και την Ιζαμπέλα Φρανσές, υποδέχτηκαν τους φιλότεχνους που θαύμασαν από κοντά τον νέο κύκλο δουλειάς του χαρισματικού καλλιτέχνη.

Ο Γιώργος Παστάκας αποκάλυψε «Τα αθώρητα», όπως είναι ο τίτλος της έκθεσης, παρουσιάζοντας έργα που υμνούν τη φύση, στις διαφορετικές εκφάνσεις της.

Τα καταπράσινα πλατάνια και τα κυπαρίσσια του, τα περιτριγυρισμένα από κισσούς, αλλά και τα περίτεχνα έργα του, κυρίως πουλιά, πάνω σε μετάξι και κινέζικο χειροποίητο χαρτί, ενθουσίασαν τους επισκέπτες.

Ανάμεσα τους ο συγγραφέας Γιώργος Μανιώτης, ο οποίος μάλιστα έχει γράψει και διθυραμβικό κείμενο που συνοδεύει την έκθεση του Γιώργου Παστάκα, η επίσης συγγραφέας και ζωγράφος Μαριέττα Πεπελάση, καθώς και οι ζωγράφοι Εβίτα Κανέλλου, Ανδρονίκη Χειλά, Κωνσταντίνος Πάτσιος, ο Κάρολος Φρανσές, η Ιωάννα Σουλιώτη, η Ναταλία Ιορδάνου Φουρλή, o Αχιλλέας Τσιχτής μετά της συζύγου του, ο Κώστας Καραΐσκος, το ζεύγος Παναγιώτη και Βάντας Ρουμελιωτη, η Τίνα Μπέτση, ο Αλέξανδρος Καρακώστας, η Πέγκυ Βραχνού, η Μαρία Δημητράκη, ο Γιώργος Μαρκέτος, η Νία Γιαννακοπούλου, και πολλοί άλλοι φιλότεχνοι. Στο πλευρά του καλλιτέχνη στάθηκαν η κόρη του, ιστορικός τέχνης Βένια Παστάκα που υπογράφει και το κείμενο της έκθεσης και η σύζυγός του Ράνια.

Η έκθεση του Γιώργου Παστάκα στο artworx διαρκεί ως τις ως 9  Απριλίου 2024.

artworx: Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά (1ος όροφος), τηλ. 2106236721.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00-20:00, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-16:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top