skip to Main Content

Athens by night: Δείτε την εκπληκτική φωτογραφία που ανέβασε η NASA από το διάστημα – Την τράβηξε αστροναύτης του διαστημικού σταθμού

φωτογραφία που ανέβασε η NASA από το διάστημα

Εντυπωσιάζει η εικόνα της νυχτερινής Αθήνας από το ψηλά που κατέγραψε αστροναύτης της NASA με τον φωτογραφικό του φακό από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι φωτισμένοι δρόμοι, ενώ ο φωτισμός διακόπτεται απότομα στο νότιο άκρο της Αθήνας, όπου η πόλη συναντά τον Σαρωνικό κόλπο. Στο βορειοδυτικό άκρο της πόλης τα φώτα σταματούν και πάλι λόγω των βουνών της Πάρνηθας. Η έλλειψη φωτισμού μεταξύ της πόλης και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών οφείλεται στο δύσβατο ανάγλυφο των βουνών του Υμηττού.

«Οι έντονες αντιθέσεις μεταξύ φωτός και σκότους υποδηλώνουν τη διεπαφή μεταξύ αστικών και φυσικών περιοχών στην ελληνική πρωτεύουσα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχόλιο της φωτογραφίας.

Η εντυπωσιακή φωτογραφία της νυχτερινής Αθήνας από το διάστημα

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε μέλος του πληρώματος Expedition 67 στις 17 Σεπτεμβρίου 2022, με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Nikon D5 που χρησιμοποιεί εστιακή απόσταση 180 χιλιοστών. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από μέλος του πληρώματος Expedition 67.

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2023 η NASA την επέλεξε για «Φωτογραφία Ημέρας».

Ανάλογες εντυπωσιακές εικόνες της πρωτεύουσας από το διάστημα είχαν έρθει και άλλες φορές στο φως της δημοσιότητας, όπως αυτή του Κρις Χάντφιλντ από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top