skip to Main Content

Μπράβο Μίλτο! Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου στο μήκος με 8,22 – Τρέμετε, «το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός» – Δείτε βίντεο με όλα τα άλματα του παγκόσμιου πρωταθλητή

Μίλτος Τεντόγλου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο έφερε στην Ελλάδα ο Μίλτος Τεντόγλου. Ήταν και παραμένει κορυφαίος άλτης του μήκος στον κόσμο.

Κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ουσιαστικά κέρδισε το χρυσό με το πρώτο του άλμα στα 8 μέτρα και 22 εκατοστά και το μόνο που χρειάστηκε στη συνέχεια είναι να κάνει καλύτερα “δεύτερα” άλματα από τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι που έκανε και αυτός 8,22, αλλά τελικά πήρε το αργυρό.

Διαβάστε ακόμα: Μίλτος Τεντόγλου: Από τα Γρεβενά & το παρκούρ, χρυσός πρωταθλητής – Η αγάπη του για το μπουζούκι και την ζωγραφική

Το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός” είπε ο Μίλτος μετά τον αγώνα και πρόσθεσε: “Ο αγώνας μου ήταν χάλια, προσπαθούσα να ενεργοποιηθώ. Δεν έβγαινε η επίδοση με τίποτε, ήταν πρωινός ο τελικός. Εγώ πρέπει να βρω όρεξη γιατί το έχω κερδίσει το μετάλλιο, τα άλλα παιδιά δεν έχουν ξανακερδίσει και είναι πιο… πεινασμένα”.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 8.22μ, το οποίο όμως δεν του άρεσε. Λίγο αργότερα, ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι έγραψε ακριβώς την ίδια επίδοση. Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε με 7.94μ, και έπειτα με άκυρο άλμα, το οποίο ήταν γύρω στα 8.30μ, ενώ μέχρι και την τρίτη προσπάθεια μόνο ένας ακόμη είχε άλμα άνω των 8 μέτρων και συγκεκριμένα ο Αμερικανός Τζάριον Λόσον (8.06μ).

 

Η πρώτη προσπάθεια

Η δεύτερη προσπάθεια

Η τρίτη προσπάθεια

Στην τέταρτη προσπάθεια, ο Φουρλάνι πήδηξε στα 8.10μ και πέρασε πρώτος όμως αμέσως μετά ο Τεντόγλου τον υποχρέωσε ξανά να βρεθεί στη δεύτερη θέση, αφού έκανε 8.15μ και δεδομένου ότι έχουν την ίδια επίδοση στο καλύτερο άλμα τους χρειάζεται να μετρήσουμε το δεύτερο καλύτερο άλμα για να προκύψει ο νικητής. Τότε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ έκανε 8.21μ και μπήκε στη μάχη.

Η τέταρτη προσπάθεια

Η πέμπτη προσπάθεια

Στο πέμπτο άλμα, ο Ιταλός έγραψε 8.04μ και ο Τεντόγλου 8.11μ με αποτέλεσμα να μην αλλάζει η κατάταξη όμως απέμενε η έκτη και τελευταία προσπάθεια.

Η έκτη και τελευταία προσπάθεια

Στο έκτο άλμα, ο Φουρλάνι έκανε άκυρο και ο Τεντόγλου εξασφάλισε και μαθηματικά το χρυσό και τον Παγκόσμιο τίτλο με άλμα στα 8.19μ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top