skip to Main Content

Διαγωνισμός Φωτογραφίας των Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας: Πέντε οι νικητές – Δείτε εικόνες απείρου κάλλους!

Διαγωνισμός Φωτογραφίας
ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας των Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας μας χάρισε μοναδικές εικόνες!

Περισσότεροι από 100 φωτογράφοι απ’ όλη την Βόρεια Ελλάδα, συμμετείχαν στον Διαγωνισμός Φωτογραφίας των «Ανθισμένων Κερασιών» στο πλαίσιο των «Ανθισμένων Διαδρομών- Λευκάδιος Χερν» που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής(ΠΟΤΑΠ), στον Κολινδρό και τη Ράχη Πιερίας, όπου βρίσκονται και οι μεγαλύτεροι κερασώνες του νομού.

Μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων, υποβλήθηκαν με e- mails δεκάδες ηλεκτρονικοί φάκελοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΠΟΤΑΠ με συνολικά 374 φωτογραφίες και στην τελευταία εκδήλωση των Ανθισμένων Κερασιών(14/4) που πραγματοποιήθηκε στην Ράχη Πιερίας, παρουσία της υφυπουργού Ανάπτυξης Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου και της προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου- εμπνεύστριας των «Ανθισμένων Διαδρομών- Λευκάδιος Χερν» ανακοινώθηκαν οι 5 νικητές φωτογράφοι με τις καλύτερες φωτογραφίες.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας μας χάρισε!

Πρόκειται για τους Βάσω Κούρτη, Γιώργο Σουμελίδη, Ελένη Καραίσκου, Δημήτρη Κοντοδημητρόπουλο και Ουρανία Μπίνου που παρέλαβαν αναμνηστικά βραβεία ενώ απονεμήθηκαν διακρίσεις για τις φωτογραφίες τους, στους Αθανάσιο Καρακούση, Αναστασία Θεοδώρου, Βασίλη Καραβασίλη, Ευγενία Πάτσιου, Χρυσούλα Κατσαμάγκα. Οι περισσότεροι από τους φωτογράφους αξιοποίησαν το μοναδικό φόντο του Ολύμπου που υψώνεται στα νοτιοδυτικά των κερασώνων, το λευκό των ανθέων και το κοντράστ χρωμάτων και ανθρώπων μέσα στο λευκό των ανθών και στο πράσινο της φύσης.

«Η συμμετοχή ήταν ξεχωριστά ενθαρρυντική και μάλιστα το θεματολόγιο του διαγωνισμού φωτογραφίας «Ανθισμένων Κερασιών» υπήρξε αξιοζήλευτο. Τοπία, κερασώνες, ο άνθρωπος μέσα στη φύση, η χρωματική αποτύπωση των ανθέων του φυτού προπομπός της άνοιξης, ο κερασοφόρος ορίζοντας, κερασιές και Όλυμπος, ήταν μεταξύ των πολλών προτάσεων του θεματολογίου των φωτογραφιών» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του ΠΟΤΑΠ Βασίλης Δήμου.

«Η ανθοφορία της κερασιάς -άλλωστε- δημιουργεί εκ των πραγμάτων ένα μοναδικής αξίας εκστατικό τοπίο, αναδεικνύοντας παράλληλα τα ωραιότερα στοιχεία των ανθρώπινων συναισθημάτων», πρόσθεσε.

Οι 10 φωτογραφίες που βραβεύτηκαν θα αξιοποιηθούν πολλαπλώς καθώς όπως είπε ο κ Δήμου «θα αποτελούν το θεματολόγιο στα αντίστοιχα έντυπα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής».

Σχολεία έκαναν μάθημα μέσα στις ανθισμένες κερασιές

«Ο (νέος) θεσμός των «Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας», πέραν της ανάδειξης του καθ’ όλα αξιόλογου αγροτικού προϊόντος, καθώς και της τουριστικής και κοινωνικής του διάστασης, έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα τονίζουν οι διοργανωτές καθώς έδωσε τη δυνατότητα στις μαθήτριες και μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Πιερίας, να γνωρίσουν το μοναδικό τοπίο που αναδεικνύουν τα άνθη της κερασιάς, του πρώτου ανθοφόρου δέντρου της άνοιξης, ως προπομπός της, να απολαύσουν το περιβάλλον, να ενημερωθούν για την αειφόρο ανάπτυξη, να σχηματοποιήσουν τις εικόνες των όσων πληροφορούνται και διδάσκονται στους τόπους παραγωγής του προϊόντος, να περιηγηθούν ανάμεσα από τις ανθισμένες κερασιές και να αποτυπώσουν μέρος από τις εικαστικές και φωτογραφικές εκφράσεις των εθελοντών. Πριν από τις εκδηλώσεις δεκάδες παιδικές ζωγραφιές απ;o πολλά σχολεία των δήμων Κατερίνης και Πύδνας- Κολινδρού παραδόθηκαν στους διοργανωτές προκείμενου να αποτελέσουν το υλικό μιας ξεχωριστής μαθητικής έκθεσης το περιεχόμενο της οποίας αναρτήθηκε στα κλαδιά των ανθισμένων κερασιών στην τοποθεσία «Ασπρογιάννη» Κολινδρού και στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στη Ράχη.

Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία επισκέφθηκαν από την περασμένη Δευτέρα (15 Απριλίου) τις κερασοφόρες περιοχές του Κολινδρού και της Ράχης, όπου το διήμερο 13-14 Απριλίου 2024, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) ως διοργανωτές υλοποίησαν με επιτυχία το θεσμικό πλαίσιο «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας» στο πλαίσιο των «Ανθισμένων Διαδρομών- Λευκάδιος Χερν» του Ε.Ο.Τ.

Δείτε επίσης: Η φωτογραφία της ημέρας: Απόγευμα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης – Ουρανός γεμάτος μοναδικές αποχρώσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *