skip to Main Content

Δύο νέες υπηρεσίες στο Gov.gr: Θα βλέπετε τις δικές σας παραβάσεις του ΚΟΚ και το ιστορικό στο ΚΤΕΟ (βίντεο)

Οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και το ιστορικό τον οχημάτων στο ΚΤΕΟ, είναι οι δύο νέες υπηρεσίες που προστίθενται στην εφαρμογή του gov.gr.

Πρόκειται για δύο νέες υπηρεσίες που συμβάλλουν στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μέσω του gov.gr. Με της προσθήκης των δύο υπηρεσιών στην πλατφόρμα, μειώνεται η γραφειοκρατία ενώ παράλληλα εξοικονομούνται πόροι και χρόνος τόσο για τους πολίτες όσο και για το Δημόσιο, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι οδηγοί θα μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο τους βαθμούς ποινής τους στο Point System, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα συγκεντρωτικής ενημέρωσης για τους ελέγχους ΚΤΕΟ, συμπεριλαμβανομένων και των χιλιομέτρων που έχει διανύσει το αυτοκίνητό τους.

Τα βήματα στις νέες υπηρεσίες του gov.gr

 

Οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στις δύο νέες υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TaxisNet. Για το σύστημα Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (Σ.Ε.Σ.Ο.-Point System) έχουν πρόσβαση είτε απευθείας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://seso.services.gov.gr, είτε μέσω του gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».

Οι οδηγοί θα λαμβάνουν στη θυρίδα πολίτη τους στο gov.gr βεβαίωση για τους πόντους και τις κλήσεις τους σε μορφή εγγράφου που φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr, δηλαδή ένα μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο.

Όσον αφορά στο πλήρες ιστορικό Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων – ΚΤΕΟ, οι πολίτες έχουν πρόσβαση είτε απευθείας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://kteo.services.gov.gr/, είτε μέσω του gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και στην υποενότητα «Μετακινήσεις». Τέλος σημειώνεται πως οι υπηρεσίες αυτές είναι προσβάσιμες και από το auto.gov.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top