skip to Main Content

Δύο «Όσκαρ» στην Αθήνα: Κορυφαίος Ευρωπαϊκός προορισμός 2018 – Η Ακρόπολη «έφαγε» το Κολοσσαίο & τον Πύργο του Άιφελ!!!!

Tρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Αθήνα στη λαμπρή τελετή για την απονομή των «Οσκαρ του τουρισμού», των Παγκόσμιων βραβείων Τουρισμού για την Ευρώπη (World Travel Awards), που φιλοξενήθηκε το Σάββατο στο Ζάππειο.

Η Αθήνα ξεχώρισε κερδίζοντας τρία βραβεία:

Europe’s Leading City Break Destination 2018 (Κορυφαίος Ευρωπαϊκός προορισμός για τουρισμό πόλεων 2018).

Ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις που προσπέρασε η Αθήνα μεγάλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, η Κοπεγχάγη, η Λισαβόνα, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη και η Βενετία.

Για την Ακρόπολη: Europe’s Leading Tourist Attraction 2018 (Κορυφαίο Ευρωπαϊκό Τουριστικό Αξιοθέατο 2018).

Ανάμεσα στα υποψήφια τουριστικά αξιοθέατα ήταν το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και το Κολοσσαίο, στη Ρώμη.

Για το Γραφείο Συνεδρίων κι Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων (Europe’s Leading City Tourist Board 2018 (Κορυφαίο Ευρωπαϊκό Γραφείο Τουρισμού Πόλης 2018).

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που κάνει ο Δήμος για να προωθήσει την Αθήνα ως ιδανικό προορισμό για συνέδρια αλλά και για city break, για όλο τον χρόνο. Ο κ. Καμίνης μίλησε για το ρεκόρ των 5 εκατ. επισκεπτών του 2017 και για την «έκρηξη» στους επισκέπτες city break που συνολικά το διάστημα 2013-2018 καταγράφει αύξηση 648%.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν: Madrid Destino, Paris Convention and Visitors Bureau, Rome Tourism Board Saint-Petersburg Committee for Tourism Development, Visit London, VisitBerlin.

Τα World Travel Awards ιδρύθηκαν το 1993, για να αναγνωρίζουν, να ανταμείβουν και γιορτάζουν την αριστεία σε όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας. Τα βραβεία αναγνωρίζονται παγκοσμίως ως η τελική σφραγίδα της ποιότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top