skip to Main Content

Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2024! Η επίσημη ανακοίνωση για την τραγουδίστρια με τις μεγάλες επιτυχίες “Μάντισσα” & “Κούπες”

Μαρίνα Σάττι

Με μια ξαφνική ανακοίνωση στην εκπομπή “Στούντιο 4”, η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι η φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision θα είναι η Μαρίνα Σάττι!

Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα στις 15:00. Μάλιστα, η δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision στο Instagram.

Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024. Η Ελλάδα κλείνει 50 χρόνια παρουσίας στον μουσικό θεσμό.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Γι’ αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια, επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.

Who is Who

Η Μαρίνα Σάττι γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1986 στην Αθήνα και είναι γνωστή και ως ΣΑΤΤΙ ή SATTI. Είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια, μουσική παραγωγός και ηθοποιός. Η μουσική της χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό παραδοσιακών ήχων με αστικά στοιχεία, ρυθμούς και παραγωγή.

Το 2007 κέρδισε υποτροφία για το Μουσικό Κολέγιο Μπέρκλι, ως εξαιρετικό μουσικό ταλέντο, από όπου και αποφοίτησε το 2011 σπουδάζοντας ενορχήστρωση και παραγωγή. Το 2017, το τραγούδι της “Μάντισσα”, εμπνευσμένο από ηπειρώτικους ρυθμούς, έγινε viral ξεπερνώντας μέχρι σήμερα τις 54 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Επίσης, το 2016 η Σάττι είχε κυκλοφορήσει και τo επιτυχημένο single “Κούπες”, μια πρωτότυπη διασκευή του παραδοσιακού σμυρνέικου τραγουδιού “Θα Σπάσω Κούπες”. Το τραγούδι κέρδισε γρήγορα εντυπώσεις έχοντας ξεπεράσει σήμερα τις 24 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Διαβάστε επίσης: Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά με φόντο την Κωνσταντινούπολη το παραδοσιακό, θρακιώτικο «Γιατί πουλί μ’» (βίντεο)

Τα παιδικά της χρόνια

Η Μαρίνα Σάττι γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, από πατέρα Σουδανό και μητέρα Ελληνίδα. Τα παιδικά της χρόνια ήταν πλούσια σε ετερόκλητα ηθολογικά και πολιτιστικά ερεθίσματα που επηρέασαν βαθιά τη μετέπειτα μουσική της εξέλιξη και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της καλλιτεχνικής της πορείας.

Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον στη μουσική και στο σχέδιο, ξεκινώντας τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο στο Ωδείο Απόλλων Ηρακλείου σε ηλικία 7 ετών, ενώ η μεγάλη της αγάπη ήταν οι χορωδίες. Αργότερα στην εφηβεία της, ξεκίνησε σπουδές στο κλασικό τραγούδι.

Ολοκληρώνοντας το σχολείο μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παράλληλα, ξεκίνησε σπουδές στο θέατρο στην Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Βεάκη” και στην “Κεντρική Σκηνή” αλλά και σπουδές jazz μουσικής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Πρόσφατα, η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε και το κομμάτι της “TUCUTUM”, το οποίο επίσης γνώρισε μεγάλη αποδοχή στη χώρα μας.

Εμείς να ευχηθούμε “καλή επιτυχία Ελλάδα”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top