skip to Main Content

Καλώς τον! – Ένας πυγμαίος ιπποπόταμος γεννήθηκε στην Αθήνα μετά από 10 χρόνια – It’s a boy στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (φωτό)

Ένας ιπποπόταμος
instagram/@Reuters
instagram/@Reuters

Ένας σπάνιος ιπποπόταμος γεννήθηκε στην Αθήνα, συγκεκριμένα, γεννήθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια.

Ο ιπποπόταμος αυτός είναι πυγμαίος, και το είδος του θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο.

Οι πυγμαίοι ιπποπόταμοι καταγράφονται ως απειλούμενα είδη από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης και υπολογίζεται ότι μόνο περίπου 2.000-2.500 εξακολουθούν να ζουν στη φύση.

Η έλλειψη αρσενικών πυγμαίων ιπποπόταμων σε αιχμαλωσία είχε κάνει περίπλοκες τις προσπάθειες αναπαραγωγής, έτσι το προσωπικό του ζωολογικού κήπου ήταν «απόλυτα ενθουσιασμένο» που το μωρό ήταν αγόρι, είπε στο Reuters η Νόι Ψαρουδάκη, κτηνίατρος άγριας ζωής του ζωολογικού κήπου.

«Αυτή είναι η πρώτη γέννα στο ζωολογικό κήπο το 2024 και τι γέννα!» είπε η κα Ψαρουδάκη.

«Κάθε γέννηση πυγμαίων ιπποπόταμων σε αιχμαλωσία είναι εξαιρετικά σημαντική. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε αυτό το μωρό να μεγαλώνει σε έναν υγιή ενήλικο ιπποπόταμο και ελπίζουμε ότι μια μέρα θα αναπαραχθεί», είπε.

Οι Πυγμαίοι ιπποπόταμοι είναι εγγενείς σε βάλτους και τροπικά δάση στη δυτική Αφρική.

Ζυγίζοντας 7 κιλά, ο πυγμαίος ιπποπόταμος, το όνομα του οποίου θα τεθεί σε ψηφοφορία, γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου από τους δύο μοναδικούς πυγμαίους ιπποπόταμους στον ζωολογικό κήπο, τη Λίζι και τον Τζαμάλ.

Ο ιπποπόταμος, μοναχικός και νυχτερινός από τη φύση του, θα παραμείνει με τη μητέρα του για μερικούς μήνες μέχρι να βγει στην ύπαιθρο.

Διαβάστε επίσης: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με τα πεντανόστιμα κέικ της ! Νηστίσιμο, με πορτοκάλι – Σκέτη κόλαση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top