skip to Main Content

Made in Greece: Το πιο εκθαμβωτικό φουστάνι της βραδιάς στο Μet Gala δια χειρός Μαίρης Κατράντζου – Ποια το φόρεσε (ΦΩΤΟ)

Πρωτότυπες δημιουργίες, άλλες αέρινες, κομψές και εντυπωσιακές και άλλες τολμηρές και πιο… κραυγαλέες. Από όλα είχε το φετινό Met Gala, το θέμα του οποίου ήταν η καθολική πίστη ή για την ακρίβεια «Ουράνια Σώματα: Μόδα και Καθολική Φαντασία».

Το λαμπρό γεγονός, που ίσως να αποτελεί και το πιο σημαντικό για τον κόσμο της μόδας ετησίως, πραγματοποιείται πάντα στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου.

Το θέμα φέτος έδινε πολλά περιθώρια για υπερβολές και εκκεντρικές παρουσίες. Όμως, από το χαλί δεν έλειψαν και οι εμφανίσεις που πραγματικά κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ανάμεσα σε αυτές και η δημιουργία της Ελληνίδας Μαίρης Κατράντζου, την οποία επέλεξε να φορέσει η Nasiba Adilova.

Μακρύ ολόλευκο φόρεμα, grecian style, «μύριζε» κάτι από Ελλάδα. Στολισμένο με διακριτικά κουμπιά στο μπροστινό μέρος, εντυπωσιακό μπούστο, χρυσαφένια κεντήματα που θύμιζαν αστερισμούς στο τελείωμα και μία κάπα που αγκάλιαζε την πλάτη της σε μία απίστευτη αρμονία. Κεντημένη και εκείνη με πέτρες σχημάτιζε στην πλάτη ένα V. Μίνιμαλ, αλλά ταυτοχρόνως chic κι αυτό ίσως να ήταν και το πιο δυνατό του στοιχείο.

Ένα σύνολο που σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο… και που σίγουρα κέρδισε τις καρδιές μας και μας έκανε να νιώσουμε υπερήφανοι για την επιτυχία της Μαίρης Κατράντζου και για την προσπάθειά της ακόμη μία χρονιά να αναδείξει το ελληνικό στοιχείο στο εξωτερικό.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top