skip to Main Content

Με λαμπρότητα εγκαινιάστηκε η έκθεση “Μιχάλης Οικονόμου – Η αλχημεία της ζωγραφικής” στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Μιχάλης Οικονόμου – Η αλχημεία της ζωγραφικής, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κύριο Κωνσταντίνο Τασούλα, στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κο Κωνσταντίνο Τασούλα, της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κας Αννίτα Θεοχαράκη, της Προέδρου του Ιδρύματος Ε. Αβέρωφ –Τοσίτσα και συγγραφέας, κα Τατιάνα Αβέρωφ-Ιωάννου, της επιμελήτριας της έκθεσης, δρ. Αφροδίτη Κούρια και του Διευθυντή Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κου Τάκη Μαυρωτά.

Εκατόν δεκαέξι πολύτιμα έργα του κορυφαίου ζωγράφου Μιχάλη Οικονόμου, που γεννήθηκε το 1884 στον Πειραιά και πέθανε το 1933, στα 49 του χρόνια, θαύμασαν και σχολίασαν οι: ο Πρέσβης του Ισραήλ, κος Νόαμ Κατς με τη σύζυγό του, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κος Βύρων Πολύδωρας, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κα Συραγώ Τσιάρα, η κα Μαρίνα Θεοχαράκη, ο κος Παύλος Κοτσώνης, ο κος Σωτήρης Ιωάννου, ο κος Κάρολος και η κα Μαίρη Φιξ, ο κος Βαγγέλης και η κα Φούλη Χρόνη, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη, κος Φώτης Παπαθανασίου, η Επιμελήτρια και Σύμβουλος του Δ. Σ. του Ιδρύματος Θεοχαράκη, κα Μαρίνα Μήλιου Θεοχαράκη, ο κος Αλέξανδρος Ιωάννου, η κα Δήμητρα Μουτζούρη, οι καλλιτέχνες Μαρίνα Καρέλλα, Μιχάλης Κατσουράκης, Γιώργος Ρόρρης, Γιάννης Αδαμάκος, Αφροδίτη Λίττη, Στέφανος Δασκαλάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, οι πρέσβεις Κωνσταντίνος Πιπερίγκος, Τάσος Κριεκούκης, Νίκος Πιπερίγκος, Πάνος Καλογερόπουλος, η κα Σόνια Χαραλαμπίδου-Διβάνη, η κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η κα Μπέτυ Καρατζά, ο κος & η κα Φοίβου Κυδωνιάτη, οι κυρίες Ρένα & Αλεξάνδρα Λουμίδη, η κα Λόλα Νταϊφά, ο κος Χρήστος Λαρσινός, ο κος & η κα Γιώργου Σταθόπουλου, η κα Μαρίζα Φασιανού, ο κος & η κα Αλέξανδρου Λιακόπουλου, ο κος & η κα Γιάννη Καλλιγά και πολλοί άλλοι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top