skip to Main Content

Ο Βασιλιάς Κάρολος υπέρ της Ελλάδας στο ζήτημα με τα γλυπτά – Η “ελληνική” γραβάτα στη συνάντηση με τον Σούνακ (φωτό)

Βασιλιάς Κάρολος

Χωρίς να ντρέπεται για την καταγωγή του αλλά παίρνωντας έμμεσα θέση για τα τελευταία γεγονότα ο Βασιλιάς Κάρολος επέλεξε ελληνική σημαία στη συνάντηση του με τον Ρίσι Σούνακ.

Λίγα 24ωρα και μετά τον σάλο που προκλήθηκε σε Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα από το unfair του Ρίσι Σούνακ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ φάνηκε να παίρνει θέση επιλέγοντας ένα εξωλεκτικό μήνυμα, ίσως πολύ πιο ισχυρό από οποιαδήποτε δήλωση.

Συγκεκριμένα, ο Κάρολος ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπάι για την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα κατά τη διάρκεια της COP28, είχε ένα σύντομο τετ α τετ με τον Ρίσι Σούνακ. Τίποτα το αξιοπερίεργο θα έλεγε κανείς αφού στην εν λόγω συνάντηση βρίσκονται δεκάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Χ

Διαβάστε ακόμη: Η γραβάτα made in Greece από τον οίκο Pagoni που φόρεσε ο Βασιλιάς Κάρολος – Με ελληνικές σημαίες! (φωτό)

Η ενδυματολογική επιλογή, ωστόσο, του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας, να φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία, κάτι που έχει ξανακάνει άλλωστε, θα μπορούσε να ερμηνευτεί κάλλιστα και ως κίνηση στήριξης προς την χώρα μας με φόντο τόσο τη διαμάχη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα όσο και μετά την απρεπή κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top